Avans İzin Nedir, Avans İzin Ücreti İşçiden Kesilebilir mi?

Avans izin uygulaması nedir? Kamu işçileri açısından avans izin uygulaması nasıl yapılır? İşçiden avans iznin ücreti kesilebilir mi?

Çalışma hayatının doğası gereği işçilerin çeşitli mazeretleri ortaya çıkmakta ve bunun için işverenden izin talep etmektedirler.

İşçilerin mazeret izinlerine, 4857 Sayılı İş Kanunu ile Toplu İş Sözleşme (TİS) hükümlerinde yer verilmiştir. Mazeret izinleriyle ilgili ayrıntı bilgiye bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

İşçinin öne sürdüğü mazeretine ilişkin izin hakkı bulunmuyorsa, aynı zamanda yıllık iznini kullanmış veya yıllık izin hakkı henüz doğmamışsa bu işçiye nasıl işlem yapılmalıdır? İşçinin avans izin uygulamasıyla sonraki yılın iznini kullanabilmesi mümkün müdür?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, İş Kanunu’na göre çalışanların yıllık izne hak kazanabilmeleri için en az 1 yıl çalışmış olmaları gerekir. Bu süreyi doldurmadan izin talep eden işçiye, işverenin izin verme zorunluluğu yoktur.

Aynı şekilde yıllık iznini kullanmış olan işçi, çeşitli gerekçelerle yeniden izin talep ederse, işveren bu talebi karşılamak zorunda değildir.

Ancak işveren, iyi niyet yaklaşımı çerçevesinde işçinin mazeretine de göz önüne alarak, bir sonraki yıl hak edeceği izinden mahsup edilmek üzere çalışanına izin verebilmektedir. Avans izin dediğimiz bu uygulama, çalışma hayatında geçerli olan bir uygulamadır. Dolayısıyla İş Kanunu’nda tanımlanmamış olsa da işçi lehine yorum ilkesi çerçevesinde, işverenin inisiyatifinde olmak koşuluyla işçilerin avans izin kullanabilmesi mümkündür.

Kamu işçileri açısından da avans izin uygulamasını aynı kapsamda değerlendirmek mümkündür.

AVANS İZİN ÜCRETİ İŞÇİDEN KESİLEBİLİR Mİ?

Avans izin uygulamasında en sorunlu husus, işçinin yıllık izne hak kazanmadan işten ayrılması durumunda kullandığı avans izin ücretinin kesilip kesilemeyeceğidir.

İş sözleşmesinde, işçinin işten ayrılması durumunda kullandığı avans izninin ücretinin kesileceğine yer verilebilir. Ya da avans izin kullanan işçiden, izne hak kazanmadan ayrılması durumunda kullandığı izin ücretinin kesileceği şeklinde yazılı beyan alınabilir. Ancak bu belgelerin hukukiliği tartışmalıdır.

İşveren, inisiyatif kullanarak işçisine hak etmediği halde avans izni kullandırmışsa, bu işçinin işten ayrılması durumunda ücretini kesmesinin mümkün olmadığını değerlendiriyoruz. Zira işverenin takdirinden doğan bir sorumluluğu işçiye yüklemesi olanaklı değildir.

18 Eyl 2018 - 16:38 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.