24 Saat Vardiyalı Çalışan Şoför Ne Kadar Fazla Mesai Alır?

İşçinin uyku ihtiyacını gideremediği şoförlük gibi 24 saat vardiyalı işlerde fazla mesai hesabı nasıl yapılır?

Vardiyalı çalışmalarda fazla mesainin nasıl hesaplanacağı işverenler açısından tereddüde sebep olan konulardan birisidir. İş kanununda haftalık çalışma süresi 45 saat kabul edilmiştir. Normal çalışma yapan iş yerlerinde bu sürenin haftanın belirli günlerine günlük 11 saati geçmeyecek şekilde bölüneceği de önemli bir husustur.

İş Kanununun 63 üncü maddesine göre günlük çalışma süresi on bir saati aşamaz. Ayrıca yedi buçuk saati aşan çalışmalarda en az bir saatlik ara dinlenme süresi kullanır. Bu özellikle günlük 11 saate kadar yapılan çalışmalar için geçerlidir.

Fakat yukarıda belirttiğimiz üzere postalar halinde çalışma yapılan işlerde yapılan mesainin hesaplanması önemlidir.

Vardiyalı çalışmalarda da ara dinlenme süreleri çalışma süresinin hesabına dahil edilmez.

24 saat boyunca yapılan çalışmalarda fazla mesai alacağı hesaplanırken; işçinin haftalık 45 saati tamamlayıp tamamlamadığına bakılmaksızın günlük 11 saati geçirip geçirmediğine bakılır.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 01.03.2018 tarihli emsal bir kararında özel bir şirkette vardiyalı olarak çalışan şoför işçi, çalıştığı şirkete alacak davası açmıştır. 24 saat vardiyalı çalışan işçinin durumu haftada 3 gün ve 4 gün çalışmasına göre ayrı ayrı örneklerle açıklanmıştır. Kararda fazla mesai alacağına ilişkin şu hükme yer verilmiştir;

24 saat çalışıp 24 saat dinlenme usulüyle yapılan çalışmalarda bir hafta 3 gün diğer hafta ise 4 gün çalışma yapılacağından, yukarıda bahsedilen 63 üncü madde hükmü gereğince, haftalık normal çalışma süresi dolmamış olsa dahi günlük 11 saati aşan çalışmalar fazla çalışma sayılması nedeniyle 4 saat ara dinlenme yapıldığında işçi ilk bir hafta (3×9=) 27 saat takip eden hafta ise (4×9=) 36 saat fazla çalışma yapmış, 10 saat ara dinlenme halinde ise işçi ilk bir hafta (3×3=) 9 saat takip eden hafta ise (4×3=) 12 saat fazla çalışma yapmış olacaktır. Bu nedenle davacının 24 saat çalışmada ara dinlenme süresinin uyku durumuna göre belirlenerek yukarıdaki esaslara göre hesaplanması, hesaplanırken de usulü kazanılmış hak ilkesine dikkate edilmesi gerekir. Eksik inceleme ile haftada 16 saat fazla mesai yaptığı kabulü hatalıdır.

Yerleşik uygulamaya göre, ilke olarak, 24 saatlik çalışma esasında işçi uyku ihtiyacını gideriyor ise 10 saat, işçinin uyku ihtiyacını gideremediği 24 saat esaslı çalışmada ise yemek ve sair ihtiyaçları nedeniyle 4 saat ara dinlenme yaptığı kabul edilmelidir.

Yani işçinin uyku ihtiyacını gideremediği 24 saat süren çalışmalarda yemek vb. ihtiyaçlar sebebiyle 4 saat ara dinlenme yaptığı kabul edilecektir. Bu şekilde çalışan işçilerin fazla mesai hesaplamasına da Yargıtay açıklık getirmiştir.

