Milli Savunma Bakanlığı, 1500 Kadrolu İşçi Alacak

Kamudaki daimi işçi kadrolarına işçi alımları başladı. Milli Savunma Bakanlığı 1500 işçi alımı için ilana çıkarken önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işçi alımı yapacak.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bağlı askeri işyerlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere 1500 kadrolu işçi alacak. İşçi alımı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacak. Savunma Bakanlığı’na bağlı askeri işyerlerinde çalışmak isteyen kişilerin 20-29 Haziran 2018 tarihleri arasında İŞKUR’un internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. MSB ve bağlı işyerlerine şahsen ya da posta yoluyla yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek.

İşçi olarak çalışmak isteyenlerde aranacak genel şartlar ise şöyle;

– 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

– 18 yaşını tamamlamış olmak.

– Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

– Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

– Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

– Yaptırılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

– Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)

– Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilir.

– İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibariyle belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

– 2016 KPSS sınavına girmiş olmak ve lise mezunları için P94 puan türü, önlisans mezunları için P93 türü itibariyle en az 60 puan almış olmak.

– Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırabilecektir.

– Yapılacak sınavdan sonra başarılı olan adaylardan “işe alınacağı meslek kolunda” istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek “çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu” istenecektir.

– Yapılan başvurularda kişilerin nüfuslarında kayıtlı oldukları “Adres Kayıt Sistemindeki” adresleri dikkate alınacaktır.

– İŞKUR’da ilan edilecek nihai listede yer alan adaylar sözlü (adayın mesleki bilgi ve becerisi ölçülmesi maksadıyla uygulama içerikli yapılacaktır.) sınava katılmak için adreslerine gönderilecek tebligatta belirtilen tarihler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, TCKN yazılı olduğu adli sicil kaydı, öğrenim belgesi, askerlik durum belgesi, 2016 KPSS sonuç belgesi evraklar ile işyerlerince istenecek diğer belgeler sınav yapılacak işyerine teslim edilecektir. İstenilen belgeleri teslim edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

– Yapılacak sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup başarı notunun belirlenmesinde; KPSS puanının %70’i, sözlü/uygulamalı puanın %30’u alınmak suretiyle başarı sırası belirlenecektir.

– Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

– Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

 

 

20 Haz 2018 - 14:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

16

Leyla demirci - 1977 doğumlu bayanım 7 ay güvenlik görevlisiydim okulda typ proğramından ancak bitti bana uygunmudur baş vuru yapsam nerelere başvuru yapabilirim girebilirmiyim işe cevap yazarmısınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
15

İhsan Gezer - İlana detaylı bakmanız gerekir. Eğitim durumu, KPSS vs. şartlarınız uyuyorsa elbetteki başvurabilirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
13

İhsan Gezer - Bakanlığın ilanında işsiz olma şartı aranmıyor. Buna göre mevcut kamu işçileri de diğer şartları taşımak kaydıyla başvurabilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
11

İbrahim - Lise makine bakım onarım ve sonrasında önlisans makine mezunuyum , 81 kpss puanım var , onlisanstan başvurabilir miyim ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
09

Mustafa - Maaş ne en önemlisi maaş konusu hiç bir bilgi yok

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
08

Serkan Tekin - Çalışma saatleri günleri nasıl? resmi tatil dini bayramlar da çalışılıyor mu? maaş ne kadar acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
06

Levent - Metal işleri teknisyen maaşları konusunda bilgisi olan varmı acaba.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
05

Emin - Sayın editör

Kadrolumu sözleşmelimi tayin hakkı varmı. Bilgi sahibi iseniz bilgi verirmisiniz. Listede ismim var ama. Ne nedir bilmiyor kimse

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
03

Levent - Maaş ve sosyal haklarla ilgili bilgisi olan kimse yokmu.?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
02

M. - 30.05.2003 suç tarihi 20.02.2014 karara bağlandı 342/1 645/6 ertelendi 765 sayılı kanun 23.01.2018 aynı mahkemeden yasaklanmış haklarımı geri aldım fakat taşeron olarak çalıştığım kurum kadroya geçmeme engel mahkümiyetin dedi ve işten çıkışım verildi bende idari mahkeme ye dava açtım esasen baki olmamış sayılacağından dolayı sizce nasıl bir karar çıkar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10
01

MERDA - MSB İŞÇİLERİ HARB İŞ SENDİKASI BAGLI OLUP 3400 TL AYLIK MAAŞ DIR 2 AY TAM MAAŞ İKRAMİYE 4 YARIM İKRAMİYE YANİ TOTEL DE MAAŞ 3850 TL YE DENK .. YANİ VASIFLI İŞ YAPCAN UCUZA KÖLELİK EDECEN.. A 1001 DE VASIFSIZ ÇALIŞ 2500 TL YE DAHA İYİDİR EN AZINDAN MESLEK YAPMIYON VASIFSIZ İŞÇİLİK DAHA KARLII.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 14:10