Memurlar 5,49, Emekliler 6,49 Maaş Zammı Alacak!

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memurlara enflasyon farkı doğdu. Emeklilerin alacağı maaş zammı da netleşti.

Memurların ve emeklilerin merakla beklediği Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2019 yılı Aralık ayı enflasyonu, bir önceki aya göre %0,74, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,84 arttı. Enflasyonda, on iki aylık ortalamalara göre de %15,18 artış gerçekleşti.

TÜİK verilerine göre 2019 yılının ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6.49 oranında arttı.

Böylece memurlara enflasyon farkı doğdu. Emeklilerin alacağı maaş zammı da netleşti.

Bilindiği gibi memurlar ve memur emeklileri için; son toplu sözleşme zammı, gerçekleşen enflasyon altında kalırsa aradaki fark, enflasyon farkı olarak ödeniyor. Memurlara ve memur emeklilerine 2019 Temmuz’da yüzde 5 toplu sözleşme zammı verilmişti. 6 aylık dönemde enflasyonun 6,49 çıkmasıyla birlikte 1,49 puanlık enflasyon farkı ortaya çıktı. Bu oran, 2020 Ocak dönemi için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına eklenecek. Böylece memur ve memur emeklileri bu ay yüzde 5,49 maaş zammı alacaklar.

İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise ikinci 6 ayda oluşan enflasyon oranında maaş zammı alıyorlar. Buna göre bu gruptaki emekliler, Ocak ayında yüzde 6.49 oranında zam alacaklar.

 

03 Oca 2020 - 10:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.