Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tüm Kamu Kurumlarına Önemli Talimat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genelgesi, işçi ve memurlar dahil kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvuruların neticelendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Resmi Gazete’de 12 Ekim 2018’de yayınlanan Genelge’de tüm kamu kurumlarına vatandaşların başvurularının neticelendirilmesi talimatı verdi.

Genelge’ye göre;

  • Kamu hizmetlerinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı anlayış hakim olacak
  • Bürokrasinin azaltılacak
  • Kamu hizmetlerinde hantallık ortadan kaldırılacak
  • Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, başvurular anında incelenerek takip edilecek
  • Talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek
  • Başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek
  • Başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde şöyle denildi;

“Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin öncelikli hedeflerindendir. Kamu hizmetlerinde hantallığa sebebiyet veren hususların ortadan kaldırılması, milletimize hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılması gerekmektedir.

Bu itibarla; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi, başvurular anında incelenerek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek, başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek, başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacaktır.”

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne ulaşmak için tıklayınız.
Ekli Dosyalar

12 Eki 2018 - 08:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

01

Erdal ÇİFTÇİ - Insallah bir genelgeye uyulur daha 3 gün once Edirne Nüfus Md .lügüne yesil pasaport degisimi icin basvurdum bir önceki pasaportumuda Edirne Emniyet Md.lügünden kaldigim Halde bir ölsem yapilmadi Ankarada ki bagli oldugunu Bakanliktan yeniden emeklilik evraklarimi getirmem istendi zaten yurt disindayim Edirne yakin oldugundan oraya müracaat ettim birde Ankara ya gidip evrak getirecegim bumudur cözüm emekli memurum saatlerce dil dökmeme ragmen yardimci bile olmadilar belki gorevini yapiyor Ama benim sicilimde bir durum olsa zaten pasaportum iptal edilirdi senede defalarca cesitli ülkelere giris cikisim var.Ama eski dedigim dedik memur zihniyeti maalesef devam ediyor cözüm yok saygilarimla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 08:42