Okullarda Çalışacak 80 Bin İşçi Alınacak!

80 bin işçinin alımı nasıl olacak? Bu işçilere ne kadar maaş ödenecek? Başvurular nasıl yapılacak? İşçi alımı ne zaman başlayacak?

Okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi olarak çalışacak 80 bin işçi alınacak. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacak işçilerin maaşı, asgari ücret düzeyinden İŞKUR tarafından ödenecek. Başvurular da yine İŞKUR üzerinden alınacak. Okulların açılmasının ardından başvurular alınmaya başlanacak. Eğitim öğretim yılı süresince 9 ay görev yapacak 80 bin işçinin 60 bini temizlik, 20 bini güvenlik görevlisi olarak hizmet verecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 80 bin işçi alımına ilişkin açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 Günlük İcraat Programı”nda ilan ettiği en önemli projelerden biri hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı okul yaşamının huzuru, güvenliği ve sağlığı için el ele verdi.

ÜÇ BAKANLIĞIN ORTAK PROJESİ

Üç bakanlık arasında imzalanacak “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak. Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP’den faydalanacak.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN ALINACAK

TYP’ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Yürütülen çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik şartlarda eğitim alması için Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber önemli bir adım atıyoruz” dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SÜRESİNCE GÖREV YAPACAKLAR

İŞKUR üzerinden alınacak başvuruların ardından program, ders zilinin çalmasıyla birlikte başlayacak. Eğitim öğretim yılı süresince de devam edecek. TYP kapsamında okullarda görev alacak her bir katılımcı için aylık asgari ücret üzerinden ödemeler gerçekleştirilecek.

TYP NEDİR?

Türkiye’nin istihdam kurumu olan İŞKUR, işgücü piyasasına girmekte zorlanan vatandaşların toplum yararına bir iş yapmasını ya da bir hizmet gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu durumdaki vatandaşların çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazanması için geçici gelir desteği verip, işgücü piyasasına uyumunun kolaylaşması hedefleniyor.

07 Eyl 2018 - 13:46 - Toplum Yararına Çalışma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.