2019 Asgari Ücret Desteği Ne Kadar Olacak?

İşverenlere, 2019 yılında her bir işçi için 100 ve 150 TL asgari ücret desteği sağlanacak. Böylece istihdam maliyetlerinde artış, devlet tarafından paylaşılmış olacak.

Brüt asgari ücretin 2.558,40 TL olarak belirlenmesinin ardından işverenlere sağlanacak asgari ücret desteğinin ne kadar olacağı merak konusu olmuştu.

2019 yılında uygulanacak asgari ücret destek tutarları belli oldu.

Asgari ücret desteğine ilişkin düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre ortalama sigortalı sayısı 500’ün altında olan iş yerleri için günlük 5 lira asgari ücret desteği sağlanacak. Bu iş yerlerine yönelik asgari ücret desteği aylık tutarı 150 TL olacak.

Çalışan sayısı 500 ve üzerinde olan iş yerleri içinse günlük 3,36 lira destek sağlanacak. Bu iş yerlerinde uygulanacak destek tutarı da aylık 100 TL olacak.

Asgari ücret desteği, 2018 yılında Ocak-Eylül arasındaki 9 aylık dönem için bütün işletmelerde 100 TL olarak uygulanmıştı.

Asgari ücret desteği, 2019 yılında ise 12 ay devam edecek.

İşverene sağlanan asgari ücret destek tutarları, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Asgari ücret desteği ile işverenlerin üzerindeki istihdam yükünün azaltılması, asgari ücret zammından kaynaklı maliyet artışının bir bölünün devlet tarafından üstlenilmesi hedefleniyor.

11 Oca 2019 - 11:13 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.