Rapor, Ücretsiz İzin ve Tutukluluk, İşsizlik Maaşında 120 Gün Şartını Nasıl Etkiler?

İşsizlik maaşı alabilmenin şartları nelerdir? Hangi durumlar 120 gün kesintisiz prim ödenmesi şartının istisnasıdır? İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

İşsizlik sigortası, Türk sosyal güvenlik hukukuna 2000 yılında girmiş olup, Mart 2002 tarihinden itibaren de işsizlik maaşı ödenmeye başlanmıştır. İşsizlik maaşı, 4/a dediğimiz, eski adıyla SSK’lı olarak çalışanlara, kendi istek ve kusuru dışında işlerini kaybetmeleri durumunda, geçici süreli olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri amacıyla ödenmektedir.

İşsizlik maaşı alabilmek için çalışan adına, hizmet akdinin feshinden önceki son 120 günü kesintisiz olmak üzere, son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş olması gerekiyor.

İşsizlik maaşı almak isteyen kişinin, işten çıkarılmasının ardından 30 gün içinde başvurması gerekmektedir. Zorlayıcı sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, işsizlik maaşı alınabilecek toplam süreden düşülecektir.

NE KADAR SÜRE İLE İŞSİZLİK MAAŞI ALINIR?

İşsiz kalan işçinin ne kadar süre ile işsizlik maaşı alabileceği, adına ödenmiş olan prim gün sayına göre değişiklik arz etmektedir. Buna göre;

  • 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olanlara 180 gün ,
  • 900 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olanlara 240 gün,
  • 1080 gün ve üzeri işsizlik sigortası primi ödemiş olanlara 300 gün işsizlik maaşı ödenir.

İşsizlik maaşının miktarı da ödenen prime göre değişiklik göstermektedir. Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80’nini geçemez.

İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulamaz. Nafaka borçları dışında haciz veya başkasına devredilmesi de söz konusu olmamaktadır.

120 GÜN HESABINDA HANGİ SÜRELER DİKKATE ALINMAZ

İşsizlik maaşında en önemli hususlardan biri, son 120 gün kesintisiz olarak prim ödenmiş olunması şartıdır. Bu şart nedeniyle pek çok kişi, işsizlik maaşı hakkını kaybetmektedir. Zira işsizlik maaşı bağlanırken son 120 günü bakılmakta, bu sürede prim yatırılmayan 1 gün bile varsa maaş talebi reddedilmektedir.

Ancak bu durumun istisnaları bulunmaktadır. Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün içinde, hizmet akdi devam etmekle birlikte;

  • Hastalık
  • Ücretsiz izin,
  • Disiplin cezası
  • Gözaltına alınma,
  • Hükümlülükle sonuçlanmayan tutukluluk hali,
  • Kısmi istihdam,
  • Grev ve Lokavt,
  • Genel hayatı etkileyen olaylar, ekonomik kriz ve doğal afet

hallerinde, prim yatırılmayan bu süreler, son 120 günün hesabında kesinti sayılmamaktadır. Bir diğer ifade ile bu tür nedenlerde prim ödenmemiş günü bulunan kişiler de işsizlik maaşı alabilmektedir. Bu husus 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ile tespit edilmiştir.

Bu nedenle eksik gün nedenlerinin doğru bildirilmesi büyük önem arz etmektedir. İşverenlerin eksik gün bildirimlerini doğru koddan yapmaması zaman zaman çalışanlar için hak kaybına yol açabilmektedir.

19 Eki 2018 - 11:18 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.