İşçilere Yapılan Hangi Ödemeler, Kısmen veya Tamamen SGK Primine Tabi Tutulmaz?

SGK priminden kısmen veya tamamen istisna tutulan kazançlar hangileridir? Ölüm, doğum ve evlenme hallerinde işverenler tarafından ödenen yardımlar, prime esas kazançların hesabında dikkate alınır mı?

İşçilere Yapılan Hangi Ödemeler, Kısmen veya Tamamen SGK Primine Tabi Tutulmaz?
İşçilere Yapılan Hangi Ödemeler, Kısmen veya Tamamen SGK Primine Tabi Tutulmaz?
Haber albümü için resme tıklayın

Bilindiği gibi 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4 (a) olarak ifade edilen hizmet akti ile çalışanlara (işçilere) yapılan bazı ödemeleri kısmen, bazılarını da tamamen prime esas kazançtan istisna kılmıştır. Daha açık bir ifade ile Kanun’da tanımlanan bu ödemelerin bir kısmı ya da tamamı için SGK Primi kesilmeyecektir.

SGK priminden kısmen veya tamamen istisna tutulan kazançlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2020/20 sayılı Genelgesinde detaylı olarak açıklanmıştır. Bu yazımızda, SGK Genelgesi ışığında prime esas kazanca dahil edilmeyecek ödemeleri ayrıntılı olarak ele alacağız.

Bu Yazının devamı için tıklayınız. https://sgk360.com/2020/10/06/iscilere-yapilan-hangi-odemeler-kismen-veya-tamamen-sgk-primine-tabi-tutulmaz/ 

 

YASAL UYARI Bu çalışma Kamutech Yazılım A.Ş. mevzuat grubu uzmanları tarafından hazırlanmıştır. Makalenin her türlü yayın hakkı Kamutech Yazılım A.Ş.'ye aittir. Kaynak göstermek ve link vermek kaydıyla alıntı yapılabilir.
Ekli Dosyalar

06 Eki 2020 - 14:42 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.