Taşeronda Kadroya Geçiş Tarihini “2 Nisan” Belirleyen İdareler, Dikkat!

Taşeron işçilerin topluca kadroya geçireceği tarih nedir? 2 Nisandan önce geçiş yapılabilir mi? 2 Nisan tarihi zorunlu mu? İdareler 1 günlük hakediş mi yapacak? Kıst hakediş nasıl olacak?

Taşeronda Kadroya Geçiş Tarihini “2 Nisan” Belirleyen İdareler, Dikkat!
Taşeronda Kadroya Geçiş Tarihini “2 Nisan” Belirleyen İdareler, Dikkat!
Haber albümü için resme tıklayın

Ali Hikmet UĞURLU

Kamu İhale Mevzuatı Uzmanı

GİRİŞ

Taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemlerinde artık sona doğru yaklaşılıyor. Şu günlerde yoğun bir şekilde sınav maratonu devam ediyor. Kadroya geçiş için son tarih olarak 696 sayılı KHK’nın ilgili maddesinin yürürlüğe girdiği 02.01.2018 tarihinden itibaren 90 günlük bir süre düzenlenmişti. Daha sonra ise 01.01.2018 tarihinde Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan Esas ve Usullere ilişkin tebliğde daha net bir takvim belirlendi.

Tebliğ düzenlenmesinin 6’ncı maddesinde;

“Kapsama giren kamu idarelerinde sürecin sağlıklı işletilebilmesi ve öngörülen sürelerde işlemlerin tamamlanabilmesi açısından mutlak olmamak, süreçler arasında geçişkenlik olabileceğini kabul etmek ve idareler açısından yol gösterici mahiyette olmak kaydıyla aşağıdaki takvime benzer bir çalışma periyodu belirlenir” denildi.

Tavsiye niteliğinde yayınlanan çalışma takviminde başvuru tarihleri (02.01.2018-11.01.2018) ve hak sahiplerinin topluca işçi kadrosuna geçirilmesi için son gün (02.04.2018) tavsiye niteliğinde değil kesin tarih olarak karşımıza geldi. Yani 696 sayılı KHK düzenlemesine göre 02.01.2018 tarihinden itibaren “90 gün” olarak belirtilen süreç ilgili Tebliğ düzenlemesi ile en geç 02.04.2018 tarihi olarak belirlendi.

İDARELER 2 NİSAN TARİHİNDEN ÖNCE TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALABİLİR

Yukarıda da belirtildiği üzere hak sahiplerinin topluca işçi kadrosuna geçirilmesi için son gün 02 Nisan olup, bu tarihten önce kadroya geçiş işleminin yapılmasında yasal olarak bir engel yoktur. Dolayısıyla sınav sürecini tamamlayan, sınav kurullarına itirazları inceleyen, kesin listesini yayınlayan İdareler artık 02 Nisan tarihini beklemeden kadroya geçiş işlemini yapabilirler.

Sonuç olarak 02 Nisan olarak belirtilen tarih “en son” tarih olup, İdareler bu tarihten önce kadroya geçiş işlemini yapabilirler.

TAŞERON ŞİRKETLER SGK İŞTEN ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİ 1 GÜN ÖNCE YAPACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 25 Ocak 2018 tarihinde yayınlanan 2018/5 sayılı Genelge‘nin 3.2. maddesinde

“Yüklenicilerin sürekli işçi kadrolarına geçecek sigortalılarının geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar aylık prim ve hizmet belgesi ile bildirim yapmaya devam etmeleri gerekmektedir.

Bu durumda, 2/4/2018 tarihinde kamuda sürekli işçi kadrosuna geçen personele ait işten ayrılış bildirgesi en geç 11/4/2018 tarihinde yüklenici tarafından e-sigorta yoluyla Kuruma verilecek ve işten ayrılış tarihi 1/4/2018 olarak bildirgede beyan edilecektir.

Sürekli kadroya geçiş işleminin 2/4/2018 tarihinden önce tamamlanması halinde işten ayrılış bildirgesi yüklenici tarafından kamu idaresince kadroya geçiş tarihinden bir gün önceki tarih esas alınarak düzenlenecektir.

