Vefat Eden İşçinin Ailesine Kaç Tür Ölüm Yardımı Ödenir?

İşçinin kaç tür ölüm yardımı hakkı vardır? Kamu işçisinin ölümü durumunda yakınlarına ölüm yardımı verilir mi? Cenaze ödeneği nedir? Kimlere verilir? Öngörülen ödenek tutarı ne kadardır?

Son günlerde okurlarımızdan gelen sorulardan birisi de kamu işçisinin ölümü durumunda yakınlarının herhangi bir sosyal yardım alıp almayacağı. Gerek güncel sosyal güvenlik mevzuatı gerekse ilgili iş mevzuatı hükümlerine bakarak bu soruya çözüm getireceğiz.

Bilindiği üzere 696 sayılı KHK kapsamında taşerondan kadroya geçen işçilerin hakları için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen Yüksek Hakem Kurulu kararları amir hükümlerdir. Bu hükümler 12 Nisan tarihinde yayınlanmıştı.

İlgili toplu iş sözleşmesi hükümlerine baktığımızda sosyal yardımlar başlığı altında kamu işçisinin kendinin veya birinci derece yakınlarının ölümü halinde verilecek yardımdan bahsedilmiştir.

Toplu iş sözleşmesi kapsamında verilen ölüm yardımı kamu işçisine olaya bağlı sosyal yardımlar ve diğer sosyal yardımların içinde yer almaktadır. Bakacak olursak;

İşçilerin iş kazası sonucu ölümleri halinde yasal mirasçılarına 1.200,00 (binikiyüz) TL tutarında; normal ölümleri halinde ise 800,00(sekizyüz)TL tutarında ölüm yardımı yapılır. İşçinin eş, çocuklarının, anne ve babasının ölümleri halinde 300,00 (üçyüz) TL tutarında ölüm yardım yapılır.

Görüldüğü üzere düzenleme işçinin vefatı halinde verilecek yardım tutarlarını birbirinden ayırmıştır. Mevzuat, iş kazası sonucu işçinin ölümünde varislerine 1200 lira, normal vefat durumunda 800 lira yardımı öngörmüştür.

İşçinin eş, çocukları, anne ve babası vefat ettiğinde ise 300 lira kadar yardım öngörülmüştür.

Peki ölüm yardımından SGK ve vergi kesintisi olacak mı?

Ölüm yardımından SGK kesintisi yapılmamaktadır. Gelir vergisi kesintisi de olmayacaktır. Yalnızca binde 7.59 oranında damga vergisi kesintisi olacaktır.

İşçinin vefatı halinde verilecek tek sosyal yardım ölüm yardımı değildir. İşçinin yasal mirasçılarına Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından cenaze ödeneği de verilmektedir.

Cenaze Ödeneği Nedir? Kimlere Verilir? Öngörülen Ödenek Tutarı Ne Kadardır?

Cenaze ödeneği, Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından onaylanan tarife üzerinden ölen işçinin ailesine bir defa yapılan yardımdır.

Cenaze ödeneği;

  • İş kazası veya meslek hastalığı sonucu, veya
  • Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken, veya
  • Kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirilmiş iken, ölen sigortalının hak sahiplerine verilir.

360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm primi bildirilmiş olanların hak sahiplerine cenaze ödeneği verilmesi için ölüm tarihinde sigortalı olma şartı aranmayacaktır.

Cenaze Ödeneğinden Yararlanmak İçin Nasıl Başvurulur?

Cenaze ödeneği verilebilmesi için, hak sahiplerince ölüm tarihini belirten bir dilekçe ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/Sosyal Güvenlik Merkezine başvurulması gerekir. Sigortalının ölüm tarihi nüfus kütüğüne işlenmemişse dilekçeyle birlikte sigortalının ölüm tarihini belirten ilgili makamlarca düzenlenen ölüm belgesinin Kuruma verilmesi gerekir.

Cenaze Ödeneği Tutarı Ne Kadardır?

Cenaze ödeneği tutarı her yıl bir önceki yıl için Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) değişim oranında artırılarak belirlenmekte olup, 2018 yılı için ödenen cenaze ödeneği tutarı 595,00 TL’dir. 2019 yılı için henüz bu tutar belirlenmemiştir.

Borçlar Kanunu Açısından Ölüm Yardımı Hakkı Nasıldır?

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda da ölen işçinin hakları düzenlenmiştir. Kanunun 440 ncı maddesinde işçinin ölümü durumunda verilecek yardım aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir;

İşçinin veya işverenin ölümü

İşçinin ölümü

MADDE 440- Sözleşme, işçinin ölümüyle kendiliğinden sona erer. İşveren, işçinin sağ kalan eşine ve ergin olmayan çocuklarına, yoksa bakmakla yükümlü olduğu kişilere, ölüm gününden başlayarak bir aylık; hizmet ilişkisi beş yıldan uzun bir süre devam etmişse, iki aylık ücret tutarında bir ödeme yapmakla yükümlüdür.

Görüldüğü üzere Borçlar Kanununa göre;

  • Çalışma süresi 5 yıldan az olan ve vefat eden işçinin sağ kalan eşine ve ergin olmayan çocuklarına, yoksa bakmakla yükümlü olduğu kişilere ölüm gününden başlayarak 1 aylık,
  • Çalışma süresi 5 yıldan fazla olan işçilere ise 2 aylık ücreti tutarında işveren tarafından ödeme yapılır.

Dolayısıyla vefat eden işçinin yakınlarına 3 çeşit cenaze yardımı ödenmektedir. Bunlar; 12 Nisan tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan toplu iş sözleşmesi hükümleri gereği yapılan ölüm yardımı, SGK tarafından verilen cenaze ödeneği ve Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen ölüm yardımıdır.

 

07 Oca 2019 - 13:15 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

03

Melek Dumanı - SL BEN 696 KHK İŞCİSİYİM BENİM BABAM MEFAD ETDİ 1 YILI AŞKIN BİR ZAMAN ÖNCE ACABA BANADA ÖLÜM YARDIMI VERİLİRMİ TEŞEKÜRLER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Temmuz 16:20
02

İhsan Gezer - Memur maaşı alırken eşinizden emekli maaşı alamazsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ocak 13:15
01

Sevil duran - Ben 657 maddeli memurum kocam öldü ölüm parası tek bir sefer mi alınıyor ben ek bir gelir alabiliyormuyum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ocak 13:15