4/C Statüsünden 4/B Statüsüne Geçişleri Sağlayacak Kamu İşverenlerinin Dikkatine!

Sosyal Güvenlik Kurumu, 696 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunun 4/B kapsamına geçirilen personellerin SGK işlemlerine dair duyuru yayımladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 696 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamına geçirilen çalışanların SGK işlemlerine dair duyuru yayımladı. İlgili duyuruya göre 4/C’den 657 sk-4/B’ye geçirilen personeller için Kamu İşverenleri tarafından ‘’Sigortalı İşe Giriş Ayrılış Bildirgesi (4a)’’ programında herhangi bir işe giriş, işten ayrılış veya işe giriş bildirgesi güncelleme işlemleri yapılmaması gerektiği önemle vurgulanmıştır.

Geçtiğimiz günlerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4/C statüsünde çalışan personellerin 4/B statüsüne geçirilme şartlarına dair karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. İlgili düzenleme kapsamında personellerin sayısı, eğitim durumlarına göre çalışma koşulları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar düzenlenmişti. Şimdi de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçiş işlemlerini yapacak Kamu İşverenlerine yönelik önemli bir duyuru yayımlandı.

İlgili SGK duyurusu aşağıdaki şekildedir;

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

KAMU İŞVERENLERİNE ÖNEMLE DUYURULUR

Bilindiği üzere, 24/12/2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘’696 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 17 nci maddesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C ) fıkrasının yürürlükten kaldırıldığı yine aynı KHK’nın 18 inci maddesi ile 657 sayılı Kanuna eklenen geçici 43 üncü maddesinde; Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/12/2017 tarihi itibarıyla, adam/ay esasına göre kısmi süreli çalıştırılmakta olanlar ile saat ücreti karşılığı çalışmakta olanlar hariç olmak üzere bu Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C ) fıkrası kapsamında tahsis edilmiş geçici personel pozisyonlarında çalışmakta olanlar, pozisyonlarının tahsis edildiği teşkilat ve birimde, halen yürütmekte oldukları hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam etmek üzere, bu Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında ihdas edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren doksan gün içinde kurumlarınca geçirilecekleri belirtilmiştir.

Bu itibarla 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C ) fıkrası kapsamında çalışanlar 696 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamına geçirilmiş olup 657 sk-4/C’den 657 sk-4/B’ye geçirilen kişiler hakkında Kamu İşverenleri tarafından ‘’Sigortalı İşe Giriş Ayrılış Bildirgesi (4a)’’ programında herhangi bir işe giriş, işten ayrılış veya işe giriş bildirgesi güncelleme işlemleri yapılmaması gerekmektedir.

Söz konusu ‘’Sigortalı İşe Giriş Ayrılış Bildirgesi (4a)’’ programında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C ) fıkrası kapsamından (B) kapsamına geçirilenlere ilişkin işe giriş bildirgeleri için güncelleme işlemi Kurumumuzca yapılacaktır.

İşverenlere saygıyla duyurulur.

Duyurunun orijinal haline ulaşmak için tıklayınız.

 

Ekli Dosyalar

10 Nis 2018 - 15:12 - Memur Alımı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

08

Zübeyde Nur Yatgın - Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan düzenleme gereği tüm kurumlardaki arşiv araştırması henüz gelmeyen işçilere aynı belge imzalatıldı. Bu bir sıkıntı olduğu anlamına gelmiyor. Henüz araştırmanız sonuçlanmamış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12
07

Zübeyde Nur Yatgın - Kadrolu işçilerin eğitim durumundan unvan değişikliği, terfi, görevde yükselme gibi hakları yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12
06

Mesude - Merhaba ben eğtim araştırma hastanesinde klinik destek olarak çalışmaktayım .diyaliz mezun uyum ünvan değişikliği hakkı veriliyor mu .sürekli işçi kadrosundan diyaliz teknikerligine geçiş şansım varmıdır .şimdiden yardımlarınız .için teşekkür ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12
05

ibrahim - bende başka bir resmi kurumda çalışıyorum girişler daha devam ediyor bilgin olsun girişin daha yapılmamıştır güvenlik soruşturmanda sıkıntı olsaydı sana bir tebligat imzalatırlar idi soruşturması daha gelmeyen kişilere bunu imzalattılar bizde özet giriş işlemleri henüz devam etmekte benim çalışltığım kurumdan edindiğim bilgi bu kadar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12
04

Zübeyde Nur Yatgın - Olağan bir süreç. Devlet Personel Başkanlığı bununla alakalı görüş verdi. O görüşe dayanarak bu sözleşmeyi imzaladınız. Fakat aynı görüşte işçilerin başlatılması yönünde de ibareler var. Kurumunuzla görüşünüz. İşe fiilen başlamanız lazımdı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12
03

Cenk - Arşiv araştırması sonucunuz henüz gelmemiştir. Eğer sonuç olumsuz gelirse tazminatsız işten çıkarılacaksınız. Bu söylendi ve imza alındı. Lakin hala olumlu veya olumsuz bir dönüş yapılmadı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12
02

Zübeyde Nur Yatgın - Güvenlik soruşturmanıza dair tarafınıza bir tebligat yapıldı mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12
01

Cenk - Taşeron olarak belediyede çalışmaktayım. Bugün 170 i arayıp bilgi aldım. 31 martta çıkış yapılmış fakat yeni girişler yapılmamıştır. Bu konuda belediye bir bildirimde bulunmadı. Şuan ki durum normalmidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 15:12