Danıştay, sonradan işe başlayan ya da kuruma naklen veya tayin yoluyla gelen personellerin ödenmekte olan promosyon parasından yararlanması gerektiğine karar verdi.
Danıştay 15. Dairesi’nin kararına konu olan olay şöyle gelişti:
Kuruma naklen atanan personel, kendisine promosyon ödenmediği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Edirne İdare Mahkemesi, 31/03/2016 tarih ve E:2015/780, K:2016/382 kararda; “… yukarıda hükümlerine yer varılan Başbakanlık Genelgesi ile amaçlananın kamu görevlilerinin maaş ve benzeri ödemelerinin bankalar aracılığıyla ödenmesi sonucunda, bu tutarların belli bir süre ilgili banka bünyesinde kalmasından dolayı elde edilen gelirin çalışanlara ödenmesinin sağlanması olduğu, 25.09.2013 tarihinde davalı idare bünyesine göreve başlayan ve bu tarihten itibaren maaş ve ücretleri Garanti Bankası Kırklareli Şubesi’ne yatırılacak olan davacıya da promosyonlardan payına düşen miktarın ödenmesi hakkaniyet ve eşitlik ilkeleri gereği olduğuna…” şeklinde karar verdi.
Mahkeme, çalışanın görev yaptığı dönem için hesaplanacak olan promosyon tutarının 02.04.2014 tarihinden itibaren işletilecek yasal faizi ile beraber davacıya ödenmesi sonucuna vardı.
Konu, itiraz yoluyla Danıştay’ın önüne geldi. Danıştay 15. Dairesi, 28.02.2019 tarihinde oybirliğiyle, itirazları reddederek Edirne İdare Mahkemesi’nin kararını onadı.
Böylece iş yerinde sonradan çalışmaya başlayan yada naklen veya tayin yoluyla gelen işçilerin, çalıştıkları süreyle orantılı olarak promosyon parası alması gerektiği hususu kesinliğe kavuşmuş oldu.