Bu durumdaki sigortalılar için yüklenici tarafından işten ayrılış nedeni olarak “39- 696 KHK ile kamu işçiliğine geçiş” kodu kullanılacaktır”

SÖZLEŞMELERİN FESİH TARİHİ 1 GÜN ÖNCE YAPILACAK

İdareler hali hazırda devam eden ve 696 sayılı KHK ile süresi uzatılan sözleşmelerini, taşeron işçilerini kadroya geçişi için belirledikleri tarihten “1 gün önce” feshedeceklerdir. Dolayısıyla İdarelere burada düşen görev, taşeron işçilerini topluca kadroya geçirmeye karar vermiş oldukları tarihi (02 Nisan veya daha önce bir tarih) Yüklenciye yazılı olarak bildirmektedir. Yüklenici ise İdarece kendilerine bildirilen tarihten 1 gün önce taşeron işçileri SGK işten çıkış işlemini yukarıdaki tebliğ düzenlemesine uyarak “39- 696 KHK ile kamu işçiliğine geçiş” koduyla gerçekleştirecektir.

KADROYA GEÇİŞ TARİHİ “02 NİSAN” OLAN İDARELERİN DİKKATİNE!

Şimdi yazımızda asıl konuya dönecek olursak. Taşeron işçilerini topluca kadroya geçireceği tarihi 02 Nisan 2018 (Pazartesi) olarak belirleyen İdareler için bazı uyarılarımız olacak:

  1. 2018/Nisan ayı için “Bir (1) Günlük” Hakediş Raporu düzenlenecektir.
  2. Bir günlük hakediş raporu düzenlemek için ihalede “Ay” üzerinden alınan tüm tekliflerin “Gün” olarak yeniden belirlenmesi gerekecektir.
  3. Bu tekliflerin içerisinde nakdi yemek ve yol veriliyorsa, bunların teklife dahil olduğu unutulmamalı (Teklifi 30’a bölmek gibi hatalı işlem yapmamak açısından)
  4. Nisan ayının birinci günü Pazar gününe denk geldiği için -varsa- nakdi olarak ödenen yemek ve yol ücretleri, bu “1 günlük” hakediş ödemesinde dikkate alınmayacaktır.
  5. Yükleniciye “1” gün üzerinden asgari ücretten kaynaklı fiyat farkı ödenecektir.
  6. Toplu iş sözleşmesi devam eden işlerde mali ve sosyal yardımlardan kaynaklı ücret farklarının “1” güne düşen kısmı hesaplanacaktır.
  7. Bu durumda toplu iş sözleşmelerinde sosyal yardımların (çocuk, yakacak vs.) Nisan ayında tam ödenmesi söz konusu olabilecektir.
  8. Yüklenicinin Nisan ayında teslim etmesi gereken temizlik malzemesi, kıyafet vb. durumları söz konusu ise İdare ile Yüklenici arasında “1” günlük hakediş dönemi için uyuşmazlık yaşanacaktır.
  9. Yüklenici firma sadece “1” gün için SGK aylık prim ve hizmet bildirimi, maaş, bordro vs. yapacaktır.
  10. Yüklenici ile feshedilen sözleşmenin işlemlerinin tamamlanma süresi (SGK boyutuyla da) 1 ay daha ileriye atacaktır.
  11. (Bu maddeler daha da arttırılabilir)

Bu açıdan bakıldığında taşeron işçilerini topluca kadroya geçireceği tarihi 01 Nisan 2018 olarak belirleyen İdarelerin yukarıda sayılan gereksiz işlem yükünden kurtulacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yine altını çizelim, topluca kadroya geçireceği tarihi 01 Nisan belirleyen İdareler bu durumu taşeron firmaya (yükleniciye) mutlaka yazılı olarak bildirmeli ve taşeron firma da SGK işten çıkış işlemlerini 31 Mart tarihi itibariyle yapmalıdır.

