Kadroya Geçemeyen KİT İşçisi Çalışmaya Devam Edecek mi?

Kadroya Geçemeyen KİT İşçisi İşten mi Çıkarılacak?

Bilindiği üzere 30 Haziran 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde (KİT) çalışan taşeron işçilerin kadroya alınma şartları belirlendi. İlgili Bakanlar Kurulu Kararına göre KİT ve bağlı ortaklıklarında 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle en az iki yıl kesintisiz çalışması olanlar ve halen çalışmaya devam edenler, yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde hali hazırda görev yaptıkları yerde işçi statüsünde istihdam edilecekler. 2 yıllık süre hesabnında, yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler dahil edilmeyecek.

KİT düzenlemesi kapsamında bulunan tüm kurumlar taşeron işçilerini kadroya almayacak. Yalnızca düzenleme ekinde yayımlanan kurumlar işçilerini kadroya geçirecek. Hangi kurumların bu kapsamda olduğunu daha önceki haberimizde paylaşmıştık.

Bir diğer önemli husus ise ilgili Kararnameye göre Kamu İktisadi Teşebbüslerinin istihdam talepleri kadar işçiyi kadroya alacağı.. Aynı zamanda bu sayının Hazine Müsteşarlığı’nın belirleyeceği sayıyı geçemeyeceği. Yani bu da demek oluyor ki düzenleme kapsamındaki kurumlardan da kadroya geçemeyen işçiler olacak.

Ayrıca 696 Sayılı KHK ile kadroya alınan taşeron işçilere uygulanan kriterler aynı şekilde KİT’lerde kadroya geçirilecek personel için de uygulanacak.

Kadroya geçişi sağlanacak KİT işçisinin;

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşıması, *
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olması,
  • Bu kapsamda çalıştırılmalarına ilişkin olarak açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair yazılı beyanda bulunması gerekecek.

Görüldüğü üzere;

  • Düzenleme kapsamına girmeyen KİT kurumlarında çalışan taşeron işçiler,
  • 4 Aralık itibarıyla 2 yıl kesintisiz çalışması bulunmayan KİT taşeron işçileri,
  • Ya da Hazine Müsteşarlığı’nın belirleyeceği istihdam kapsamında ve belirlenen sayıya dahil olmayan taşeron işçiler, taşeron olarak kalmaya devam edecek.

Sonuç itibariyle KİT’e kadro düzenlemesi bu kurumlarda çalışan tüm işçileri kapsamamakta. Düzenleme kapsamında bulunmayan KİT taşeron işçilerinin iş sözleşmelerinin feshi gibi bir durum söz konusu olmayacak.

05 Tem 2018 - 11:09 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

07

Umut Bozkurt - İstanbul büyük şehir belediyesi CEVİZLİ halk ekmek fabrikası taşeron işçisiyim (şoför)bu kurumla alakalı kadro geçiş imkanı varmı önceki kadro düzenlemesinden faydalanamadık ama sayın Cumhurbaşkanımızın Tokat mitinginde hiçbir kurum da aracı kalmayacak sözü vardı biz halk ekmek çalışanları ne olacağız bilginiz varmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:09
06

Zübeyde Nur Yatgın - Konu ile ilgili beklenen düzenleme gelmedi maalesef.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:09
05

Etem - Engelliler icin bakanin aciklamasi engellierin devam edecegi yonundeydi bir bilgi verirmisiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:09
04

Harun - Soruma cevap verdiginiz için çok teşekkürler , keşke bu kanun hiç çıkmasaydı hiç olmazsa umudumuzu tamamen yitirmiştik şimdi ise arafta bıraktılar, umut tacirliği yapıyorlar resmen. :/

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:09
03

Zübeyde Nur Yatgın - O KONUDA BİR ÇOK SÖYLENTİ VAR. SİZE SÖYLEYEBİLECEĞİM EN NET ŞEY ŞU Kİ; KADROYA GEÇECEK KİT PERSONELLERİNİN SAYISINI VE KADRO İHDASINI HAZİNE MÜST. BELİRLİYOR. bkz: Bir diğer önemli husus ise ilgili Kararnameye göre Kamu İktisadi Teşebbüslerinin istihdam talepleri kadar işçiyi kadroya alacağı.. Aynı zamanda bu sayının Hazine Müsteşarlığı’nın belirleyeceği sayıyı geçemeyeceği. Yani bu da demek oluyor ki düzenleme kapsamındaki kurumlardan da kadroya geçemeyen işçiler olacak.

https://www.kamuiscileri.net/kadroya-gecemeyen-kit-iscisi-calismaya-devam-edecek-mi-7842.html

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:09
02

harun - bir kit kurumunda taşeron olarak çalışmaktayım fakat aklımıza takılan kadroya alımlar, duyumlarımıza göre kurumun kendi personeli(memurları) emekli oldukça bizlere kadro verilecekmiş bu şekilde olursa sanırım yıllar sürer… :) bu alımlar nasıl gerçekleşecek bilginizle bizleri bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz teşekkürler iyi çalışmalar herkese…

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:09
01

Kudret Sarıkaya - 2 yıl şartını taşımayan taşeronların sözleşmeleri fesh olmayacakmış peki sözleşmenin günü gelince ne olacak sözleşme yenilenecekmi acaba. 2 yıl şartını koymasalar daha hakkaniyetli olurdu çocuk okutanlar var borcu olanlar var yeni evlenen ve evlenecek olanlar var hepsi bi umutla bekliyorlardı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:09