Tarım Bakanlığı Tarafından İstihdam Edilecek 826 İşçi Alım Sonuçları Belli Oldu!

Kura sonucu atanmaya hak kazanan işçiler, hangi tarihe kadar, nereye ve nasıl başvuruda bulunacaklar? Sürekli işçi kadrosuna atanmaya hak kazanan işçiler hangi belgeleri tamamlayacaklar?

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere ilana çıkılan  826 işçi alım sonuçları belli oldu.

İŞKUR kanalıyla ilana çıkılan 826 sürekli işçi alımı için noter tarafından kura çekimi, 16.01.2021 tarihinde 10:00-20:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Adayların kura sonucuna yönelik işlemleri ise 17.01.20201 tarihinde tamamlandı.

Bu kapsamda taşra teşkilatına, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında işçi olarak yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları, başvuruda bulundukları kuruluş müdürlükleri tarafından alınacak olup, göreve başlama işlemleri aşağıda belirtilen şekilde yapılacak.

Asil adayların;

  1. Kimlik Kartı (Nüfus Cüzdanı) örneği.
  2. İkametgah belgesi. (e-Devlet çıktısı geçerlidir).
  3. Adli Sicil Durum Belgesi. (e-Devlet çıktısı geçerlidir)
  4. Askerlik Durum Belgesi. (Askerlik Şubesi onaylı veya e-Devlet çıktısı geçerlidir)
  5. Başvurmuş olduğu açık iş pozisyonunu için gerekli olan öğrenim belgesi
  6. Özel şartlarda belirtilen diğer sertifikalar.
  7. Çalışmaya engel bir sağlık halinin olmadığına dair sağlık raporu.

ile birlikte;

En geç 22.01.2021 tarihi mesai saati sonuna kadar başvuruda bulunduğu işyerine müracaat ederek, belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. Belge teslimi şahsen yapılacak olup posta, kargo, kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Teslim alınan belgeler işyerlerimiz tarafından Personel Genel Müdürlüğüne iletilecek olup, Personel Genel Müdürlüğü nezdinde oluşturulan Kura ve İnceleme Komisyonu tarafından incelendikten sonra atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Asil adaylardan başvurmayanlar ile başvuruda bulunduğu pozisyonda aranan şartları taşımadığı sebebi ile ataması yapılmayanların yerlerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Yedek adaylar için yapılacak duyuru Bakanlığın internet sayfasından ayrıca ilan edilecektir.

İlan, kura neticesinde yerleşmeye hak kazananlar için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Kura sonucunda atamaya hak kazanan asil ve yedek adayların listesi;

Kura sonuçları için tıklayınız.

18 Oca 2021 - 16:26 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.