Belediye Şirketlerine Yeni İşçi Alımında, KPSS ya da Sınav Şartı Söz Konusu mudur?

Belediye şirketlere yeni işçi alımı nasıl olacak? KPSS puanı veya sınav şartı aranacak mı? Bu işçilerin İŞKUR üzerinden alınması zorunlu mudur? Engelli işçiler sınav şartı aranacak mı?

Bilindiği gibi taşeron işçilerin kadroya alınma sürecinde izlenecek yol, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve bu kapsamda yayınlanan 1 Ocak 2018 tarihli Tebliğ ile belirlenmişti. Buna göre; belediye, il özel idareleri ve mahalli idare birliklerinde çalışan taşeron işçilerin mevcut şirketlerde; hali hazırda kurulu şirket yoksa da bu amaca münhasır kurulacak şirketlerde istihdamı hüküm altına alınmıştı. Böylece 2 Nisan 2018 tarihinden önce, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi amacıyla 845 şirket kuruldu.

Bu şirketler faaliyetlerine devam ederken yeni personele ihtiyaç duymaktadır.

Peki bu şirketlere, yeni işçi alımı nasıl olacak? Alınacak işçilerde KPSS puanı veya farklı bir sınav şartı aranacak mı? Kamu Kurumlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, belediye şirketlerine alınacak işçiler için uygulanacak mı? Bu işçilerin İŞKUR üzerinden alınması zorunlu mudur? Engelli işçi çalıştırma yükümlülüğü kapsamında işe alınacak olanlarda sınav şartı aranacak mı?

Bu sorulara cevap verebilmek için öncelikle belediye şirketlerinin hukuki statüsüne bakmak gerekecektir.

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi 2016/24028 Esas, 2017/14012 sayılı Kararında, belediye şirketlerinin hukuki statüsünü uzun uzadıya tartıştıktan sonra bu kuruluşların özel şirket olduğuna hükmetmiştir. 22. Hukuk Dairesi’nin 13.06.2017 tarihli kararında, belediye şirketlerinde ilgili karar şu şekildedir;

“Belediyeler tarafından kurulan veya ortak olunan şirketler ise, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi sermaye şirketleri olup, belediyelerin tüzel kişiliğinden ayrı ve bağımsız özel hukuk tüzel kişileridir. Belediyelerin kurdukları veya ortak oldukları ticaret şirketlerine, kamu tüzel kişiliği kazandıran herhangi bir kanun hükmü bulunmadığı gibi, kamusal yetki ve ayrıcalıklar tanınmamıştır. Dolayısıyla, söz konusu şirketlerin “kamu tüzel kişisi” ya da “kamu kurum ve kuruluşu” oldukları kabul edilemez.”

Yargıtay’ın başka pek çok kararında da aynı hüküm tekrarlanmaktadır. Bu kararlar çerçevesinde, belediye şirketlerinin özel şirket statüsünde olduğunu kabul etmek gerekecektir.

Öte yandan Bakanlar Kurulu’nca 09/04/2018 tarihinde yayınlanan “İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birliklerinin Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmetlerinin Gördürülmesine İlişkin Usul ve Esaslar” bağlamında belediye şirketlerine sonradan alınacak işçilere ilişkin sınav veya KPSS şartına yer verilmemiştir.

Belediye şirketlerinde yeni işe alınacak kişilerde aranacak şartlar Usul ve Esaslarda şu şekilde tespit edilmiştir;

“Şirket personelinde aranacak şartlar

MADDE 4- (1) Şirketlerde işe alınacaklarda;

  1. 25/9/1981 tarihli ve 2527 sayılı Türk Soylu yabancıların Türkiye’de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerine Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
  3. Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlardan, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlardan mahkûm olmamak,
  4. Askerlik durumu itibarıyla; a) Askerlikle ilgisi bulunmamak, b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, c) Askerlik çağma gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  5. 22/5/2003 tarihli veya 4857 sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevinin devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  6. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,
  7. İlgili idarelerce ihtiyaç duyulması halinde belirlenecek işin niteliğine uygun özel şartları taşımak şartlar aranır.”

Ayrıca İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 93127266 Sayı ve “Mahalli İdare Şirketlerine Yeni İşçi Alımı” başlıkla yazısında da, belediye şirketlerine yapılacak işçi alınımda dikkat edilecek hususlar tekraren hatırlatılmıştır. Bu yazıda da söz konusu şirketlere işçi alımına ilişkin KPSS ya da sınav şartına yer verilmemiştir.

Sonuç olarak bütün bu hususlar birlikte ele alındığında; hem belediye şirketlerinin Yargıtay tarafından özel şirket statüsünde kabul edilmesi hem de Bakanlar Kurulu’nun yayınladığı ‘Usul ve Esaslar’ ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün yazısı çerçevesinde, belediye şirketlerine yeni alınacak işçiler için KPSS ya da sınav şartı aranmaması gerektiğini değerlendirmekteyiz. Bu çerçevede, belediye şirketlerine alınacak engelli personele ilişkin de sınav şartı sözkonusu değildir.

Ayrıca Resmi Gazete’de 9 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan 322 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına işçi alım yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek ortaöğretim (lise ve dengi okullar) mezunlarının işçi olarak istihdamında KPSS şartının kaldırıldığını; böylece KPSS şartının sadece önlisans ve lisans mezunları için geçerli olduğunu hatırlatmak faydalı olabilecektir. Yani kamu kurumlarına işçi alırken bile KPSS şartı yalnız önlisans ve lisans mezunları için söz konusudur.

ŞİRKETLERE İŞÇİLER İŞKUR ÜZERİNDEN Mİ ALINACAK?

Bu konuda sorulan sorulardan biri de, belediye şirketlerine alınacak işçilerin İŞKUR üzerinden mi alınacağıdır.

Bu konuda da İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 93127266 Sayılı yazısına bakmak gerekecektir. Yazıdaki ilgili bölüm şu şekildedir;

“a) Şirketlere yeni işçi alımında Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca işçi alım ilanları duyuru amacıyla Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne gönderilecektir.”

Görüldüğü gibi belediye şirketlerine alınacak işçilerin duyuru amacıyla İŞKUR’a bildirilmesi gerekmektedir.

YENİ İŞÇİ ALIMINDA İZİN ŞARTI VAR MI?

Yine İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu yazısına bakacak olursak şöyle denilmektedir;

“Usul ve Esaslarda öngörülen personel gideri oranını aşan idarelerin şirketlerine yeni işçi alımı için Bakanlığımızdan izin taleplerinde Genelge eki belgeler doldurulacak, iş artışı ve yeni hizmet türleri için işçi alım izni taleplerinde gerekçe raporu hazırlanacaktır. İzin talepleri, idareler tarafından Valilikler aracılığıyla e-içişleri sistemi üzerinden Bakanlığımıza gönderilecektir.”

Usul ve esaslarda öngörülen personel gideri oranı ise; Büyükşehir belediyelerinde %30’u, diğer belediyelerde ise %40‘ı geçemeyecektir.

Dolayısıyla belirlenen personel gider oranını aşmayan belediye şirketlerinin yeni işçi alımında izin almasına gerek yoktur. Belirlenen personel gider oranını aşan belediyeler ise Usul ve Esaslardaki prosedür kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan işçi istihdam izni talep edeceklerdir.

 

Ekli Dosyalar

12 Ara 2018 - 15:59 - Belediye İşçileri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

01

Anka kusu - Tamamen ozel bir sirketse neden guvenlik sorusturmasi ve arsiv arastirmasi yaptirilmis olmak sarti var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 15:59