Kız Çocukları, Evleninceye Kadar Çocuk Yardımı Alabilir mi?

İşçilere ödenen çocuk yardımında kız çocuk, erkek çocuk ayrımı söz konusu mudur? Kız çocuklarının evleninceye kadar çocuk yardımı alabilmesi mümkün müdür?

Taşerondan kadroya geçen işçilere ödenmekte olan çocuk yardımı konusunda zaman zaman kafa karışıklığı yaşandığı bilinmektedir.

İşçi -memur ayrımına dikkat edilmemesi, özellikle kız çocuklarına ilişkin hatalı işleme yol açabilmektedir.

657 sayılı Kanundaki çocuk yardımına ilişkin hüküm şu şekildedir:

Madde 206 – Aşağıdaki hallerde çocuklar için aile yardımı ödeneği verilmez:

1- Evlenen çocuklar,

2- (Değişik: 21/4/2005 – 5335/28 md.) 25 yaşını dolduran çocuklar (25 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş kız çocukları ile çalışamayacak derecede malûllükleri resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilenler için süresiz olarak ödeneğin verilmesine devam olunur.),

3- Kendileri hesabına ticaret yapan veya gerçek veya tüzel kişiler yanında her ne şekilde olursa olsun menfeat karşılığı çalışan çocuklar (Öğrenim yapmakta iken tatil devresinde çalışanlar hariç),

4- Burs alan veya Devletçe okutulan çocuklar

Dolayısıyla 657 sayılı Kanunda açıkça, 25 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş olan kız çocuklarına çocuk yardımının ödenmeye devam edileceği belirtilmektedir. Bu durum, kamu kurumları tarafından matbu hale getirilmiş olan ve çoğaltılarak kullanılmaya devam edilen Aile Durumu Bildirimi formunda da yer almakta ve kamu kurumları memurlar için uygulamayı aynı şekilde yapmaktadır.

Ancak memurlar için geçerli olan bu çocuk yardımı hükümlerinin, bazı kurumlarda kafa karışıklığına yol açtığı, işçiler için de aynı uygulamaya gidildiği ve kız çocukları için, yaş şartına bakılmaksızın evleninceye kadar çocuk yardımı ödendiği görülmektedir.

Oysa 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun işçiler için uygulanamayacağı, aynı Kanunun amir hükmüdür.

Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, kadroya geçen taşeron işiler için yayınlanan çocuk yardımına ilişkin görüş yazısında;

“Yüksek Hakem Kurulunun, 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilere yönelik olarak 02.04.2018 tarihinden sonra karara bağladığı toplu iş sözleşmelerinde çocuk yardımı ile ilgili daha açık bir hükme yer vererek ilgili hükmü “işçilere üç çocukla sınırlı olmak üzere her bir çocuk için her ay 25 TL/Ay çocuk yardımı yapılır. Ancak evlenen çocuklar, 18 yaşını dolduran veya yükseköğrenime devam etmesi halinde 25 yaşını dolduran çocuklar ile kendi hesabına ticaret yapan veya gerçek veya tüzel kişiler yanında her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışan çocuklar (öğrenim görmekte iken tatil devresinde çalışanlar ile staj veya mesleki eğitim görenler hariç) için bu yardım ödenmez. Eşlerden ikisinin de aynı toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışması halinde bu yardım eşlerden yalnız birine ödenir.” şeklinde değiştirmiştir. Bu kapsamda, çocuk yardımı hesaplanırken uygulamada birlikteliğin sağlanması için Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanan toplu iş sözleşmelerinde yer alan yeni hükmün emsal olarak alınabileceği düşünülmektedir.”

denilmiştir.

Dolayısıyla Bakanlığın görüşünde, kız çocuk- erkek çocuk ayrımına gidilmemiştir. Yüksek Hakem Kurulu kararlarına istinaden 18 yaşını, öğrenimdeyse 25 yaşını aşan kız çocuklarının çocuk yardımının kesileceği tartışmasızdır.

Nitekim Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulamasında da kız, erkek ayrımı sözkonusu değildir. Gelir Vergisi Genel Tebliği’ne göre 18 yaşını doldurmamış, tahsilde ise 25 yaşını doldurmamış çocuklar AGİ’den faydalanabilmektedir.

5510 SAYILI KANUN AÇISINDAN KIZ ÇOCUKLARININ STATÜSÜ!

Sosyal Güvenlik Mevzuatı açısından baktığımızda ise, mülga mevzuatta kız çocuklarına tanınan ayrıcalıklı statünün 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ortadan kaldırıldığı görülmektedir. Dolayısıyla kız çocuklarının ana veya babaları üzerinden sağlık yardımı alabilmeleri açısından 5510 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 öncesi ve sonrası farklılık arz etmektedir.

Kız çocukları 1 Ekim 2008 tarihinden önce yaşları ne olursa olsun, evli olmadıkları sürece, anne ve babaları üzerinden sağlık yardımı alabilirlerken, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sağlık yardımlarından yararlanma açısından erkek çocuklarla aynı şartlara tabi hale gelmişlerdir. Dolayısıyla 5510 sayılı Kanun’a göre kız çocukları, malul olmadıkları sürece, aynen erkek çocuklarda olduğu gibi lise ve dengi öğrenimde 20 yaşını, yükseköğrenim görmeleri halinde 25 yaşını doldurana kadar ana veya babaları üzerinden sağlık yardımı alabileceklerdir. Bu yaşları dolduran veya bu yaşları doldurmadan öğrencilikleri sona eren kız çocukları, artık anne veya babaları üzerinden sağlık yardımı alamayacaktır. Öğrenim durumu yoksa 18 yaşında bu hakları sona ermektedir.

Ancak mülga mevzuatta tanınan haklar, geçiş hükümleri olarak uygulanmaya devam edildiği için 1 Ekim 2008 tarihinden önce doğmuş olup bu tarihten önce bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında ana veya babası üzerinden sağlık yardımı alma hakkı elde etmiş olan kız çocukları, evli olmadıkları sürece yaşları ne olursa olsun ana veya babaları üzerinden sağlık yardımı almaya devam etmektedirler.

SONUÇ

Sonuç itibariyle kız çocuklarına pozitif ayrımcılık tanıyan ya da ayrıcalıklı statü sağlayan mevzuat hükümlerinin kapsamı sınırlıdır. AGİ ile taşerondan kadroya geçen işçilere ödenen çocuk yardımında kız-erkek ayrımı söz konusu değildir. Dolayısıyla 18 yaşını, öğrenimde ise 25 yaşını aşan kız çocuklarına çocuk yardımı ödenmez.

5510 sayılı Kanun’da da kız-erkek ayrımı ortadan kaldırılmış, ancak eski mevzuatta tanınmış haklar geçiş hükmü olarak devam etmektedir. Sadece 657 sayılı Kanuna tabi memurların kız çocukları, yaşları ne olursa olsun evleninceye kadar çocuk yardımı alabilmektedir.

İşçiler açısından 657 sayılı Kanun’un uygulanma imkanı söz konusu olmadığından, çocuk yardımı ödemelerinde bu hususlara dikkat edilmesi, kız-erkek ayrımı yapmaksızın yaş ve eğitim durumuna göre çocuk yardımı ödenmesi önem arz etmektedir.

 

 

 

08 Tem 2019 - 16:33 - Asgari Ücret


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.