 

Ekli Dosyalar

16 Mar 2018 - 11:29 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

66

Hasan - Merhaba, sağlık bakanlığı 2 nidan yetişmedi diye sureyi süresiz uzattı böyle bir hakkı var mı il sağlık müdürlükleri yazı yolluyormuş Bilginiz var mı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
65

Sinan USLUER - Merhabalar, öncelikle belirtmek isterim ki sitemizi ziyaret eden kullanıcıların daha net ve gerçek bilgiyi, en iyi şekilde ve en iyi platform üzerinden sunmak için çabalıyoruz. Çalışmalarımız ve geliştirmelerimiz tamamen kullanıcı odaklı hizmettir. Yenilikler her daim devam edecektir. Bu güzel yorumları görmek inanın bizleri mutlu ediyor. Kamuiscileri.net olarak sizlere teşekkür ederiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
64

Zekeriya - Aynen cok iii site arkdaslarıma attım gruptan linki takip ediolar . Sorum tekrardan devletten sehir hastanesine gecmştik adanadan. Hak iş sendikasındaydık kamuya gecip burdada kalanlar olcak gidenlerde. Hangi haklardan yararlanacaz nzamana kadar. Nezamn kamu işçilerini ilgilendren sözlesmeden bizde faydalancaz tesekkür ederim..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
63

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Tahmini 2020 yılına kadar kadrolu işçilerin yararlandığı toplu iş sözleşmelerinin sunduğu haklardan yararlanamayacaksınız. 2020 yılında yapılacak olan toplu iş sözleşmesi ile 4D kadrolu işçi statüsüne geçirilen tüm işçiler diğer işçiler gibi bütün haklardan yararlanacaktır. Sizin ücret mali ve sosyal haklarınız; daha önce de açıkladığım mevcut işkolunuzda taşeron iken yararlandığınız ve süresi en son sona erecek olan toplu iş sözleşmelerine göre belirlenecek. Yani her hangi bir artış söz konusu olmayacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
62

ŞAHİN ŞAHİN - ALİ BEY EMEKLİSİ DOLMAMOŞ AMA KADROYA ALINMAYAN İŞÇİLERİN 02 NİSANDAN SONRA HANGİ YOL İZLENMELİBU KADROYA ALINMAYANLARI İŞDEN ÇIKARACAKMIYIZ YADA DEVAMMI AMA NASIL DEVAM EDECEKLER BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM SAYGILAR SUNARIM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
61

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Kurum bünyesinde kadroya geçen işçiler mevcut ücret mali ve sosyal haklarla kadroya geçirilecekler. Yani kadroya geçişten önce 26 gün üzerinden ödenen ücret ödemeniz aynen devam edecek. Yol ve yemek yardımları da taşeron iken ödenen miktarlarda devam edecektir. Taşerondan kadroya geçirilen işçilerin yaklaşık 2020’ye kadar mevcut ücret ve mali hakları kurumdaki TİS’e geçse bile referans YHK’dan fazla ücret alamayacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
60

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. İşlemlerinizi internet ortamından yapacağınız için 31 Mart’ta çıkış, 1 Nisan’da da giriş işlemlerinizi yapabilirsiniz. Haftasonu olması bir sıkıntı oluşturmayacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
59

Baris - Bizim toplu is sozlesmemiz 6.ayda bitecek ondan sonraki surec nasil olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
58

Yılmaz - 2 nisana yetismezse uzama olur mu bir kaç ay ertelenir mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
57

Turan - Bu siteyi memurlar.net gibi kalkındırmalıyız arkadaşlar. Çok faydalı bilgiler sunuyorlar. Eşinize dostunuza kamuiscileri.net sitesini önerin takip etsinler. Memurlar.net’in işi gücü sabah akşam karalama yapmak. Çok sağolun böyle bir site kurduğunuz için admin. Ama daha profesyonel bir sayfa tasarımı olmalı, android ve ios sürümü olmalı. Saygılar…

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
56

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Sağlık Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu ve bazı kurumları taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinin 2 Nisan’a kadar tamamlayamayacaklarını bildirmeleri üzerine, işlemleri tamamlanıncaya kadar geçiş sürecinin uzatılacağı bildirildi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
55

hikmet korkmaz - hocam mrb, Kamu İktisadi Teşekküllerinde sürekli işçi kadrosuna 2 nisanda geçme durumum var. bu kapsamda şirkette büro elemanı olarak görevlendirmemden HUZUR hakkını alabilir miyim? tşk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
54

