KDK’dan Emsal Nitelikte Yeni Meslek Kodu Kararı!

SGK'ya yanlış bildirilen Meslek Kodu konusunda kamu kurumları nasıl davranmalıdır? Meslek Kodunu ceza ödemeden düzeltmek mümkün mü? Meslek Kodunun düzeltilmesi hangi tarihe kadar cezasızdır?

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), taşerondan kadroya geçirilen işçilerin Meslek Kodlarının fiilen yaptıkları işe uygun olarak düzeltilmesi konusunda emsal niteliğinden yeni bir karar verdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde taşeron şirket bünyesinde biyolog diplomasına sahip olmasına rağmen Tıbbi Laboratuvar Teknikeri ünvanı ile istihdam edilen işçi, fiilen Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Androloji Laboratuvarı’nda embriyolog olarak çalıştığını, taşerondan sürekli işçi pozisyonuna ise biyolog olarak geçirildiğini belirterek KDK’ya başvurdu. İşçi, meslek kodunun fiilen yaptığı embriyolog görevini uygun hale getirilmesini talep etti.

Konuya ilişkin geniş bir araştırma yapan Kamu Denetçiliği Kurumu, işçinin çalıştığı Sütçü İmam Üniversitesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yazı yazarak görüş sordu.

SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ’NİN SAVUNMASI NE YÖNDEDİR?

KDK’ya cevap veren Sütçü İmam Üniversitesi, sözkonusu işçinin kadroya geçerken

yazılı bir sulh sözleşmesi imzaladığını, böylece kadroya geçmesi karşılığında herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve önceki haklarından feragat ettiğini öne sürdü.

Ayrıca 696 sayılı KHK’nın, kadroya geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarını düzenleyen maddeleri hatırlatıldı. Bu nedenle söz konusu işçinin, taşeron firma personeli olarak çalıştığı süreçteki mali ve sosyal haklarıyla kadroya geçişinin sağlandığı, bu hususta kurum olarak bir düzenleme yapılmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Sütçü İmam Üniversitesi özetle, 696 sayılı KHK hükümlerinin Meslek Kodu değişikliğine izin vermediğini ileri sürdü.

SGK NASIL CEVAP VERDİ?

SGK ise Kamu Denetçiliği Kurumu’na gönderdiği cevabi yazıda; Meslek Kodunun fiilen yapılan işe uygun olarak bildirilmesinin 5510 sayılı Kanun’un amir hükmü olduğu belirtildi.

SGK’nın yazısında; Meslek Kodunu gerçeğe aykırı bildiren her bir işyeri için, aylık asgari ücreti geçmemek üzere sigortalı başına asgari ücretin onda biri idari para cezası uygulanması gerektiği; ancak bu ceza uygulanmasının 01/07/2019 tarihi itibariyle Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine geçilmesiyle başlayacağı, nitekim Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi uygulamasına geçilen Kırşehir, Amasya, Bartın ve Çankırı illerinde, meslek adı ve kodunu, işçinin fiilen yaptığı işe aykırı bildiren işverenlere yönelik idari para cezası uygulamasının söz konusu olduğu belirtildi.

SGK ayrıca, Meslek Kodunun hatalı bildirilmesi durumunda, işverenlerin SGK’ya dilekçe ile başvurmaları sonucunda hatalı Meslek Kodu düzeltme işleminin gerçekleştirildiği vurgulandı.

BAKANLIĞIN GÖRÜŞÜ HANGİ YÖNDEDİR?

Kamu Denetçiliği Kurumu’na cevap veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yazısında özetle; 696 sayılı KHK ve bu kapsamdaki diğer mevzuatla sürekli işçilerin kadroya geçişlerinin düzenlendiği, geçiş aşamasından sonraki işlemlerin ilgili kurum ve kuruluşlarca yürütülmesi gerektiği ifade edildi. Bununla birlikte 4857 sayılı İş Kanunun “Çalışma koşullarında değişiklik ve iş sözleşmesinin feshi” başlıklı 22. maddesi de işaret edilerek, bu kapsamda tarafların aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebileceği vurgulandı.

