Kadın İşçi, Süt İznini Birleştirip Gün Olarak Kullanabilir mi?

Kadın işçinin süt izni uygulaması nasıl olacaktır? Süt izni ne kadardır? Bu izin bölünerek kullanılabilir mi? Süt iznini birleştirerek kullanmak mümkün mü?

Kadın işçilerin çalışma hayatından kopmamasını sağlamak için çeşitli mevzuat düzenlemeleri yapılmış ve kadın işçilere ilave haklar tanınmıştır. Bu haklardan biri de süt iznidir. Süt izni, doğum yapan işçinin mesai saatleri içinde bebeğini emzirebilmesine yönelik bir düzenlemedir. Malum olduğu üzere bebeğin, mesai saatleri boyunca anne sütü almadan durabilmesi söz konusu değildir.

Peki süt izninin uygulaması nasıl olacaktır? Süt izni ne kadardır? Bu izin bölünerek kullanılabilir mi?

Süt izni, 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 74. Maddesi’nde şu şekilde düzenlenmiştir;

“Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Bu madde hükümleri iş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçi için uygulanır.”

İş Kanunu’ndaki bu madde metnine baktığımızda, doğum yapan kadın işçilere yönelik süt izni, 1 yaşından küçük çocukları için tanınmaktadır. Madde kapsamı da oldukça geniştir. Bütün kadın işçiler, İş Kanunu kapsamında olsun olmasın süt izni hakkına sahiptir.

SÜT İZNİ BÖLÜNEREK KULLANILIR MI?

Kadın işçinin emzirme izni, günlük 1.5 saattir. İşçi bu izni istediği gibi bölerek kullanabilir. Bu konuda bir kısıt söz konusu değildir. Bir diğer ifade ile kadın işçi, süt iznini hangi saatler arasında ve kaça bölerek kullanacağına kendisi karar verir.

SÜT İZNİ NEDENİYLE ÜCRETTEN KESİNTİ YAPILIR MI?

Bu konudaki bir diğer soru da süt izni kullanılması durumunda işverenin işçinin ücretinden kesinti yapıp yapamayacağıdır.

Süt izni kullanılması durumunda işveren işçinin ücretinden kesinti yapamaz. Süt izni ücretli olarak kullandırılması gereken bir izindir.

SÜT İZNİ BİRLEŞTİRİLEREK KULLANILIR MI?

Öte yandan süt izninin birleştirilerek kullanılıp kullanılamayacağı da tartışma konusudur. Örneğin günlük süt izni kullanmayan işçi, bu saatleri toplayıp haftada bir gün izin kullanabilir mi? Ya da günlük 1,5 saatlik izinlerini birleştirerek ayda bir kaç gün izin yapabilir mi?

Mevzuat hükümleri arasında süt izninin birleştirilerek kullanılabileceğine dair bir hüküm yoktur. Aksi yönde bir hüküm de bulunmamaktadır. Ancak İş Kanunu’nun 74. Maddesi’nde süt izni tanımlanırken, “günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir” ifadesine yer verilmiştir. Buradan süt izninin günlük olarak kullanılması gerektiği anlaşılabilir.

Ayrıca genel hukuk mantığı çerçevesinde ve kanun koyucunun düzenleme ile neyi amaçladığına baktığımızda; süt izni annenin yeni doğmuş bebeğini gün içinde emzirmesini sağlamaya yönelik bir hükümdür. Bebeğin gün içinde anne sütüne ihtiyaç duymasından doğmuştur. Dolayısıyla bu iznin birleştirilerek kullanılması, kanunun amacına, ruhuna ve hukuk mantığına aykırıdır.

11 Eyl 2018 - 10:47 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

01

Fadime gün - Çalıştığım yerde çocuğu 1 yaşını geçen 6-7 arkadaşım var.en az 2ay fazla süt izni kullandılar.ama şimdi bize duyuru yapıp 1 yaşa kadar süt izni kullanılacak diyorlar.peki bu fazla süt izni kullananlar için ne işlemi yapılacak.bir ceza uygulanacak mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 10:47