Zübeyde Nur Yatgın - Bazı kurumlar çeşitli nedenlerden dolayı sürecin yetişmeyeceğini bildirerek, kadroya geçiş sürecinin işlemlerin tamamlanıncaya kadar uzatılacağı bildirdi. Yani uzama ihtimali var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
53

Zübeyde Nur Yatgın - Anonim şirkette bir yönetim kurulu üyeliğiniz var ise o üyeliğe dair huzur hakkı ödemesi yapılabilir. Fakat siz şirkette büro elemanı olacaksınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
52

Ayşegül Savaş - Kadroya geçen taşeron işçi ile belirsiz süreli iş sözleşmesi yapılması gerekir mi bu konuda farklı görüşler var sizin fikriniz nedir?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
51

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Mevcut Toplu iş sözleşmeniz bitene kadar toplu sözleşme haklarınızdan yararlanmaya devam edeceksiniz. Toplu İş sözleşmenizin süresi 6 ay sonra bitecek ise kurumdaki Toplu iş sözleşmesine geçebilirsiniz. FAKAT KURUMDAKİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN YARARLANDIĞINIZ HAKLAR referans Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan sözleşmenin ücret ve sosyal haklarından fazla olamayacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
50

Zübeyde Nur Yatgın - Toplu iş sözleşmesi bulunmayan ya da toplu iş sözleşmesinin süresi dolmuş taşeron işçiler ile idareler arasında belirsiz süreli iş sözleşmeleri imzalanacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
49

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Konu ile alakalı https://www.kamuiscileri.net/belediye-sirketleri-02-nisanda-ise-baslayacak-ama-nasil-4519.html analiz yazımıza göz atabilirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
48

hakanca - 31.12.2017 tarihi itibariyle türk-iş ve iş veren sendikası tarafından imzalanan toplu iş sözleşmemiz bitmiş 01.01.2018 tarihinden beri taşeron şirket ile imzalanan sözleşme üzerinden maaşlarımız hesaplanmaktadır.

Yürürlüğe giren khk ile birlikte bir sonra yapılacak kamu işçisi toplu sözleşmesi yılı 2020 ye kadar, bizlerin süresi dolan toplu iş sözleşmemizden, sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu 36 madde 2 fıkrada yazan ” Sona eren toplu iş sözleşmesinin iş sözleşmesine ilişkin hükümleri yenisi yürürlüğe girinceye kadar iş sözleşmesi hükmü olarak devam eder” hükmüne rağmen yararlanma imkanımız KESİN olarak yok mu? teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
47

Zekeriya - Tesekkür ederim ama ben sorumun cvbını alamadım. Balcalıdadi arkdslar hizmet alımındayken türk iş sendikasındaydı yani 2 nisandan sonra bu haklardan onlar faydalanacakmı. Tekrardan bi kısmımızı devlet hastanelerine dagitacaklarmiş sehir hastanelerindeki calısanların.en son hizmet aliındayken hak iş sendikasında oldumuz için.devlet hastanelerndeki arkdslarda faydalanamıcak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
46

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. 696 sayılı KHK’ya göre; kadrolu işçiler için yetkili sendika olan Türk-İş’in imzaladığı 2017- 2018 dönemine ait toplu sözleşme hükümlerinden (ücret mali ve sosyal haklar bazında) yararlanamayacaksınız. Yani Türk-İş’in aldığı zamlar size uygulanmayacak. Sizin için belirleyici olan hükümler Hak İş sendikasının hükümleri olacaktır. Tahmini olarak 2020’ye kadar Türk İş sendikasının mali ve sosyal haklarına dair iyileştirmelerinden yararlanmayacaksınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
45

Zekeriya - Biz adana meydan cocuktan sehir hastanesine gectik ordayken hak iş deydk sendika olarak. Buraya gelince otomatik olarak düştü. 2017 2018 türk iş sendikasınn kamu işcilerine yaptıgı sözlesmeden bu durumda 2 nisan itibarıyla biz yararlanamıcazmı. Diger kurumlarda türk iş te olanlar bu durumdan faydalanacaklarmı. Bizim neyapmamız gerekio beklicezmi 1 sene hangisi gelcek die.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
44

