Cumhurbaşkanlığı’ndan Sürekli İşçi Alımına İlişkin İzin Genelgesi!

Sürekli işçi veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanlara açıktan atama ya da alım yapılabilmesine ilişkin izinler, bürokrasinin ortadan kaldırılması amacıyla doğrudan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, sürekli işçi veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanların açıktan atama veya alım amacıyla kullanılmasında takip edilecek izin sürecine ilişkin ilişkin bir Genelge yayınladı.

Genelgede, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ve bu kararnamelerle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na verilen görevler ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın yetkisi hatırlatıldı.

Genelgede şöyle denildi:

“Bürokrasinin azaltılması, konuya ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesine teminen;

  • Kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarınca, sürekli işçi kadrolarından veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanların açıktan atama veya alım amacıyla kullanılmasına ilişkin talepler doğrudan Başkanlığımıza gönderilecektir.
  • Konuya ilişkin talepler hakkında ilgili mevzuatımızda belirtilen kurum görüşlerinin alınmasına ilişkin süreç Başkanlığımızca yürütülecektir.”

Bu Genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşları, boş olan sürekli işçi kadrolarına açıktan atama veya alım yapılabilmek için doğrudan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan izin talep edeceklerdir. Strateji ve Bütçe Başkanlığı onay verirse, söz konusu kadrolara alım veya atama yapılabilecektir.

 

İşte O Genelge

T.C.
CUMHURBAŞKANLIĞI
STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI
Bütçe Genel Müdürlüğü

Sayı : 33156341-201.99-E.3109

Konu : Açıktan atama veya alım izni 19/08/2019

GENELGE

2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 74 üncü maddesi uyarınca sürekli işçi kadrolarından veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanların açıktan atama veya alım amacıyla kullanılması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşü üzerine Başkanlığımızın iznine tabi tabi bulunmaktadır.

Ayrıca 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine 43 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle eklenen 220/A maddesinin birinci fıkrasının (1) bendinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün görevleri arasında, 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesi uyarınca sürekli işçi kadrolarından veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanların açıktan atama veya alım amacıyla kullanılmasıyla ilgili olarak Başkanlığımıza görüş verilmesi yer almaktadır.

Bürokrasinin azaltılması, konuya ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesine teminen;

  • Kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarınca, sürekli işçi kadrolarından veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanların açıktan atama veya alım amacıyla kullanılmasına ilişkin talepler doğrudan Başkanlığımıza gönderilecektir.
  • Konuya ilişkin talepler hakkında ilgili mevzuatımızda belirtilen kurum görüşlerinin alınmasına ilişkin süreç Başkanlığımızca yürütülecektir.

Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

 

Naci AĞBAL

Başkan

21 Ağu 2019 - 17:19 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

03

İhsan Gezer - İş Kanununda işçilerin kurumlar arası nakil ya da tayin işlemlerine yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır. Yani kadrolu işçi de olsanız kurumdan kuruma nakil hakkınız bulunmamaktadır. Sürekli işçilerin kurumlar arası nakilleri iş mevzuatı gereğince mümkün değildir, fakat aynı kurum içinde yer değiştirebildiklerini görüyoruz. Kurum içinde yer değişikliği talebinde bulunmak için kurumunuza dilekçe yazabilirsiniz. Bazı kurumlarda kurum içi yer değişikliği gibi işlemler yapılmaktadır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 17:19
02

Kerem TUNÇ - Bitlis İli Adilcevaz İlçesi Tapu Müdürlüğünde çalışmaktayım. Ahlat Ovakışla Beldesinde ikamet etmekteyim gidiş ve dönüşlerimde sıkıntı çekmekteyim. Ovakışla Sağlık Ocağına geçiş yapabilirmiyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 17:19
01

Cemal - Sayın cumhurbaskanım lütfen engelli olan geçici çalışan işçiler var 5620 sayılı kanunu değişdirmenizi istiyoruz kadrolu personel olup 12 ay çalışmak istiyoruz usandık 10 ay çalışma olur turkiye zengin ülke.diyorsunuz biz rezillik çekiyoruz engelliler insanlar geleceğini görmüyor lütfen artık kadrolu 12 çalışmak istiyoruz tarım orman bakanlığı çalışıyorum lütfen dikkate alın sesimizi duyun cumhurbaşkanım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 17:19