KİT Taşeron İşçileri Kadro İçin Cumhurbaşkanlığı’ndan Yeni Karar!

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ne anlama geliyor? KİT işçilerinin tamamı kadroya geçecek mi?

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) ve bağlı ortaklıklarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni bir karar yayınlandı. Resmi Gazete’de 17 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı, KİT taşeron işçilerinin kadro hakkını düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayınlanan, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklarının 2019 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programına Göre Uygulayacakları Strateji ve Yöntemlerin Belirlenmesine Dair Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar, KİT taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre; KİT ve bağlı ortak ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılan taşeron işçiler, 4/12/2017 tarihi itibarıyla en az 2 yıl kesintisiz çalışmış ve halen çalışmaya devam ediyor olmaları şartıyla kadroya geçirilebilecekler.

Yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler, 2 yıl hesabında dikkate alınmayacak. Kadroya geçecek işçilerin yapılacak sınavlarda başarı göstermeleri gerekecek.

KİT taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesinde, 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçirilen taşeron işçilere uygulanan usul ve esaslar geçerli olacak.

İşçilerin kadroya geçirilmesi sırasında yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınav yapılacak. Bu kapsamda yapılacak sınava ilişkin usul ve esaslar ile gerekli nitelikleri tespit etmeye yönetim kurulları yetkili olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI NE GETİRECEK?

Peki Cumhurbaşkanlığı’nın bu yeni kararı ne anlama geliyor? KİT işçilerinin tamamı kadroya geçecek mi?

Cumhurbaşkanlığı kararının ilgili maddesinin üçüncü bendi şu şekilde;

3) Bu madde uyarınca yapılacak atamalar, 4 üncü maddenin birinci fıkrası ile 5 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında doğan kontenjandan karşılanır ve kuruluşların talepleri doğrultusunda her bir kamu iktisadi teşebbüsü ve bağlı ortaklığı için Bakanlık tarafından belirlenen sayıyı aşamayacak şekilde kullanılır. Bu şekilde yapılacak atamalarda 7 nci maddenin birinci fıkrasında belirtilen usul uygulanmaz.

Bu maddede atıf yapılan 186 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararının Eki Kararın 4. Maddesinin birinci fıkrası ise şöyle;

2018 yılında ayrılan eleman sayısının (askerlik ve 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesi çerçevesinde istihdam fazlası olarak bildirilenler ile 12/10/2017 tarihli ve 201710925 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında işe alınanlardan ayrılanlar hariç) en fazla %75’i kadar personelin açıktan ve/veya naklen atanması,

Aynı Karar’da atıf yapılan 5. Maddenin birinci fıkrası ise şu şekilde;

Uluslararası standartlar çerçevesinde istihdamına gerek görülen özel niteliklere sahip personel, yeni üretim tesisi, işletme birimi kurulması veya devir alınması veya yeni hizmet birimlerinin faaliyete geçmesi halinde bu tesisler için gerekli personel, kamu teşebbüslerinin mal veya hizmet üretiminde artış görülmesi veya faaliyet alanının genişlemesi durumunda ihtiyaç duyulan personel ile AR-GE faaliyetleri için istihdamına gerek duyulan personele yönelik talepler ve diğer nedenlerle kamu teşebbüsünce ortaya konulan personel ihtiyacına ilişkin talepler ilave atamalar kapsamında değerlendirilebilir. Kamu teşebbüsleri söz konusu ihtiyaçlarına ilişkin detaylı analiz ve gerekçeleri ilgisine göre Müsteşarlığa veya Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bildirir. Müsteşarlığın veya Özelleştirme İdaresi Başkanlığının uygun görüşü üzerine, bu talepler, kamu teşebbüsü tarafından statü ve unvan belirtilerek Devlet Personel Başkanlığına gönderilir. Söz konusu atama izinlerine ilişkin talepler Devlet Personel Başkanlığınca unvan değişikliği yapılmaksızın sonuçlandırılır. Bu fıkra kapsamında ilaveten atanacak personel sayısı, 2018 yılında ayrılan personel sayısının (askerlik ve 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesi çerçevesinde istihdam fazlası olarak bildirilenler ile 12/10/2017 tarihli ve 2017/10925 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında işe alınanlardan ayrılanlar hariç) %50’sini geçemez.

Buna göre KİT taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesindeki sayının tespitinde yukarıdaki iki maddede yer alan %75 ile %50 oranın toplamı dikkate alınacak. Bu sayı, tüm statülerle birlikte alt işveren işçilerinin kadroya geçirilmesinde toplam tavanı oluşturacak.