Örneğin bir hafta 3 gün 24 saat vardiyalı olarak, diğer hafta 4 gün 24 saat vardiyalı olarak çalışan işçi için haftalık 45 saatlik çalışma süresini doldurup doldurulmadığına bakılmaksızın, ara dinlenmeler haricinde kalan süre için, günlük 11 saatin üzerine bakılacaktır. İlk çalışma şekli için günde 4 saat ara dinlenme yapıldığı kabul edilmiştir. 24 saatlik çalışma süresinden ara dinlenmesi düşüldüğünde 20 saat gibi bir zaman dilimi kalır. Bu sürenin 11 saat üzerinde kalan kısmı; yani 9 saati fazla mesaidir. Haftada 3 gün çalışıldığı için de 3×9=27 saatlik fazla mesai ücreti ödenmelidir. Aynı şekilde takip eden hafta için de 4 gün çalışma yapılacağından; 4×9=36 saatlik fazla çalışma hesaplanacaktır.

Sonuç itibarıyla işçinin uyku ihtiyacını gideremediği şoförlük gibi 24 saat vardiyalı işlerde fazla mesai hesaplanırken; haftalık 45 saatlik çalışma süresi dolmasa dahi günlük 11 saati aşan çalışmaları, ara dinlenme süresi hariç fazla mesai olarak kabul edilecektir.

Yargıtay kararının orijinaline ulaşmak için tıklayınız.

 

Ekli Dosyalar

10 Eyl 2018 - 13:30 - Fazla Mesai


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

04

neslihan - ben bir huzurevinde hemşireyim kadroya geçmeden önce gece vardiyamız 16:30-08:30 gündüz 08:30-17:30 ve hafta sonu ve resmi tatil çalışmalarımız 08:30-08:30 du. gündüz çalışması 8 saat gece 16 saat hafta sonu ve resmi tatillerde 24 saat hesaplanıp haftalık 45 saati doldurmamız esas alınıyordu. daha sonra 24 ve 16 saatlerden de dinlenme saatlerini bir bucuk saat olarak düştüler. daha sonrada günlük çalışma saatinin 11 saati aşamayacağını söyleyerek (sürekli işçi kadrosunda ünvansız görünüyoruz) bizi 4a ya tabi memur olan hemşire arkadaşlarımızdan ayırarak ve iş yükümüzü arttırarak iş barış ve huzur ortamını bozan ve eksik personelin telafisini bize daha çok birime bakarak (3 kat: yaklaşık 90 hastaya ve ek olarak dönüşümlü yaklaşık750 kişilik bir diğer birimlerde acil durumlarda müdahale etme) ve resmi tatillerde de mecburi, eleman ihtiyacı nedeniyle, bizi çalıştırarak tüketmekteler. sağlıkçı olarak sayımız eksik olup listelerimiz öyle bir şekilde yapılmakta ki dinlenmeden tekrar tekrar iş yerindeyiz. bir sağlık çalışanı için hiç uygun olmayan bir çalışma sistemi aynı kurumda aynı işi yaptığımız arkadaşlarımızdan ayrıştırıldık, motivasyonumuz düştü hatalar arttı. bize yasa neyse onu uygulamak zorundayız deniliyor ve sorunlarımız göz ardı ediliyor. bu durumun bir çözümü var mı? o kadar kafam dolu ki çok karışık yazdım sanırım umarım anlaşılır olmuştur. kısacası bizde eskisi gbi 24 ve 16 saat çalışmak istiyoruz bunun bir yolu var mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 13:30
03

Furkan Çalışkan - Zübeyde Hanım bizim ara dinlenme süremiz diye birşey yok ki. Yangın ve kurtarma olaylarına her zaman çıkabiliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 13:30
02

Zübeyde Nur Yatgın - Yaptığınız ara dinlenme süresine göre değişir. 24 saatten ara dinlenme sürenizi çıkarın. Kalan sürenin 11 saatin üzerinde kalan kısmı, fazla çalışmanızdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 13:30
01

Furkan Çalışkan - Bunun belediye şirketinde 24/48 itfaiyede çalışan bit işçisinin mesai hesaplaması nasıl olacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 13:30