Sayıştay’dan Kıdem Tazminatı Karşılığı ve Fazla Çalışmada 270 Saat Uyarısı!

Sayıştay'ın Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporunda, kamu idarelerinin çoğunlukla yaptığı hatalı uygulamalara yer verildi. Kıdem tazminatı karşılıklarının ayrılmaması ve fazla çalışmada 270 saat sınırının aşılması, Sayıştay'ın sorgu konusu yaptığı başlıklar.

Sayıştay Başkanlığı tarafından 2019 yılındaki denetimlere ilişkin Denetim Raporları yayınlandı.

Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporunda, kamu idarelerinin çoğunlukla yaptığı hatalı uygulamalara yer verildi. Bunlardan biri de kıdem tazminatı karşılıklarının ayrılmaması.

Bilindiği gibi kamu idarelerinin, kıdem tazminatı alma hakkı bulunan personele ödenmesi muhtemel kıdem tazminatı tutarları için karşılık ayırmaları gerekmektedir.

Ancak Sayıştay’ın denetimlerinde bazı kamu idarelerinin gerek kendi personeli gerekse hizmet alımı suretiyle çalıştırdıkları personel için kıdem tazminatı karşılığı ayırmadığı ve kıdem tazminatı karşılıklarının muhasebeleştirilmesinde dönemsellik ilkesine uyulmadığı tespit edildi.

Sayıştay’ın Kıdem Tazminatı Karşılıklarının Ayrılmamasına ilişkin tespiti şöyle:  

“Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği, Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri uyarınca kamu idarelerinin, kıdem tazminatı alma hakkı bulunan personele ödenmesi muhtemel kıdem tazminatı tutarları için karşılık ayırmaları ve ayırdıkları bu karşılıkları 372 Kıdem Tazminatı Karşılığı Hesabı ve 472 Kıdem Tazminatı Karşılığı Hesabını kullanarak muhasebe kayıtlarında izlemeleri, uzun vadeli yabancı kaynaklar ana hesap grubu içindeki kıdem tazminatı karşılığı hesabında kayıtlı tutarlardan, izleyen dönemde ödeneceği öngörülen kısmını dönem sonunda 372 Kıdem Tazminatı Karşılığı Hesabına kaydetmeleri gerekmektedir.

Denetimlerde, bazı kamu idarelerinin gerek kendi personeli, gerekse hizmet alımı suretiyle çalıştırdıkları personel için kıdem tazminatı karşılığı ayırmadığı ve kıdem tazminatı karşılıklarının muhasebeleştirilmesinde dönemsellik ilkesine uyulmadığı tespit edilmiştir.”

Sayıştay’ın 2019 yılı Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporundaki bir diğer tespiti de 270 saatlik fazla çalışma sınırının aşılmasına ilişkin.

Bilindiği gibi 4857 sayılı İş Kanunu’nun 41. maddesiyle “fazla çalışmaya” ilişkin hususlar düzenlenmiş ve açık şekilde yıl içindeki fazla çalışma süresinin toplamının 270 saati aşamayacağı hüküm altına alınmıştır. Kanun’daki ilgili hüküm şu şekildedir:

“Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda iki yüz yetmiş saatten fazla olamaz.”

Ancak uygulamada bazı kurumların 270 saat sınırına uymadığı görülmek ve bu husus hemen her yıl Sayıştay tarafından sorgu konusu yapılmaktadır.

2019 yılı Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporundaki 270 saat sınırına ilişkin uyarı şu şekildedir:

“İşçilere Yıllık Fazla Çalışma Sınırı Olan İki Yüz Yetmiş Saatin Üzerinde Fazla Çalışma Yaptırılması

4857 sayılı İş Kanunu’nun “Fazla çalışma ücreti” başlıklı 41’inci maddesinin birinci fıkrasında fazla çalışma; Kanun’da yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırk beş saati aşan çalışmalar olarak tanımlanmış, yedinci fıkrasında fazla saatlerle çalışmak için işçinin onayının alınması gerektiği belirtilmiş, sekizinci fıkrasında ise fazla çalışma süresinin toplamının bir yılda iki yüz yetmiş saatten fazla olamayacağı hüküm altına alınmıştır.

Denetlenen kurumlardaki 4857 sayılı İş Kanun’a tabi bazı işçilere yıllık 270 saatin üstünde fazla çalışma yaptırıldığı tespit edilmiştir.”

Ekli Dosyalar

14 Eki 2020 - 12:58 - Mevzuat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.