İşçiler Ne Kadar İlave Tediye Alacaklarını Nasıl Hesaplayabilir?

İlave Tediye nasıl hesaplanacaktır? Hangi işçinin eline ne kadar İlave Tediye geçecek?

İşçiler Ne Kadar İlave Tediye Alacaklarını Nasıl Hesaplayabilir?
Haber albümü için resme tıklayın

Kamu işçilerinin merakla beklediği ilave tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağı Cumhurbaşkanı Kararı ile duyuruldu. Buna göre ilave tediyelerin ikinci 26 günlük bölümü, 9 Ağustos 2019 ve 13 Aralık 2019 tarihlerinde iki taksit halinde ödenecek.

Peki Kurban Bayramı öncesi hangi işçinin eline ne kadar İlave Tediye geçecek?

İlave tediye tutarı, işçinin brüt çıplak ücreti üzerinden hesaplanacaktır.

Sosyal yardımlar ve fazla mesai gibi ücret eklentileri ilave tediye hesabında dikkate alınmayacaktır.

İlave tediye ödemeleri, işçilerin aldıkları ücret miktarına göre girdikleri vergi dilimi de büyük önem taşımaktadır. Ağustos itibariyle işçilerin büyük bölümü %20’lik vergi dilimine tabi olacaktır.

İlave tediyeden SGK İşçi Primi (%14), İşsizlik Sigorta Fonu Primi (%1), Gelir Vergisi ve Damga Vergisi (Binde 7,59) kesilecektir.

İşçiler, kamuiscileri.net tarafından geliştirilen aşağıdaki hesaplama robotunu kullanarak ne kadar İlave Tediye alacaklarını kendileri hesaplayabilirler.

Ne Kadar İlave Tediye Ücreti Alacağınızı Hesaplayın

 

02 Ağu 2019 - 10:19 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

02

İhsan Gezer - İlave tediye çalışılan gün ile oranlanarak ödenir. Tediye ödemesinin güncel hangi ayları kapsadığına ve o ayda bulunan çalışma gün sayısına bakılmalıdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ağustos 10:19
01

Eda - Mebte 2 ay cikisimiz oldu simdi geri basladik ise agustis ayi ikramiyesi bizede yatacakmi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ağustos 10:19