Muhtasar ve Prim Hizmet Beyanname Uygulaması Ne Getiriyor? Kurumlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi'ne geçildi mi? Yeni bir erteleme söz konusu olabilir mi? Uygulama ne getirecek? 15 Temmuz– 14 Ağustos dönemine ilişkin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyanname verme süresi ne zaman dolacaktır? Kurumlar nelere dikkat etmelidir?

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi; vergi kanunlarına göre verilmesi gereken muhtasar beyanname ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgesinin birleştirilerek verilmesini öngören bir düzenlemedir.

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi uygulamasıyla;

  • Vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması
  • Gönüllü uyumun teşvik edilmesi
  • Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin artırılması
  • Bürokrasinin azaltılması amaçlanmaktadır.

YENİ BİR ERTELEME SÖZ KONUSU MUDUR?

Bir çok kez ertelenen Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine geçiş, 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de yürürlüğe girdi. Ancak Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi kapsamında verilecek ilk beyanname için henüz vakit olduğundan yeni bir erteleme söz konusu olabilecektir.

Nitekim 1 Ekim 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’nin erteleme kararı, 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Dolayısıyla yeni bir erteleme için henüz süre var. Böyle bir erteleme ihtimali de söz konusudur.

Eğer yeni bir erteleme söz konusu olmaz ise;

  • Kesilen vergilerin matrahlarıyla birlikte,
  • Sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarının,

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile elektronik ortamda beyan edilmesi zorunlu olacaktır.

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ NE ZAMAN VE NEREYE VERİLECEKTİR?

  • 5510 sayılı Kanuna göre, sigortalıların cari aya ait prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini içeren Muhtasar ve Prim Hizmet beyannamesi, en geç ertesi ayın 23üncü günü saat 23.59’a kadar,
  • İçinde bulunulan ayın 15’i ile müteakip ayın 14’ü arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini içeren Muhtasar Prim ve Hizmet Beyannamesi, en geç beyannamenin ilişkin olduğu ayı takip eden ayın 23’ü saat 23.59’a kadar, yetkili vergi dairesine verilecektir.

Dolayısıyla 15 Temmuz– 14 Ağustos dönemine ilişkin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyanname verme süresi 23 Ağustos saat 23.59’da dolacaktır.

ŞİFRE NEREDEN ALINACAK?

Öte yandan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin elektronik ortamda gönderilebilmesi için şifre verilmesi ve kullanılmasına ilişkin işlemler Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılacak.

Beyannamelerini elektronik ortamda kendileri göndermek için talepte bulunanlara, 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirtilen usul ve esaslara göre yetkili vergi dairesince kullanıcı kodu, parola ve şifre verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan düzenlemeler kapsamında, kendileri tarafından elektronik ortamda beyanname göndermek üzere kullanıcı kodu, parola ve şifre alan mükellefler, mevcut kullanıcı kodu, parola ve şifrelerini kullanarak Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini gönderecekler.

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi dışında kalan Sosyal Güvenlik Kurumuna karşı elektronik ortamda yerine getirilmesi gereken yükümlükler için şifre verilmeye devam edilecek.

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin kanuni beyanname verme süresi içerisinde elektronik ortamda verilmesi esastır. Kanuni süresi içerisinde veya kanuni süresinden sonra verilen beyannamenin hatalı ve/veya eksik olduğu hallerde, süresinde veya süresi geçtikten sonra bu hata ve/veya eksiklikleri düzeltici mahiyette elektronik ortamda yeni bir beyanname verilmesi mümkün.

NE KADAR CEZA UYGULANACAK?

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine ilişkin fiillerin ceza gerektirmesi durumunda hem 213 sayılı Kanun uyarınca, hem de bu fiillerin 5510 sayılı Kanuna göre idari para cezası gerektirmesi halinde 5510 sayılı Kanun uyarınca ayrı ayrı ceza kesilecek.

Buna göre prime esas kazançlarının veya hizmetlerinin bildirilmediği, eksik ya da geç bildirildiği anlaşılan her bir iş yeri için;

– Beyannamenin asıl olması hâlinde, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla beyannamede kayıtlı sigortalı sayısı başına, aylık asgari ücretin beşte biri tutarında,

– Beyannamenin ek olması hâlinde, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla her bir ek beyannamede kayıtlı sigortalı sayısı başına, aylık asgari ücretin sekizde biri tutarında,

– Ek beyannamenin, 5510 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin beşinci fıkrasına istinaden Kurumca resen düzenlenmesi durumunda, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla her bir ek beyannamede kayıtlı sigortalı sayısı başına, aylık asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine ilişkin fiillerin vergi kanunlarına göre vergi cezası kesilmesini gerektirmesi halinde 213 sayılı Kanun uyarınca vergi dairelerince de ceza kesilecek.

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine ilişkin daha geniş bilgiye ulaşmak için tıklayınız

11 Tem 2019 - 11:22 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

03

İhsan Gezer - Kurumunuza dilekçe yazabilirsiniz. Kurum bu durumu farkettiğinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yazarak düzeltebilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 11:22
02

bağdadi - Merhaba İşlerinizde kolaylıklar dilerim. Genel Bütçeye tabi bir kamu kurumunda görevliyim. 375 khk ile kadroya gecen sürekli işçi personelimiz bulunmakta. bizlerde muhtasar beyanneme verme zrunlulugumuz var mı acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 11:22
01

Molla - Bld 696 khk işçilerinin tamamı bütün bld işçilerin meslek kodu hatalı fiilen yaptığı işe göre meslek kodu bildirilmiyor bunun için ne yapmamız gerekir ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 11:22