Demet - Biz temizlik sirketi olarak bir sendikaya bagliyiz fakat sendikamiz bize 1 yil oldu 1 kurus bile mahkeme yoluyla hakettigimiz parayi alamadi suan itiraz mahkemesi suruyor deniyor 8 ay oldu. Buna bagli olarak nasil bir yol izlemeliyiz haklariniz korunur alirsiniz diyorlar eger kadroya gecersek sendikadan nasil faydalaniriz alamadigimiz haklarimizi alabilirmiyiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
43

mehmet - Merhaba; taşeron olarak çalıştığımız sürede maaş alma sıkıntımız vardı. 2 Nisan itibari ile maaşlarımızı düzenli olarak alabilecekmiyiz. Yani memur ve daimi işçi gibi maaşlarımızı günü gününe alabilecek miyiz? Belediyelerde kurulan şirketlere devletin herhangi bir ödenek desteği olacak mı ? saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
42

FEVZİ ERDİN - TARIM BAKANLIĞI TAVUKÇULUK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDE BÜTÇE VE MALİ İŞLER SORUMLUSUYUM DAHA ÖNCEKİ BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ŞU ANDA TAŞERON FİRMA ARACILIĞI İLE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN BÜTÜN İŞLEMLERİNİ SONUÇLANDIRMIŞ BULUNUYORUZ 2 NİSAN İTİBARİYLE KADROYA GEÇİŞLERİ SAĞLANACAK FAKAT BİR KAÇ KONU HAKKINDA TEREDDÜTLERİMİZ VAR BİLGİLENDİRİRSENİZ MEMNUN OLURUM ŞU ANDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZE FİRMA İ,LE YAPILAN SÖZLEŞME GEREĞİ ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN MAAŞ 26 GÜN ÜZERİNDEN YEMEK VE YOL PARASI ÖDENİYOR VE ŞU ANDA HERHANGİ BİR SENDİKAYA DA ÜYE DEĞİLLER BUNLARIN ÜCRETLERİ YİNE ASGARİ ÜCRET VE 26 GÜNLÜK YEMEK VE YOL ÜCRETİ ÖDENEREK ÖDEMESİ DEVAMMI EDECEK VE SENDİKAYA DA ÜYE LERİ BULUNMADIKLARINDAN BİZİM KADROLU İŞÇİLERİMİZİN ÜYE OLDUKLARI SENDİKAYA ÜYE OLABİLİRLERMİ YOKSA BELLİ BİR SÜRESİMİ VAR ÜYELİKLERİ İÇİN ÜYE OLDUKLARINI FARZ EDELİM DİĞER İŞÇİLER GİBİ SENDİKA HAKLARINDAN FAYDALANACAKLARMI YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
41

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Mevcut ücret ve sosyal haklarınızla birlikte sürekli işçi kadrosuna geçirileceksiniz. Ödenen yemek ve yol yardımları da ihale sözleşmelerinde geçtiği şekliyle ödenmeye devam edecektir. Yani bu durumdaki kadroya geçişi yapılan işçinin yol ve yemek yardımı hakkı her şekilde devam edecektir. Kadroya geçişinizden önce bir Toplu iş sözleşmesine taraf iseniz geçiş işleminiz yapılırken, tabi olduğunuz iş kolunda yararlandığınız ücret mali ve sosyal haklar, geçişten önceki taraf olduğunuz toplu iş sözleşmelerinin sunduğu ücret mali ve sosyal haklardan fazla olamaz. Eksik olması konusunda bir hüküm bulunmamakla birlikte, yararlandığınız yol ve yemek yardımları bir iş yeri kuralı haline geldiği için, azaltılamaz. Fakat kadroya geçişinizden önce herhangi bir toplu iş sözleşmesinden yararlanmıyor iseniz, bireysel iş sözleşmenizdeki ücret ve haklarla kadroya geçirileceksiniz. Yani mevcut kadrolu işçilerin hak ve ücretlerinden yararlanamayacaksınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
40

