Bedelli Askerlik, Yıllık İzin Kullanılarak Yapabilir mi?

Birikmiş yıllık izni bulanan çalışanlar, bu izinlerini değerlendirerek askerlik görevini ifa etmek istemektedir. Peki bu mümkün mü?

Bu yazı 17 Eylül 2018 tarihinde güncellenmiştir.

Bedelli askerlik düzenlemesi, kamu işçisi, belediye işçisi, memur ve özel sektör işçisi olmak üzere yüzbinlerce çalışanı yakından ilgilendiriyor.

Yaklaşık 515 bin kişi bedelliden yararlanmak için başvurdu. Birinci grubu oluşturan 12 bin kişi, 15 Eylül’de birliklerine sevk edildi.

Bedelli askerlik konusunda en çok tartışılan hususların başında, 21 günlük temel askerlik hizmetinin yıllık izin süresinde yapılıp yapılamayacağı geliyor.

Bedelli askerlik yapacak çalışanların, 21 günlük temel eğitim süresinde ücretsiz izinli sayılmalarına dönük düzenleme, farklı yorumlara yol açmaktadır.

MEMURLAR YILLIK İZİN SÜRESİNDE BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLİR Mİ?

Memurlar açısından bakacak olursak, askerlik görevinin yıllık izin döneminde yapılması mümkün değildir. Zira 657 Sayılı Kanun’un 108. Maddesi’nde şu şekilde düzenleme yapılmıştır;

“Muvazzaf askerliğe ayrılan memurlar askerlik süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız izinli sayılır.”

Bu hüküm nedeniyle memurların, 21 günlük temel askerlik süresinde ücretsiz izinli sayılması gerekmektedir. 657 Sayılı Kanun’un kapsamına giren 4 B sözleşmeli çalışanlar için de aynı durum geçerlidir.

KAMU İŞÇİLERİNİN DURUMU NASILDIR?

Ancak kamu işçileri ve özel sektör işçileri açısından durum daha farklıdır. Kamu işçileri, 657 Sayılı Kanun’un 4-D maddesine göre istihdam edilseler de bu kanun hükümleri kendileri açısından uygulanmaz. Dolayısıyla kamu işçileri ve özel sektör işçileri için 4857 sayılı Kanun ve bu kanun kapsamındaki ikincil mevzuata bakmak gerekmektedir.

Mevzuatta, işçinin ücretli yıllık izin süresinde askerlik görevini yapmasına engel bir hüküm yoktur. Ancak bazı uzmanlar, İş Kanunun 58. Maddesi’ndeki ‘yıllık izin döneminde çalışma yasağına’ dikkat çekerek bu sürenin dinlenme için kullanılması gerektiğini belirtip, askerlik görevinin yapılamayacağını ileri sürmektedir. Söz konusu madde şu şekildedir;

“Yıllık ücretli iznini kullanmakta olan işçinin izin süresi içinde ücret karşılığı bir işte çalıştığı anlaşılırsa, bu izin süresi içinde kendisine ödenen ücret işveren tarafından geri alınabilir.”

Bu maddede askerlikle ilgili bir hüküm yer almamaktadır. Zorunlu bir görev olan askerlik vazifesinin, çalışma yasağı kapsamında değerlendirmesinin mümkün olmadığı görüşündeyiz. Kanun koyucu, yıllık izin süresinde ücret karşılığı çalışılmasını yasaklamıştır.

Bedelli askerlik kanununda 21 günlük temel askerlik hizmetinin ücretsiz izin kullanılarak yerine getirilebileceğine yönelik düzenleme, işçilere seçme hakkı tanımaktadır. Bu düzenlemenin, 21 günlük askerlik hizmetinin yıllık izin kullanılarak yapılmasını engelleyeceği şeklindeki yorumlanmasının doğru olmadığını değerlendiriyoruz.

İŞÇİ, İŞVERENİN RIZASI OLMADAN YILLIK İZİN ALABİLİR Mİ?

