Kurumlar, Kadroya Girecek Personelin Tespiti İçin Çalışmaya Başladı

KİT ve bağlı ortaklık kurumları, taşerondan kadroya geçirilecek işçilerle ilgili işlemlere başladı. İlk olarak kurumlar tarafından kapsama girecek personel tespiti yapılıyor.

KİT kurumları, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili olarak tespit çalışmalarına başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından ilgili birimlere yazı yazılarak kapsama giren taşeron işçilerin tespiti istendi.

Yazıda, 30 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına atıfta bulunularak, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olan işçilerden, 04.12.2017 tarihi itibariyle iki yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) olarak çalışan ve halen çalışmaya devam eden işçilerin, İnsan Kaynakları birimine bildirilmesi istendi.

TİGEM tarafından kadro kapsamına girecek işçilerin tespiti amacıyla yapılan işlem, diğer bazı kurumlar tarafından da yapılmaya başlandı.

05 Tem 2018 - 09:47 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

08

Ömer YORULMAZ - 4 aralıktan önce haksız sebeple işten çıkartılmış ve işe iade davası açıp kazananlar, davası 1.5 yıl sürenler,arabulucu ile uzlaşmaya gitmek zorunda bırakılanlar ne olacak. bu sürede geçen zaman askıda sayılan bir zaman değilmidir. mahkeme işe iadesine karar vermesine ragmen işçiye işe başlatmama tazminatı ödeyerek işine son verilmesi hakmıdır. mahkemenin verdiği kararla iş verene verilen hak çelişkili değilmidir. 8 yıl aynı işte çalışıpta 8 yılın sonunda işten çıkarıp, geri kalanını kadroya alıyoruz demek (mahkeme kararına ragmen) geleceği çalınan vatandaşa küfretmek değilmidir ? değilse ne demektir. Vatandaşın sabrını zorlayan bu yanlışlar düzeltilmediği taktirde devlet kendi eliyle kendi vatandaşını cinayete sürüklemiş olmuyormudur. Ekmeği, geleceği ve umutları çalınan bir insanın psikolojik sebeplerle ortaya çıkaracağı sonuçlara bir çare düşünülmüşmüdür.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 09:47
07

İsa - 4 Aralık mağdurları için bir düzenleme yâda çalışma varmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 09:47
06

İsa - 4 Aralık mağdurları sizden haber bekliyoruz 4 aralığa takılanlar için bir düzenleme yapın Suruçturmanin uzun sürdüğü için bir sürü insan mağdur oldu bir günle kaybettim işten çıkarıldım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 09:47
05

Salih - Slm 2 yıl içinde toplam 38 gün eksiğim var tigemde çalışıyorum yaklaşık 10 yıldır çalışıyorum sadece ihaleler değiştiğinde ara veriyordum 2015 4 aralık 2017 4 aralık tarihleri arası 38 gün eksiğim var yani toplamda 682 günüm var faydalanırmıyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 09:47
03

Mehmet - 2011 tarihden itibaren diyarbakır dicle Elektrik Dağıtım A.Ş de çalışmaktaydı o zaman kurumumuz devletin elindeydi o tarihten itibaren ben çalışmaktayım bu kadar ulaşma bitince kapsıyor mu sevgilerimle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 09:47
02

Adem - Ben kadroya taşeron olarak geçtim 3 gün bayram mesaim var 5 günlük ikramiye var kesintisi ile birlikte askari ücretin yüzde 40 fazlası çalışıyoruz sözde elime geçen para 2600 kesinti toplamı 1800 bu çalışma bakanlığı adam akıllı bır hak edis programı yapacak bir personeli yokmu bu nasıl bı kadro bu nasıl bir güvenlik görevlisi gece mesaisi yok gece çalışan güvenlik görevlisinin çalıştığı kurumda güneş batmiyormu vardiyada 24 saat gunduzmu 1 milyon kadro alımı yapıldı çarpı 3 milyon kendi fikrimdir bu sistem duzelmezse millet iradesi diyor ki kandiriliyoruz sayın Reis sizin kul hakkına ne kadar titizlikle baktiginizi çok iyi biliyoruz lütfen sizin bu konuyla ilgileneceginizi biliyoruz kamuda ki çalışan personelin hakları gasp ediliyor bu bı denge gelmesini sizden arz ve rica ediyorum Reis Allah yolunuzu daim eylesin inşaallah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 09:47