SGK: Özel Güvenliklerin Kurs Ücretlerini Kurum Ödeyecek!

Kamu kurumlarında sürekli işçi kadrosunda çalışan özel güvenlik görevlilerinin, yenileme eğitimi kurs ücretini kim ödeyecek?

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve bu kapsamında çıkarılan Yönetmelik gereği Özel güvenlik görevlilerin 5 yılda bir yenileme eğitimi almaları ve kimlik kartlarının yenilenmesi zorunludur. Sosyal Güvenlik Kurumu Destek Hizmetleri Başkanlığından kurumdaki birimlere gönderilen yazıya göre özel güvenliklerin alması gereken zorunlu eğitime ait giderlerin kurum bütçesinden ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Bu yazının emsal teşkil etmesi gerektiği kanaatindeyiz. Yani taşeron döneminde hizmet alımı yolu ile çalışmaktayken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sürekli işçi kadrosuna geçen özel güvenlik görevlilerinin alacakları eğitim için ödenmesi gereken kurs paralarının, kadrosuna işçi tahsis eden kurumlar tarafından ödenmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan yazı aşağıdaki şekildedir;

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

09/10/2018

 

Sayı: 36708215/952.99/12972631

Konu: Özel Güvenlik Görevlerinin Eğitim Giderleri

 

…………………….. SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Kurumumuzda hizmet alımı yolu ile çalışmaktayken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sürekli işçi kadrosuna geçen özel güvenlik görevlilerinin, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 14 üncü maddesi ve Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 14 üncü maddesi ve Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 34 üncü maddesi çerçevesinde eğitim almaları gerektiği belirtilerek, sürekli işçi kadrosuna geçen özel güvenlik görevlilerinin 5188 sayılı Kanun ve ikincil mevzuatına istinaden 5 yılda bir almaları gereken yenileme eğitimine ait giderlerin, Kurumumuz bütçesinden ödenip ödenmeyeceği hususunda 06.09.2018 tarihli ve E.1143656 sayı ile Strateji Geliştirme Başkanlığından görüşü talep edilmiş olup,

Strateji Geliştirme Başkanlığı ( İç Kontrol Daire Başkanlığı)’ndan gelen ekli cevap yazısında ‘’… 375 sayılı Kanun hükmünde Kararnamenin Geçici 23 üncü maddesi çerçevesinde sürekli işçi kadrosuna geçişi yapılanların 5188 sayılı Kanun hükümlerine tabi olması nedeniyle bu kişilerin alması gereken zorunlu eğitime ait giderlerin Kurumumuz bütçesinden ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.’’ denilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

 

Ayberk ÖZEŞ

Destek Hizmetleri Daire Başkanı

EK:

Strateji Geliştirme Başkanlığı (İç Kontrol Daire Başkanlığı) yazısı.

Yazının orijinal haline ulaşmak için tıklayınız.

 

Ekli Dosyalar

05 Eki 2018 - 10:15 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

02

Zübeyde Nur Yatgın - Bu durum SGK’ya bağlı kurumlarda kamu işçisi olarak çalışanları ilgilendirmekte fakat belediye özel güvenlikleri için de emsal teşkil eder. Yani belediyelerde de kurum karşılamalı, işçinin kendisinin bu kıyafetleri alması kabul edilemez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ekim 10:15
01

Recep - Belediye şirketlerine geçen özel güvenliklerde dahilmi acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ekim 10:15