696 KHK’lı İşçiler, Eski Sürekli İşçiler İçin Geçerli Olan TİS’ten Yararlanabilirler mi?

Merkezi kurumlardaki 696 KHK’lı işçiler, eski kadrolu sürekli işçilerin dahil olduğu TİS’lerden yararlanabilir mi? İşçilerin bu TİS hükümlerinden faydalanabilmesi için ne yapmaları gerekiyor?

696 sayılı Kanun Hükmüne Kararname (KHK) ile yerel yönetimlerde belediye şirket işçiliğine; merkezi kurumlarda ise sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin bugünlerdeki en önemli gündemi yeni dönemde geçerli olacak Toplu İş Sözleşmeleri.

Bilindiği gibi kadroya geçirilen taşeron işçilerin mali ve sosyal hakları; süresi en sona erecek olan Yüksek Hakem Kurulu kararları esas alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 12 Nisan 2018 tarihinde ilan edilen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile belirlenmişti.

Söz konusu bu TİS’in yürürlük süresi, belediye şirketlerine geçirilen taşeron işçiler açısından 30 Haziran 2020 tarihinde sona ermişti. Merkezi kurumlar içinse bu süre 31 Ekim 2020’de doluyor.

Peki bu tarihlerden sonra işçilerin durumu ne olacak? Merkezi kurumlardaki 696 KHK’lı işçiler, eski kadrolu sürekli işçilerin dahil olduğu TİS’lerden yararlanabilir mi?

Bu konuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Kamu ve Özel Sağlık Sosyal Hizmetleri İşçileri Sendikası’nın talebi üzerine cevaben bir yazı gönderdi.

Bakanlığın yazısı şöyle:

T.C.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

Çalışma Genel Müdürlüğü

Sayı: 98425987-045.02. E.1788203 11.08.2020

Konu: Toplu İş Sözleşmesinden Yararlanma Hk.

KAMU VE ÖZEL SAĞLIK SOSYAL HİZMETLERİ İŞÇİLERİ SENDİKASI

 

İlgi: Öz Sağlık Sen’in 28.07.2020 tarihli ve 89 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazınızda 696 sayılı KHK çerçevesinde sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen işçilerin toplu iş sözleşmesinden yararlanmalarına ilişkin tereddüt hasıl olduğu bildirilmekte ve Bakanlık görüşümüz talep edilmektedir.

Bilindiği üzere 696 sayılı KHK’nın 127 nci maddesi ile 375 sayılı KHK’ya eklenen Geçici 24 üncü madde gereğince il özel idareleri ve belediyeler ile bağlı kuruluşlarında ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde, birlikte veya ayrı ayrı sermayesinin yarıdan fazlası il özel idareleri ve belediyeler ile bağlı kuruluşlarına ait şirketlerde 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından 4/12/2017 tarihi itibariyle çalıştırılmakta olanların kadroya geçiş işlemleri yapılmıştır.

696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’ya eklenen Geçici 23 üncü Madde uyarınca işçi statüsüne geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanmış ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesi hükümleri Bakanlığımızca 12/04/2018 tarihinde ilan edilmiş olup bu hükümlerin Geçici 23 üncü Madde kapsamındaki idareler için 31/10/2020 tarihine kadar uygulanması kararlaştırılmıştır.

Bu itibarla 696 sayılı KHK kapsamındaki idarelerde daha önce kadrolu çalışan ve 696 sayılı KHK kapsamında olmayan işçileri kapsayan ve uygulanmakta olan bir toplu iş sözleşmesi varsa, 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçişleri yapılan işçilerin, 6356 sayılı Kanununun 4. maddesine uygun şekilde bildirilmiş olması halinde sendika üyesi olmaları veya dayanışma aidatı ödemeleri durumunda yürürlükteki toplu iş sözleşmesinden faydalanabilecekleri mütalaa edilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Sonuç olarak; Bakanlığın bu yazısına göre işyerinde eski kadrolu sürekli işçileri kapsayan ve uygulanmakta olan bir Toplu İş Sözleşmesi varsa, 696 sayılı KHK kapsamında taşerondan kadroya geçen işçiler, 31.10.2020 tarihinde itibaren ilgili sendikaya üye olarak ya da dayanışma aidatı ödeyerek yürürlükteki bu TİS’ten faydalanabileceklerdir.

08 Eyl 2020 - 13:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.