SONUÇ

Sonuç itibariyle, ilgili kararlar çerçevesinde KİT işçilerinin tamamının kadroya alınması öngörülmüyor. İlgili metinlerde, kadroya geçirilecek işçi sayısına ilişkin kısıtlar açık şekilde yer alıyor. Kadroya alınacak işçi sayısı, her halükarda Bakanlık tarafından belirlenen rakamı geçemeyecek. Kaç işçinin kadroya alınacağı ise kurum bazlı olarak tespit edilecek. Bu sayı, en fazla, o kurumdan bir önceki yıl ayrılan işçi sayısının % 125’i kadar olacak.

Öte yandan KİT kurumlarında açılacak ve atama yapabilecek kadro sayısına, işçilerin yanı sıra uzman ve diğer personel de dahil. Dolayısıyla açılacak kadroların tamamı taşeron işçiler için de kullanılmayabilir. Nitekim pek çok kurumda, açılacak kadrolara uzman ve benzeri statüdeki personellerin atanması eğilimi sözkonusu.

Dolayısıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığa kararı, KİT ve bağlı ortaklıklarındaki taşeron işçilere otomatik olarak kadro hakkı doğurmayacak. Sınırlı sayıda KİT işçisinin kadroya geçirilebileceğini değerlendiriyoruz.

 

Cumhurbaşkanlığı Kararı’ndaki ilgili bölüm şöyle;

Hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personelin sürekli işçi kadrolarında istihdamı

(1) Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4/12/2017 tarihi itibarıyla en az iki yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler, aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilirler.

(2) Bu maddenin uygulanmasında, kişilerde aranacak şartların tespiti ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin kapsamının belirlenmesi açısından, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesine ilişkin hükümleri esas alınır.

(3) Bu madde uyarınca yapılacak atamalar, 4 üncü maddenin birinci fıkrası ile 5 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında doğan kontenjandan karşılanır ve kuruluşların talepleri doğrultusunda her bir kamu iktisadi teşebbüsü ve bağlı ortaklığı için Bakanlık tarafından belirlenen sayıyı aşamayacak şekilde kullanılır. Bu şekilde yapılacak atamalarda 7 nci maddenin birinci fıkrasında belirtilen usul uygulanmaz.

(4) Teşebbüs ve bağlı ortaklıklar bu maddenin yayımından itibaren yılı içerisinde yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınav yaparlar. Bu kapsamda yapılacak sınava ilişkin usul ve esaslar ile gerekli nitelikleri tespit etmeye Yönetim Kurulları yetkilidir.

(5) Bu madde kapsamında yapılacak işlemler sebebiyle oluşacak şartlara uyum sağlanması amacıyla hizmet alım sözleşmelerinde değişiklik yapmaya 5/1/2002 tarihli ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri çerçevesinde Yönetim Kurulları yetkilidir.

(6)Bu madde kapsamında oluşacak tereddütleri gidermeye Bakanlık yetkilidir.

(7) Bu madde kapsamında yapılan yerleştirmeler, hizmet türü, unvanı, sayısı vb. bilgileri içerecek şekilde 15 gün içerisinde Bakanlığa bildirilir. Bu kapsamdaki yerleştirmeler kaynaklı hizmet alımı tutarlarında eksilme oluşması halinde bu tutar, yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı Hakkında Karar uyarınca belirlenen ihale yoluyla hizmet alım tavanından düşülür.”

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararının tam metnine ulaşmak için tıklayınız
Ekli Dosyalar

17 Eki 2018 - 10:49 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

02

Tedaş arıza mağduru - Slm arkadaşlar bu taşeron yasasından hala bir şey anlamadık. 13yıldır tedaşta taşeron firmanın arıza bakım onarım hizmet alımı bünyesinde çalışıyorum. Herkese kadro geldi. Bize hiç bir şey yok. Enerji sektörü en önemli iş kollu tehlikeli ölümcül bir iş ama sesimizi duyan yok. Mevsimlik işçiler bile bizden daha iyi hiç bir sendikaya üye bile olamıyoruz. Çünkü bizi kabul etmiyorlar. Yeter artık buna bakanlarımız ve reisimiz çözsün. Bizleride kadroya alsın. Tedaş arıza bakım onarım .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 10:49
01

Muro - Belediye işçilerini kadroya almadılar. Sadece sınav mınav şov yapıldı. Sanki BİT e girenler geçmişte ve gelecekte sınav oluyorlar ya!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 10:49