Orman Genel Müdürlüğü İşçi Alımına İlişkin Detaylar Belli Oldu!

Orman Genel Müdürlüğü 700 Daimi İşçi Alımına İlişkin Açıklama Yayımladı

Geçtiğimiz günlerde sayfamızda duyurduğumuz üzere, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 700 daimi işçi alımı ilan etmişti. İlana başvurular, 04.08.2020 tarihinden itibaren İŞKUR resmi internet sitesindeki açık iş ilanları üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Orman Genel Müdürlüğü konuyla alakalı bazı hususlar anlaşılamadığından, ilana yönelik yeni açıklamalarda bulunmuştur. Daimi işçi alımı şartlarına ilişkin detaylar aşağıdaki şekildedir;

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİMİ İŞÇİ ALIM İLANI HAKKINDA AÇIKLAMA

​Bilindiği üzere hem Resmi Gazete ’de hem de Kurumumuz internet sitesinde 30.07.2020 tarihinde operatör kadrosunda 700 daimi işçinin alımı ilan edilmiş olup 04.08.2020 tarihi itibariyle de İŞKUR üzerinden açık iş ilanları kısmından başvurular alınmaya başlanmıştır. Ancak İŞKUR açık iş ilanlarında belirtilen pozisyonlara ait genel ve özel şartlarda bazı hususlar anlaşılamadığından adaylarda başvurular ile ilgili olarak tereddütler oluştuğu Genel Müdürlüğümüzce tespit edilmiştir.

Bu doğrultuda adaylar aşağıda yer alan maddeler ışığında başvurularını yapabileceklerdir.

1.İŞKUR Açık İş İlanlarının tamamında “G” Sınıfı ehliyet şartına yer verilmemiştir. Ancak operatörlük sertifikalarını ehliyetlerine işleten ve “G” Sınıfı sürücü belgesine sahip olan adaylar diğer şartları da sağlamaları halinde başvuru yapabilecektir. Bu adaylardan evrak teslimi aşamasında operatörlük sertifikalarını ibraz etmeleri istenilecektir.

2.Adayların istenilen pozisyona göre başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıllık operatörlük sertifikalarına sahip olmaları Kurumumuzca yeterli görülmektedir.

3.İstenilen pozisyona ait operatörlük sertifikasının yanında dozer ve greyder operatörlüğü için “CE” Sınıfı sürücü belgesine (01/01/2016 tarihinden önce alınan sürücü belgelerine göre “D” sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar dahil), ekskavatör ve iş makinesi operatörlüğü için “C” sınıfı sürücü belgesine (01/01/2016 tarihinden önce alınan sürücü belgelerine göre “C”, “D” ve “E” sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar dahil) sahip olunması gerekmektedir.

4.”G” Sınıfı sürücü belgesi “CE” ve “C” sınıfı sürücü belgelerinin yerine geçmemekte, bu sürücü belgelerini kapsamamaktadır. İstenilen sınıftaki sürücü belgeleri operatörlük sertifikası dışında başka bir özel şarttır. “G” Sınıfı sürücü belgesinin yerine istenen bir şart değildir.

Özetle adayların dozer, greyder, ekskavatör ve iş makinesi operatörlüğü pozisyonlarına başvurabilmeleri için başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıllık operatörlük sertifikasına sahip olmaları gerekmekte olup ilaveten istenilen sınıftaki sürücü belgesine ve İŞKUR açık iş ilanlarında belirtilen diğer genel ve özel şartlara da sahip olmaları gerekmektedir.

İlanen duyurulur.

İlanın orijinal görünümüne ulaşmak için tıklayınız.

10 Ağu 2020 - 13:33 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.