FEVZİ ERDİN - TAŞERON İŞÇİLERE ÖDENECEK MAAŞ ÇIPLAK ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN Mİ ÖDEME YAPILACAK BUNLARA YEMEK YARDIMI YOL(SERVİS )ÜCRETİ VE BENZERİ EK ÖDEMELER VERİLECEK Mİ AYRICA BU GEÇİŞ YAPILAN İŞLER SENDİKAYA ÜYE OLMALARI GEREKİYORMU NASIL OLACAK GEÇİLİRSE HANGİ SENDİKAYA ÜYE OLMALARI GEREKİYOR BİLGİLENDİRİRSENİZ MEMNUN OLURUM TEŞEKKÜR EDERİM İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
39

Buse - Merhaba firma çıkışları 31 mart olarak yaparsa ve kamu 01 Nisan da giriş yaparsa bu durumda 31 mart ve 01 Nisan tarihleri haftasonuna denk geldiği için işlem yapılabilir mi. Yani 02 Nisan pazartesi günü kamu kurumu girişlerini 01 Nisan tarihli yapabilir mi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
38

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba idareler maaş ödeme dönemlerini değiştirebilirler. Bu durumda ayın 1-30’u olarak maaş döneminiz olabilir. Sürekli işçi kadrosunda olanlar için maaşlar işçi çalıştıktan sonra ödenmektedir. Kamu işyerlerinde maaş ödeme dönemleri ayın 15-14’ü olarak gerçekleşmektedir. Yani ilk maaşınızı 15 Nisan 2018 tarihinde KIST olarak alacaksınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
37

Yücel - İdareler maaş ödeme gününü kendisi belirleyebilir mi? Ya da 1i ile 15 i arasında tercih yapmak durumunda mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
36

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba işçi kadrosunda olanlar için maaşlar çalıştıktan sonra ödenmektedir. Kamu işyerlerinde maaş ödeme dönemleri ayın 15-14’ü olarak gerçekleşmektedir. Yani ilk maaşınızı 15 Nisan 2018 tarihinde KIST olarak alacaksınız. Maaş ödeme dönemleri kurum tarafından değiştirilmek istenirse ayın 1-30’u olarak da maaş döneminiz olabilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
35

Minik serçe - Merhaba eğer 2 nisanda kadroya geçersek Nisan ayının 15 inde ne kadar maaş alacagız örnek rakamlar ile söyleyebilirseniz sevinirim. Biliyorsunuz ki memurlar maaş larını peşin alıyorlar. Bizdede bu söz konusumu taşeronlar sürekli işçi kadrosuna geçince alabilecekmiyiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
33

Erkan - Tam kadruya gectik derken sinavda basarisiz dediler 39 made geregince bizi isten cikardilar iskura gitim issizlik maasid a veermediler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
32

Zübeyde Nur Yatgın - Arşiv araştırmanızın henüz sonuçlanmamış olmasının, araştırma sonucunun olumsuz olması ile bir ilgisi yok. Bu durum ilgili kolluk kuvvetlerin iş yükü ile alakalı. Devlet Personel Başkanlığı arşiv araştırması sonuçları tamamlanmayan taşeron işçilerin kadrolu işçi statüsüne geçiş işlemlerine ilişkin tüm kurumlara yazı gönderdi. Bu yazıda da erşiv araştırması sonuçları kuruma henüz gelmeyen işçilerin işe başlatılması, fakat araştırmanın olumsuz sonuçlanması durumunda görevlerine son verileceği yazıyor. Size bir belge imzalatmış olmaları lazım. Fakat bu arşiv araştırması henüz sonuçlanmayan bütün işçiler için geçerli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
31

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Çalışma Bakanlığı yerine çalıştırılan işçiler için görüş yayımladı. İlgili yazıda; askerde ve izinli olan işçilerin yerine çalışan joker işçilerin de kadroya alınacağını bildirdi. Konu ile ilgili bu görüş yazısını da ekleyerek kurumunuza itirazda bulunabilirsiniz. İlgili düzenleme; https://www.kamuiscileri.net/calisma-bakanligi-yerine-calistirilan-isciler-icin-gorus-yayimladi-2522.html

