Kamu Kurumları, 4 C’den 4 B’ye Geçenler İçin Nasıl İşlem Yapacak?

4 C’den 4 B’ye geçirilenlerin işe giriş bildirgeleri için güncelleme işlemi nasıl yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4/C statüsünde çalışırken 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli memur yapılanlara ilişkin bir duyuru yayınladı.

Buna göre 4/B’ye geçirilen kişiler hakkında kamu işverenleri tarafından “Sigortalı İşe Giriş Ayrılış Bildirgesi (4a)” programında herhangi bir işe giriş, işten ayrılış veya işe giriş bildirgesi güncelleme işlemi yapılmayacak. 4/C’den 4/B’ye geçirilenlere ilişkin işe giriş bildirgeleri için güncelleme işlemi SGK tarafından yapılacak.

SGK’nın duyurusu şöyle;

Bilindiği üzere, 24/12/2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “696 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 17 nci maddesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasının yürürlükten kaldırıldığı yine aynı KHK’nın 18 inci maddesi ile 657 sayılı Kanuna eklenen geçici 43 üncü maddesinde; Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/12/2017 tarihi itibarıyla, adam/ay esasına göre kısmi süreli çalıştırılmakta olanlar ile saat ücreti karşılığı çalışmakta olanlar hariç olmak üzere bu Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C) fıkrası kapsamında tahsis edilmiş geçici personel pozisyonlarında çalışmakta olanlar, pozisyonlarının tahsis edildiği teşkilat ve birimde, halen yürütmekte oldukları hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam etmek üzere, bu Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında ihdas edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren doksan gün içinde kurumlarınca geçirilecekleri belirtilmiştir.

Bu itibarla 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C) fıkrası kapsamında çalışanlar 696 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamına geçirilmiş olup 657 sk-4/C’den 657 sk-4/B’ye geçirilen kişiler hakkında Kamu İşverenleri tarafından Sigortalı İşe Giriş Ayrılış Bildirgesi (4a)” programında herhangi bir işe giriş, işten ayrılış veya işe giriş bildirgesi güncelleme işlemleri yapılmaması gerekmektedir.

Söz konusu “Sigortalı İşe Giriş Ayrılış Bildirgesi (4a)” programında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C) fıkrası kapsamından (B) kapsamına geçirilenlere ilişkin işe giriş bildirgeleri için güncelleme işlemi Kurumumuzca yapılacaktır.

İşverenlere saygıyla duyurulur.

SGK'nın orijinal yazısına ulaşmak için tıklayınız.
Ekli Dosyalar

28 Ağu 2018 - 16:00 - 4/B Sözleşmeliler


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.