KDK MESLEK KODUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ KARARI VERDİ

Kurumlardan gelen cevabi yazıları değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu; “çalışılan iş için uygun olan meslek kodunun seçilmesi ve görev değişikliği, terfi gibi durumlarda sistem üzerinde güncellemenin yapılmasından işverenin sorumlu olduğu, başvuruya konu olayda idarenin, işyerinde fiilen yapılan işe uygun meslek adı ve kodunu bildirilmesi ile sorumlu olduğu, aksi halde 01/07/2019 tarihi itibariyle meslek adı ve kodunu gerçeğe aykırı bildiren işverenlere yönelik idari para cezası uygulamasının söz konusu olacağı” yönünde karara vardı.

KDK’nın kararında şöyle denildi; “… 4857 sayılı İş Kanunu ile hükmolunan, tarafların aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebilme imkanın varlığı da değerlendirildiğinde, idarenin işlemini düzeltebileceği değerlendirilmiştir. Tüm bu açıklanan sebepler birlikte değerlendirildiğinde başvuranın, idarede fiilen yapmakta olduğu iş ile idare tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilen meslek kodunun birbiri ile uyumlu hala getirilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır.”

Bu hükümler çerçevesinde, KDK Başdenetçisi Şeref Malkoç tarafından, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’ne, başvuranın meslek kodu ile fiilen yaptığı işin birbirine uygun hale getirilmesi hususunda tavsiye kararı bildirildi.

SONUÇ VE DEĞERLENDİRME

Kamu Denetçiliği Kurumu yukarıda uzunca anlattığımız üzere yanlış bildirilen Meslek Kodu’nun işçinin fiilen yaptığı işe uygun olarak düzeltilmesi kararı vermiştir.

Peki KDK kararı göz önüne alındığında, yanlış bildirilen Meslek Kodu konusunda kurumlar nasıl davranmalıdır?

Madde madde özetlersek;

  • SGK’nın ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yazıları incelendiğinde yanlış bildirilen Meslek Kodlarının düzeltilmesi noktasında bir engel sözkonusu değildir.
  • 696 sayılı KHK hükümleri Meslek Kodu’nun düzeltilmesine engel teşkil etmemektedir.
  • Yanlış bildirilen Meslek Kodunun düzeltilmesi 5510 sayılı Kanun’un gereğidir.
  • Meslek Kodu’nun yanlış bildirilmesi, işçi başına asgari ücretin onda biri idari para cezasına tabidir.
  • Meslek Kodunun düzeltilmesi işverenlerin sorumluluğundadır.
  • İşverenler, SGK’ya dilekçe ile başvurarak hatalı Meslek Kodunu düzeltme işlemi yapabilmektedir.
  • Hatalı Meslek Kodu’nun düzeltilmesi işlemi, “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine” geçilecek tarih olan 01/07/2019’a kadar cezasız yapılabilecektir.

Netice itibariyle; kamu kurumlarının Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine geçilecek olan 1 Temmuz 2019 tarihine sınırlı süre kaldığını da dikkate alarak yanlış bildirilen Meslek Kodları ile ilgili olarak hareket geçmesi ve SGK’ya başvurarak ceza ödemeden işçilerin Meslek Kodlarını fiilen yaptıkları işe uygun şekilde hale getirmeleri doğru olacaktır.

KDK’nın kararına ulaşmak için tıklayınız

Ekli Dosyalar

13 May 2019 - 09:30 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

04

Abdullah akın - Bende belediyede çalışıyorum khk yla tasarondan kadroya gectim şoför olarak çalışıyorum ama kadroda beden işçisi olarak geciyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mayıs 09:30
03

İhsan Gezer - Kurumunuza dilekçe yazabilirsiniz. Kurum bu durumu fark ettiğinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yazarak düzeltebilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mayıs 09:30
02

Nazlı - yaptıgım iş masa başı kadrom temizlik gözüküyor personel şube müdürümle görüştüm olumsuz cevap aldım nasıl bir yol izleyebilirim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mayıs 09:30
01

Elife - Ben de aynı pozisyondayım milli eğitimde aşçı olarak çalışmaktayım ama sgk da meslek kodum temizlik personeli yazıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mayıs 09:30