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
30

Zübeyde Nur Yatgın - Evet. En son hizmet alım sözleşmenizde öngörülen dönem ve çalışma süresiyle sınırlı olmak üzere istihdam edileceksiniz. Yani 10 ay çalışmaya devam edeceksiniz. Eski durumunuza göre değişen bir şey olmayacak sadece taşeron firma aradan çekilmiş oldu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
29

Görkem Öztürk - Merhaba ben karabük belediyesinde temizlik işleri müdürlüğünde çalışıyorum bizim nisanın ikisinde belediye şirketine geçişimiz oldu biliyorsunuz yalnız biz maaşlarımızı her ayın 15’inde alıyoruz bu ikisiyle onbesi arasındaki tutar bize ödenecek mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
28

FEVZİ ERDİN - hocam öncelikle bazı konularda rahatsız etiğimiz için özür dileriz ve sizlerde elinizden geldiği kadar cevap veriyorsunuz teşekkür ediyorum hocam bir konu hakkında tekrar bilginize ihtiyacımız var kadroya geçen işçiler daha önce firma tarafından verilen ücret üzerinden devam edecek ama 30 mart 2018 tarihli resmi gazetede yayınlanan fiyat fark ödemesi ile ilgili genlge gereği 3 ay süre ile uzatılan işçilere % 3 olarak asgari ücrete dahil ederek yansıyacakmı örneğin asgari ücret günlük 67,65 %3 – 2.02 =69,68 olarak günlük yevmiyeleri üzerinden değerlendirilecekmi bu %3 zam oranı aynı zamanda yol ve servis ücretlarine yansıyacakmı yoksa yansımıyacakmı teşekkürler iyi çalışmalar diliyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
27

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Sorunuzun tüm cevaplarını; https://www.kamuiscileri.net/696-sayili-khk-ile-suresi-uzatilan-islerde-toplu-is-sozlesmesi-farklari-nasil-odenecektir-6547.html makalemizde bulabilirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
26

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. Nisan ayının 15’inde maaş ödemeniz yapılacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
25

Erk - Tam kadru aldik derken 39 made geregince bizi isten cikardilar 5 senedir calisiyurum iskura gitim işsizlik maasi da red geldi neden sinavda basarisiz diyur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
24

Yeliz ERDAĞLILAR - Kamuda çalışan taşaronum, 1 Nisan dan itibaren, geçişimde yapılmış, lakin ben ve benim gibi 51 arkadaşıma arşiv araştırmanın henüz sonuçlanmadı denerek kadromuzun askıda olduğu gelecek sonuca göre kadroya da geçemeyeceğimiz söylendi, ben anlayamıyorum şuan perişanım, bunun için bilgi alabilirmiyim, 8yıldır bu kurumda namusumuz ile çalışıyoruz, ne gerekçe ile çıkarılabiliriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
23

Mine - Merhaba bı konu hakkında bilgi almak istiyorum. Dogum sonrası ücretsız ızın hakkımız taseron fırmadayıen 6 ayd şimdide aynen geçerli mi yoksa değipşiklik oldu mu? Ben şuanda çalıştıgım kurumda bu konu hakkında sıkıntı yaşıyorum bilgi verirseniz sevinirim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
22

Emre - Merhaba ,

Bende bu sene Nisan 1 itibariyle kadroya geciş yapdım . Fakat 01.09.2018 tarihinde tüm şartlarımı tamamlayıp emeklilik dilekçemi verecegim bu durum emekliligimde bir sarkmaya yol acarmı Bildigim kadarıyla son calısılan iş yerinde 1 sene calısmıs olunmalı kadroya gecişdede bu durum gecerlimi ?

Tesekkürler iyi calısmalar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
21

Zübeyde Nur Yatgın - Toplu iş sözleşmesi yürürlük süresi devam eden işçiler o sözleşmenin yürürlük süresi bitene kadar ilgili hükümlerden faydalanmaya devam ederler. Fakat daha sonra (yürürlük süresi bitince) 12 Nisan tarihli YHK kararlarına tabi olurlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
20

Zübeyde Nur Yatgın - Hayır bir sıkıntı yaşamazsınız, zaten 696 sayılı KHK gereği emekliliğe sevk edilirsiniz. Kıdem tazminatının haricinde 1304 lira kadar emeklilik harcırahı almaya da hak kazanırsınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
19

ozan genç - Sadece birkaç kamu kurumunda Doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları nedenleriyle iş sözleşmeleri askıda olanları 02.04.2018 tarihinde E-bildirgede “sıfır gün ve sıfır kazanç” belirtilmesi gerekirken, kurum mutemetinin hiç bir işlem yapılmadığı ve rapor dönüşünde işe giriş bildirgesi vermesiyle, rapor paraları Sgk tarafından yatırılmayan ve mağdur olanlar ne yapaçak?

