Hükümetin Kamu İşçisine Zam Teklifi Ne Kadar Oldu?

İşçi ve hükümet temsilcilerinin ikinci kez bir araya geldiği toplantıda, hükümet ilk teklifini yaptı. Türk İş kabul etmedi.

Hükümet, kamu kurumlarındaki 200 işçi için 2019-2020 dönemine ilişkin zam teklifini açıkladı.

İşçi ve hükümet temsilcilerinin ikinci kez bir araya geldiği toplantıda, 3 bin 500’ün altında ücret alanlara 60 TL, ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ayda yüzde 4 zam ve enflasyon farkı teklif edildi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, teklifi kabul etmediklerini açıkladı. Atalay, “Enflasyonun yüzde 17 olduğu yerde bize yüzde 5 teklif ediyorlar. Bu teklifin kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

Türk İş Başkanı, “İki senede elektriğe ortalama yüzde 50, çaya, şekere, tüpe yüzde 40, yüzde 35 civarında zam yapıldı. Bizim Ocak ayında 3 bin 400 lira net maaş alan bir işçimiz vergiden dolayı şu anda 3 bin 215 lira alıyor. 6 aylık bir zamanda 185 lira yalnız vergiden kaybımız var. Biz sıkıntılı insanların, dar gelirlilerin başkanıyız. Bu ülkede yeteri kadar sıkıntı, problem var. Arzumuz bu işin masada bitmesi.” diye konuştu.

Konuşulacak fazla bir şey olmadığını söyleyen Ergün Atalay, “Maalesef kamuoyuna ve işçilere olumlu bir haber veremiyoruz. Sendikalarımızın süreçleri devam ediyor. Zannediyorum 60 günlük süre var. Ne Türk-İş’in ne şahsımın grevle ilgili bir arzusu veya talebi yok. Ama kanunlar çerçevesinde yasalar sendikacılara ne emrediyorsa onu yapmakla mükellefiz. Bu teklifin kabul edilecek bir tarafı yok. Ben ve yönetim kabul etmediği sürece de kimsenin kabul edecek bir durumu yok.” ifadelerini kullandı.

İlk toplantıda taşerondan kadroya geçen işçilerin durumunun masaya gelip gelmediğine ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.

Hükümet ve Türk-İş yetkilileri arasındaki ilk görüşmede Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etmişti.

09 Tem 2019 - 18:15 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

01

Kamu işçisi - Allah razı olsun ergün atalaydan işçi için yapılması buydu.beklentimiz 4250 tl brüt 1250 ek tediye %15 Zam ilk altı ay sonrası %5 artı %3 de refah payıdır.baskada alternatif yoktur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Temmuz 18:15