İşçinin Çalışmaktan Kaçınma Hakkı Nedir, Hangi Durumlarda Geçerlidir?

İşçilerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından hak ve sorumlulukları nelerdir? Çalışmaktan kaçınma hakkı nedir? Sürekli işçiler hangi tedbirleri almakla yükümlüdür, hangi haklara sahiptir?

Çalışma hayatının en temel sorunlarının başında iş kazaları gelmektedir. Can ve mal kaybına yol açan, her yıl milyarlarca liralık ekonomik zarara neden olan iş kazalarının önemli bir bölümü, alınacak tedbirlerle önlenebilecek niteliktedir. Bu amaçla 2012 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kabul edilerek işçi ve işverene önemli sorumluluklar yüklenmiş, bu yolla iş kazalarının önüne geçilmesi hedeflenmiştir.

Bu kanuna göre işçilerinin önemli sorumlukları söz konusudur. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 19. maddesiyle çalışanların yükümlülükleri belirlenmiştir.

İşçilerin temel yükümlülüğü, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitim ve işverenin bu konudaki talimatları doğrultusunda, kendilerinin ve hareketlerinden veya yaptıkları işten etkilenen diğer çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehlikeye düşürmemektir.

İŞÇİNİN, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULUĞU NELERDİR?

Çalışanların, işveren tarafından verilen eğitim ve talimatlar doğrultusunda yükümlülükleri şöyle tanımlanmıştır;

  • İşyerindeki makine, cihaz, araç, gereç, tehlikeli madde, taşıma ekipmanı ve diğer üretim araçlarını kurallara uygun şekilde kullanmak, bunların güvenlik donanımlarını doğru olarak kullanmak, keyfi olarak çıkarmamak ve değiştirmemek.
  • Kendilerine sağlanan kişisel koruyucu donanımı doğru kullanmak ve korumak.
  • İşyerindeki makine, cihaz, araç, gereç, tesis ve binalarda sağlık ve güvenlik yönünden ciddi ve yakın bir tehlike ile karşılaştıklarında ve koruma tedbirlerinde bir eksiklik gördüklerinde, işverene veya çalışan temsilcisine derhal haber vermek.ç) Teftişe yetkili makam tarafından işyerinde tespit edilen noksanlık ve mevzuata aykırılıkların giderilmesi konusunda, işveren ve çalışan temsilcisi ile iş birliği yapmak.
  • Kendi görev alanında, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işveren ve çalışan temsilcisi ile iş birliği yapmak.

İŞÇİNİN ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKKI NEDİR?

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işçiye sorumluluk yüklemekle beraber tehlike anında çalışmaktan kaçınma hakkı da tanımaktadır. Ciddi ve yakın tehlike ile karşı karşıya kalan işçiler, işyerindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’na, Kurul’un bulunmadığı işyerlerinde ise işverene başvurarak durumun tespit edilmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmesini talep edebilir. Bu durumda Kurul acilen toplanarak, işveren ise derhâl kararını vererek durumu tutanakla tespit eder.

Karar, işçiye ve işyerindeki çalışan temsilcisine yazılı olarak bildirilir. Kurul veya işverenin çalışanın talebi yönünde karar vermesi hâlinde işçi, gerekli tedbirler alınıncaya kadar çalışmaktan kaçınabilir.

ÇALIŞMAKTAN KAÇINAN İŞÇİNİN ÜCRETİ KESİLİR Mİ?

İşçilerin çalışmaktan kaçındığı dönemdeki ücreti ile kanunlardan ve iş sözleşmesinden doğan diğer hakları saklıdır. Bu ücretlerinde her hangi bir kesintiye gidilemez.

İşçiler açısından ciddi ve yakın tehlikenin önlenemez olduğu durumlar söz konusu ise yukarıdaki prosedür işletilmez. İşçiler, Kurul’a veya işverene başvurmadan ve alacakları kararı beklenmeden iş yerini veya tehlikeli bölgeyi terk ederek belirlenen güvenli yere giderler. Çalışanların bu hareketlerinden dolayı hakları kısıtlanamaz.

07 Eyl 2018 - 10:47 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.