Bakanlık Cevap Verdi; Bedelli İçin İstifa Eden Kıdem Tazminatı Alır mı?

Bedelli askerlik nedeniyle istifa eden işçi, kıdem tazminatı alır mı? Alo 170 işçinin bu sorusuna cevap verdi.

Çalışanların en önemli gündemlerinden biri de bedelli askerlik. Çok sayıda işçi ve memur, bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanmak için başvurdu. Bedelliden yararlanacak olan birinci grubu oluşturan 12 bin kişi, 15 Eylül’de birliklerine sevk edilecek.

İşçilerin en çok merak ettiği hususların başında, bedelli askerlik nedeniyle istifa eden işçinin kıdem tazminatı alıp alamayacağı geliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Alo 170 Hattı, bir işçinin başvurusu üzerine, bedelli askerlik nedeniyle istifa eden işçinin kıdem tazminatına hak kazanacağını belirtti.

4 Eylül 2018’de başvuran işçinin sorusuna 6 Eylül’de cevap veren Alo 170, kıdem tazminatına hak kazanmak için gerekli olan şartları sıralandıktan sonra, “ İş akdinizi yukarıda belirtildiği üzere askerlik nedeniyle sonlandırmanız ve işyerinizde 1 yıldan fazla süredir çalışıyor olmanız halinde, işverenliğinizden kıdem tazminatı talebinde bulunabileceğiniz hususunda, Bilgilerinizi rica ederim.” ifadelerine yer verdi.

İŞÇİYE SEÇME HAKKI SUNULUYOR

Bedelli askerlik görevini yapacak işçiler, 21 gün temel eğitim alacakları için fiilen askerlik görevini yerine getirmiş olacaklar. Bu nedenle kıdem tazminatına hak kazanmaları söz konusu olacak.

Bedelli askerlik kanununda çalışanların 21 günlük temel eğitim süresinde ‘ücretsiz izinli’ sayılmalarına ilişkin düzenleme ise işçiye seçme hakkı tanıyor. Yani işçi, istifa edip kıdem tazminatı talep etmez ise, ücretsiz izinli sayılacaktır.

Öte yandan bedelli askerlik nedeniyle istifa ederek kıdem tazminatını alan işçinin, işini kaybetme ihtimali de söz konusu. Zira 4857 sayılı İş Kanunu, herhangi bir askeri ve kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçilerin bu ödevin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe başlatılmalarını düzenliyor. Ancak işveren bu yükümlülüğünü yerine getirip askerden dönen işçiyi işe almazsa, işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat ödemekle yükümlü. Dolayısıyla işveren, askerden dönen işçiyi işe almayıp 3 aylık tazminat verme yolunu tercih edebilir. Bu nedenle bedelli askerliğe gidecek işçilerin, istifa etmeden önce askerlik dönüşü işsiz kalma ihtimallerini de değerlendirerek karar vermeleri doğru olacaktır.

Bakanlığın cevabına ulaşmak için tıklayınız.

 

Ekli Dosyalar

10 Eyl 2018 - 10:26 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

04

Zübeyde Nur Yatgın - Biriken yıllık izni varsa onu kullanacak, yoksa ücretsiz izine ayrılacak.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 10 Eylül 10:26
03

MUSTAFA - ALO 170 ARADIĞIMIZDA BÖYLE BİR BİLGİ HENÜZ ELİMİZE ULAŞMAMIŞTIR DENİYOR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 10:26
02

beelliyıllıkizin - merhaba, üniversite de 4d sürekli işçiyim. yıllık iznim ile ilgili birkaç sorum var.

1.) geçen seneki yıllık izinlerimi kullanmadım. şu an idare onları kullanamazsınız artık diye diretiyor. kanunen böyle bişey var mıdır? hukuki anlamda ne yapabilirim.

2.) bu izin hakkımı alırsam bedelli askerlik için başvurdum, yıllık iznimde bedelli askerlik yapabilir miyim?

şimdiden teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 10:26
01

mustafa - şimdi 4d tabi olan işçiler nasıl yapacak ücretsiz izinemi ayrılacak yoksa yıllık izni yeterince var yıllık iznini kullanıp gidebilecekmi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 10:26