Belediye Personel Şirketlerine 1 Milyon TL Ceza Gelebilir! Son Gün 30 Eylül!

50’nin üzerinde personel çalıştıran veya mali bilançosu 25 Milyon TL üzerinde olan şirketlerin 6698 sayılı Kanun gereği VERBİS'e kayıt yaptırma süresi 30 Eylül 2020 günü saat 23.59 itibariyle sona eriyor. 1 Milyon TL'ye varan cezalar ile karşılaşmak istemeyen şirketlerin elini çabuk tutması gerekiyor.

Çalıştırdığı işçi (personel) sayısı 50’nin üzerinde olan veya mali bilançosu 25 Milyon TL üzerinde olan şirketlerin 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereğince VERBİS (Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi) kayıt yaptırma süresi 30 Eylül 2020 günü saat 23.59 itibariyle sona erecektir.

VERBİS’e kayıt yapılmaması halinde 1 Milyon TL’ye varan idari para cezaları uygulanacaktır. Halen kayıt yaptırmamış şirketlerin bu işlemi vakit kaybetmeden yapmalarını önemle hatırlatırız.

ACİL VERBİS KAYDI ve KVKK Uyum Projesi yazılım ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için Kamutech Yazılıma (312) 484 31 00 ve [email protected] adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

ŞİRKETLERİN VERBİS’E KAYIT YAPTIRMAMASI HALİNDE CEZA ÖNGÖRÜLMÜŞ MÜDÜR?

Kanunun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının ç bendinde “… Veri Sorumluları Siciline Kayıt ve bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket edenler hakkında 20.000 Türk lirasından 1.000.000 Türk lirasına kadar idari para cezası verilir.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde, VERBİS’e kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeyen şirketlere anılan yaptırım uygulanacaktır.

29 Eyl 2020 - 13:10 - Belediye İşçileri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.