İşten Çıkarma Yasağı ve Nakdi Ücret Desteğinin Süresi 17 Mayıs 2021’e Kadar Uzatıldı!

İstihdamı koruma amacıyla getirilen işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izindekilere sağlanan nakdi ücret desteği 17 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında getirilen işçi çıkarma yasağıyla işten çıkarılamayacak kişilerin ücretsiz izne gönderilmesi ve bu kişilere İşsizlik Fonu’ndan nakdi ücret desteği ödenmesine ilişkin süreler,  Cumhurbaşkanı Kararı ile 17 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 daha uzatıldı. Böylece devletin istihdamı koruma amacıyla getirdiği işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izindekilere sağlanan nakdi ücret desteği 17 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

Bilindiği gibi 7244 sayılı Kanun ile İş Kanunu kapsamında olan veya olmayan her türlü iş sözleşmesinin feshedilmesi yasaklanarak işçilere İstihdam Güvencesi sağlanmıştı. Bu sürenin, Cumhurbaşkanı tarafından uzatılabilmesi de karara bağlanmıştı.

Söz konusu Kanun Maddesindeki hüküm şöyle;

“Geçici Madde 10 – (Ek:16/4/2020-7244/9 md.)(2)(3)
Bu Kanunun kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilemez.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç aylık süreyi geçmemek üzere işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilir. Bu madde kapsamında ücretsiz izne ayrılmak, işçiye haklı nedene dayanarak sözleşmeyi fesih hakkı vermez.

Bu madde hükümlerine aykırı olarak iş sözleşmesini fesheden işveren veya işveren vekiline, sözleşmesi feshedilen her işçi için fiilin işlendiği tarihteki aylık brüt asgari ücret
tutarında idari para cezası verilir.

Cumhurbaşkanı birinci ve ikinci fıkrada yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30/6/2021 tarihine kadar uzatmaya yetkilidir.”

Diğer yandan iş sözleşmesinin feshedilmesinde, 4857 sayılı Kanun’un 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler” kapsam dışı. Yani geçici İstihdam Güvencesi, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepleri kapsamıyor.

Yine aynı Kanun ile Covid-19 döneminde işverenlere, işten çıkaramadıkları işçilerini ücretsiz izne gönderme hakkı tanınmıştı. Bu şekilde ücretsiz izne çıkarılan işçilere, İşsizlik Ödeneğinden ücret desteği sağlanıyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile bu ücretsiz izin süresi de 2 ay uzatıldı.

Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı için tıklayınız

Ekli Dosyalar

09 Mar 2021 - 09:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.