Spor Bakanlığı’ndan Sürekli İşçiler İçin Unvan Değişikliği ve Nakil Yazısı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yazı yayınladı. Taşerondan kadroya geçen sürekli işçilerin nakil, unvan değişikliği ve görevlendirme hakkı var mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, taşerondan kadroya geçen sürekli işçilerin nakil, unvan değişikliği ve başka bir il emrine veya birime görevlendirilmesi hususunda bir yazı yayınladı.

Yazıda; sürekli işçilerin 696 sayılı KHK’daki amir hükümler gereği, kadroya geçmeden önceki ihale sözleşmesinde yaptıkları işleri yapmak üzere kadroya alındıkları vurgulandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, mevzuat uyarınca, sürekli işçi kadrosuna geçirilen ve halen görevine devam eden işçilerin, nakil veya unvan değişikliği hakkının bulunmadığı, aynı şekilde görev yaptığı birim veya il müdürlüğü haricinde başka bir il emrine veya birime görevlendirilmesinin de imkan dahilinde olmadığı belirtildi.

Bakanlık yazısında, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan işçi personelin, unvan değişikliği, il dışı nakil ve başka birimlere görevlendirilme taleplerine ilişkin dilekçelerle, şahsen veya görev yaptıkları birimler aracılığıyla Genel Müdürlüğe başvurduğu anımsatıldı.

Bu başvuruların yerinde karar bağlanarak işçi personele mevcut duruma ilişkin gerekli açıklamaların yapılması ve Bakanlık yazısının tebliğ edilmesi istendi.

 

İşte Bakanlığın o yazısı;

T.C.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

 

 

Sayı: 84995288-E.742985 10.07.2019

Konu: Taşerondan Kadroya Geçen İşçiler Hakkında

 

DAĞITIM YERLERİNE

 

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçi personelin, unvan değişikliği, il dışı nakil ve başka birimlere görevlendirilme taleplerine ilişkin dilekçeler, şahsen veya görev yaptıkları birimler aracılığıyla Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir.

Bilindiği üzere; hizmet alımı personeli olarak görev yapmakta olan taşeron işçileri, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen geçici 23 üncü maddesine istinaden sürekli işçi kadrolarına geçirilmişlerdir.

Mezkur maddeye; “… sınav sonuçlarının kesinleşmesini müteakip, her bir sözleşme itibarıyla, yüklenicinin hakedişlerinin ödendiği bütçe, teşkilat ve birim/yerleşim yeri adına vize edilmiş sayılan sürekli işçi kadrolarına idarelerince topluca geçirilir…” hükmü ile “Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir.” hükmüne yer verilmiştir.

Ayrıca daha önce, benzer konuda Mülga Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğinden görüş talep edilmiş olup, alınan cevabi yazıda; 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen geçici 23 üncü maddesinde; ”Sürekli işçi kadrosuna geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesine göre sözleşmeleri kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilirler.” düzenlemesine istinaden sürekli işçi kadrosuna geçiş yapacak personelin, diğer şartları da taşıması halinde, ancak hizmet alımı sözleşmesinde belirtilen niteliğe göre bahse konu kadroya geçirilebileceği, ayrıca söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamedeki düzenlemeye istinaden sürekli işçi kadrosuna geçişi yapılan personelin ancak hizmet alımı sözleşmesinde belirtilen niteliğe göre görev yapabileceği, başka bir ünvanda istihdam edilmesinin mümkün bulunmadığı belirtilmiştir.

Mezkur mevzuat uyarınca, sürekli işçi kadrosuna geçirilen ve halen görevine devam eden ilgililerin, görev yaptığı birim veya il müdürlüğü haricinde başka bir il emrine veya birime görevlendirilmesi/nakli veya unvan değişikliği mümkün bulunmamaktadır.

Bu çerçevede; bahse konuya ilişkin olarak anılan kapsamda görev yapan işçi personele mevcut duruma ilişkin gerekli açıklamaların ve yazımızın tebligatı hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Öte yandan Bakanlığın yazısında işçilerin, görev yaptığı birim veya il müdürlüğü haricinde başka bir il emrine veya birime görevlendirilmesinin de imkan dahilinde olmadığı belirtilmekle beraber, 375 sayılı KHK’nın geçici görevlendirmeye imkan tanıdığını, ancak bu görevlendirmenin Kurum’un ihtiyacı ve takdiriyle mümkün olduğunu, işçinin KENDİ TALEBİ ÜZERİNE geçici görevlendirilme yapılması gibi bir hakkının bulunmadığını değerlendiriyoruz. Bir başka ifade geçici görevlendirme; işçinin yasalardan doğan bir hakkı değil işverenin bir yetkisidir.

Bu konuda daha geniş bilgi almak için bu makaleye bakılabilir.

 

29 Tem 2019 - 11:37 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

02

Tuncay - Şöyle bir durum söz konusu benim ve benim gibi taşerondan kadroya geçen personeller gaziantep den geçici gorevlendirme ile İstanbul goc idaresine iki yıl gorevlendirme ile gorevlendirildik bizim durumumuz hakkında ne gibi bir durum söz konusu olabilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 11:37
01

Mehmet - İyi de bu çalışma bakanlığının alanı gençlik ve spor bakanlığı ne alaka

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 11:37