Geçici Görevlendirmede Süre Sınırı Var mıdır?

Geçici Görevlendirme İş Sözleşmesiyle Düzenlenebilir mi? Geçici Görevlendirmede Süre Sınırı Var mı?

İşçi ihtiyaç dahilinde aynı iş yerine ait başka bir şubede yahut farklı bir iş yerinde geçici olarak görevlendirilebilir. Geçici görevlendirme iş sözleşmeleri ya da toplu iş sözleşmeleri ile düzenlenebilir. Geçici görevlendirmenin ne kadar süreyle olacağı ise uygulamada çeşitli soru işaretlerine yol açabilmektedir. Örneğin Sağlık Bakanlığı’nın A hastanesinde çalışan işçi, B hastanesinde hangi süreyle görevlendirilebilir?

Konuya kamu işçileri açısından bakacak olursak il başvuracağımız yasal dayanak 4857 sayılı İş Kanunudur.

İş Kanununa göre geçici görevlendirilecek işçinin yazılı rızası alınmalıdır. Çünkü işin nerede ve ne zaman görüleceği çalışma koşulları arasında yer alan hususlardır. Bu konu İş Kanununun 22 nci maddesinde düzenlenmiştir.

Buna göre işveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da iş yeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir.

Dolayısıyla İş Kanununa göre işveren, işçinin de yazısı rızası alınarak geçici görevlendirme yapabilmektedir.

Ancak İş Kanununda geçici görevlendirme konusunda detaylı bir düzenleme bulunmamaktadır.

Geçici Görevlendirme İş Sözleşmesiyle Düzenlenebilir mi?

Geçici görevlendirme iş sözleşmeleri ya da toplu iş sözleşmeleri ile düzenlenebilir. Sözleşmeye, işçinin ihtiyaç halinde aynı kurumun başka bir iş yerinde görevlendirileceğine dair hüküm konulur ve işçi bu sözleşmeyi imzalarsa, geçici görevlendirmeyi kabul etmiş sayılır. Bu durumda idare, işçiyi, belirlenen süreleri aşmamak kaydıyla başka bir iş yerinde görevlendirebilir.

Konu ile ilgili Yargıtay 22 nci Hukuk Dairesinin vermiş olduğu 2017/11252 E. , 2018/5151 K. numaralı kararına göre geçici görevlendirme ile ilgili önemli hususlara değinmiştir.

Özel bir bankada çalışmakta olan işçinin iş sözleşmesinde;

Çalışan bankanın aynı il sınırları içerisindeki başka bir iş yerinde veya başka bir ildeki iş yerinde geçici yahut sürekli görevlendirilebilir. Çalışan görevlendirildiği iş yerinde çalışmayı kabul eder.

hükmü bulunmasına rağmen Yargıtay işçinin geçici görevlendirilmesini uygun görmemiştir.

Somut olayda işçi Zonguldak Merkez İlçesinde görev yapmakta iken, bir başka şubede geçici olarak görevlendirilmiştir. İşçi yapılan değişikliğin objektif şartlara uygun olmadığını ve işverenin bu nakle ilişkin geçerli bir gerekçe sunamadığını iddia etmiştir.

Sonuç olarak işveren nakil gerekçesini ispatlayamadığı gibi, nakil yetkisini objektif olarak kullandığını da ortaya koyamamıştır.

Yargıtay’a göre işçi açısından bu geçici görevlendirme çalışma şartlarında esaslı değişiklik kabul edilir. Ayrıca işverene verilen nakil yetkisinin sınırsız olmadığı gibi, bu yetkinin objektif olarak ve dürüstlük kuralına uygun kullanılması gerekir. Kararda geçen ilgili hükme bakacak olursak;

Taraflar arasında imzalanan iş sözleşmesinin 1. Maddesinde ” çalışan bankanın aynı il sınırları içerisindeki başka bir işyerinde veya başka bir ildeki iş yerinde geçici yahut sürekli görevlendirilebilir. Çalışan görevlendirildiği iş yerinde çalışmayı kabul eder” düzenlemesi yer almaktadır. Ancak sözleşmedeki bu nakil yetkisi, işverene görevin makul sınırları aşar nitelikte bir yetki tanındığı anlamında yorumlanamaz.

Ayrıca işverene tanınan nakil yetkisi sınırsız bir yetki olmayıp, bu yetkinin objektif olarak ve dürüstlük kuralına uygun kullanılması gerekir.

Dolayısıyla geçici görevlendirme, işverene görevin makul sınırları aşar nitelikte bir yetki tanındığı anlamında yorumlanamaz. Yani iş sözleşmesi ile düzenlenen geçici görevlendirme makul sınırları aşmamalıdır. İşverene tanınan nakil yetkisi sınırsız bir yetki değildir. Bu yetki objektif olarak ve dürüstlük kuralına uygun kullanılması gereken bir yetkidir.

Geçici Görevlendirmede Süre Sınırı Var mı?

Yukarıda ifade ettiğimiz üzere geçici görevlendirme konusunda İş Kanununda detaylı bilgi bulunmamaktadır. Yargıtay kararlarında da geçici görevlendirmenin işverenin yönetim hakkı kapsamında olduğu ifade edilmektedir. Fakat bu yönetim hakkı kapsamında verilen yetkinin makul bir çerçevede olması gerektiğini yukarıda ifade ettik.

Kamu işçileri tarafından sık sık sorulan sorulardan birisi de geçici görevlendirme sürelerine ilişkindir. Zira sürekli uzatılan geçici görevlendirme işçiler açısından bir takım mağduriyetlere sebebiyet verebilmektedir.

Kamu görevlileri kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde kurumlarınca, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir.

Konuyla ilgili memurlar için verilen Devlet Personel Başkanlığı görüşü emsal kabul edilebilir. İlgili görüş yazısında süre sınırı ile ilgili olarak;

…d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır gerekli görülmesi halinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir….

Özetleyecek olursak, kamuda çalışan sürekli işçiler iş sözleşmeleri ile geçici olarak başka bir iş yerinde görevlendirilebilirler. İşverene verilen geçici görevlendirme yetkisi objektif olarak ve dürüstlük kuralına uygun olarak kullanılmalıdır. Aynı zamanda görevlendirme süresi makul sınırlar dışına çıkmamalıdır. Devlet Personel Başkanlığı tarafından verilen görüşte de söylediklerimizi destekler nitelikte ifadeler bulunmaktadır. Geçici görevlendirme sürekli bir hale getirilmemelidir. İşveren makul sınırları aşmamalıdır.

Ekli Dosyalar

08 Oca 2019 - 15:24 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

02

Mağdur Security - GSB KYK da güvenlik olarak çalışmaktayım 696 dan geçme ilçeden başka Bir ilçeye üç senedir geçici görevlendirme diye verildik en son baktik olmayacak mahkemeye baswurduk inşallah adalet mülkün temelidir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 13:48
01

Sümeyya akgül - Sürekli işçi olarak devlet hastanesğnde çalışmaktayım Eşim ilçede çalışıyor ben ilçeye geçiçi görevle gitmek istşyorum fakat çalıştığım kurum onay vermiyor aile düzenini birliği için ne yapmalıyım geçiçi görevle gitmeye hakkım yok mu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 15:24