Bütçeden İşçi ve Memura Ayrılan Para Ne Kadar Arttı?

Orta Vadeli Mali Plan, Resmi Gazete’de yayınlandı. Peki işçi ve memura ne kadar kaynak ayrıldı? Devletin personel giderleri ne kadar olacak?

Önümüzdeki 3 yılı kapsayan Orta Vadeli Mali Plan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Orta Vadeli Plan’da bütçeden işçi ve memurlar için ayrılan personel gider kaleminde ciddi bir artış görünüyor. Buna göre 2019’da devletin personel gideri 247 milyar TL olacak. Bu rakam 2018 için 183 milyar TL olarak hedeflenmişti. Bu verilere göre bir yılda 64 milyar TL artış sözkonusu.

Bir diğer ifade ile işçi ve memura bütçeden ödenecek para, 64 milyar TL artacak.

Bütçeden personel giderlerine ayrılacak para, 2020’de 283 milyar TL’ye, 2021’de ise 312 milyar TL’ye çıkacak.

DEV ARTIŞ ENFLASYON KAYNAKLI

Önümüzdeki yıl yaşanacak büyük artışta, enflasyonun yüksek çıkmasından kaynaklı olarak memura ve işçiye verilecek enflasyon farkı rol oynayacak.

Bilindiği gibi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri, fiyat artışlarının beklentilerin üzerine çıktığını gösteriyor. Buna göre Eylül ayı itibariyle bir aylık enflasyon yüzde 6,30 olurken yıllık enflasyon ise %24,52 olarak gerçekleşmişti.

Hızla artan enflasyon, memur ve işçi için enflasyon farkı demek. Zira toplu iş sözleşmeleri gereği, memur ve işçiye, yüzdelik maaş artışlarının yanı sıra enflasyon farkı ödeniyor.

 

 

 

11 Eki 2018 - 16:28 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

01

kamuşeron - nereye ödeniyor enflasyon farkı biz göremedik ???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ekim 16:28