Genel hükümler açısından işçi, ücretli yıllık iznini kullanarak bu sürede askerlik görevini yerine getirebilir. Ancak bunun için işverenin rızasının olması gerekir. Çünkü işveren, işçiye istediği zaman yıllık izin vermek zorunda değildir. Yıllık iznin ne zaman kullanılacağına işveren karar verir. Bu durum, askerlik söz konusu olduğunda da geçerlidir.

Sonuç itibariyle hem kamu hem de özel sektör işçisi, işverenin rızasının ve yeterli yıllık izninin bulunması halinde, 21 günlük askerlik görevini bu süre içinde yapabilir.

17 Eyl 2018 - 14:30 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

15

..... - Alo 170 i aradım diyen alo 170 dekiler taşeron firma memur değil hiçbiri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 17:55
14

İhsan Gezer - Bedelli askerlik için kıdem tazminatı alarak işten ayrılamazsınız. İşten çıkma durumunda kalan yıllık izinlerinizin ödemesini almanız gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
13

Mete - Alo 170 aradım bende kamuda işçi olarak çalışıyorum yıllık izin kullanarak bedelli askerlik görevimi yerine getirmek istediğimi belirttim ama bana yıllık izizn kullanarak askere gidemezsiniz denildi ne yapabilirim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
12

Kemal - Merhabalar ; Özel sektörde işçi olarak çalışmaktayım Bedelli askerlik için mart ayı içerisinde iş yerimden ayrılacağım ve kıdem tazminatım için dilekçe vereceğim.Bununla beraber 3 soru m olacak yanıtlarsanız çok memnun olurum.

1-Kıden tazminatı alındığında iş yerinden çıkmış mı olurum geldiğimde başlama hakkım var mıdır?

2-21 Günlük birikmiş yıllık izinim mevcut bunu kullanmadığımda askerlik için ayrılırken ödemesini alabilir miyim?

3-kıdem tazminatımı askere gitmeden işverenin yatırması gerekirmi yoksa erteleyebilir mi?

Not: 2 aydırda ekonomik durumdan dolayı maaşımız yatmamaktadır.Bu ödeme yapmaları kıdem tazminatı ödememeleri için bir somut sebep olarak gösterilebilir mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
10

Mücahid12 - S.a il özel idaresinde taseron işçisiyim yıllık izin kulanıp 21 günlük bedelli askerlik görevimi yapabilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 17 Eylül 14:30
09

mert aydın - ben ocak ta bedelli askerlik görevimi yerine getireceğim şuan ben belediyenin

şirketinde çalışıyorum 02.04.2018 tarihinde belediye şirketine geçtim şimdi benim 35 günlük iznim var bedelli için kullanabilir miyim bazılar olmaz diyor beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 17 Eylül 14:30
08

Zübeyde Nur Yatgın - Biriken yıllık izniniz var ise, kullanabilirsiniz.

Yanıtla . 1Beğen . 1Beğenme 17 Eylül 14:30
07

Zübeyde Nur Yatgın - ÖYLE BİR İZİN YOK. EN İYİ İHTİMALLE YILLIK İZİNDEN DÜŞER. O DA DEVREDEN YILLIK İZNİ VAR İSE.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 17 Eylül 14:30
06

Mehmet - Isverenin hem askerlik icin izin verdigi hem maasini odedigi hemde yillik izninden dusmedigi durum, hangi izne tabidir?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
05

Halit - Merhaba, Özel güvenlik görevlisi olarak özel sektörde çalışmaktayım. Bedelli askerlik temel eğitim sürecinde yıllık iznimi kullanabilir miyim?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
04

İhsan Gezer - Hayır memur yılık izinde bedelli askerlik yapamaz. 657’de özel hüküm var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
03

Ahmet - Hocam bende memurum amirim yıllık izin veriyor yıllık izinde bedelli askerlik yapabilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
02

Zübeyde Nur Yatgın - Birikmiş izin varsa yazabilir, yazımızda bu anlatılıyor.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 14:30
01

Ugur ayguter - Ben kamu işçisiyim 02.04.2018 tarihinde taşerondan kadroya geçtim. Bedelli askerlik için kurum isterse yani rızası olursa ücretsiz izinli sayabilir mi

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 17 Eylül 14:30