4 aylık rapor parasını alamayanlar var, hastanede yatarak tedavide olanların sorunları nasıl çözülecek?

Sgk sigortalılık hâlinin herhangi bir nedenle sona ermesi olarak bakıyor ama sigortalılık hali sona ermedi, bürokrasinin hatasından personeller niye mağdur ediliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
18

Zübeyde Nur Yatgın - Konu 4857 sayılı İş Kanunu ile düzenleniyor. İş kanununda analık izni sonrası ücretsiz doğum izninin süresi 6 ay. Yani bir değişiklik olması söz konusu olamaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
17

Ramazan - MERHABA ZÜBEYDE HANIM YORUMLARA İSTİSNASIZ CEVAB YAZMIŞSINIZ , SON ÜMİDİM BURASI .

BİZİM TAŞERON FİRMA SGK PRİM DÖKÜMÜNDE İŞTEN ÇIKIŞ 31.03.2018 YAPMIŞLAR .

KURUM İSE 02.04.2018 DE İŞE GİRİŞ YAPMIŞ.

10.07.2018 DE İŞTEN ÇIKTIM .

İŞSİZLİK MAAŞINA MÜRACAT ETTİM . İŞSİZLİK MAAŞI HENÜZ NETİCELENMEDİ AMA İŞKURDAKİ YETKİLİ BEYFENDİ , BUNUN SORUN OLABİLECEĞİBİ BEYAN ETTİ .

SGK ANKARA ULUCANLARA GİTTİM, TAŞERON FİRMAMI ARAMAMI SÖYLEDİLER . FİRMA KABUL ETMİYOR . NE YAPMAM LAZIM PERİŞAN OLDUM AKŞAMA KADAR : (

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
16

Zübeyde Nur Yatgın - Normal şartlarda sizin durumunuzun sıkıntı olmaması gerekir. Öncelikle taşeron firmanız ile görüşüp düzeltme talep edin, fakat düzeltilme ihtimali oldukça düşük. İşverenden alacağınız bir kağıt ile durumu İŞKUR’a izah edebilirsiniz. Ötesi bir fikir veremiyorum maalesef.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
15

Elif durgutlu - Bende birşey sormak istiyorum ben kamuda doğum iznine gidenlerin yerine çalışıyordum girdi çıktım olduğu için kadro alamadım ve issizim bizimle ilgili değişiklik varmı benim gibi bi çok insan issiz kaldı nolur bize iyi bir haber verin napcami bilmiyorum iki çocukla ortada kaldim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
14

Bozkurt - Marhaba. Çalıştığım kurum hizmet alımı ihalesi kapsamında bizleri 10 ay taşeron firza üzerinden çalıştırıyordu. KHK kapsamında kendi bünyesindeki firmaya geçirildik. Ama gene 10 ay üzerinden çalışacağımız söyleniyor kesin bilgi edinemedik. Bu durumda 2 ay işten çıkmış gibi mi oluruz yoksa ücretsiz izin mi kullanırız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
13

Halil - Hocam en son ki mesajıma cevap vermediniz lütfen cevap verin diyecekleriniz içimi ferahlatıyor varolun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
12

Zübeyde Nur Yatgın - Merhaba. En son hizmet alım sözleşmenizde öngörülen dönem ve çalışma süresiyle sınırlı olmak üzere istihdam edilecekiniz. Yani geçici işçiler, en son sözleşmelerindeki hükümler çerçevesinde yılda kaç ay çalışıyorlarsa yine aynı süreyle çalışacaktır. 6 ay çalışmaya devam edeceksiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
11

Cem.özten - Ben dsi de klorci olarak sözleşmeli 6 ay çalışıyorum .kadroya geçişi mız oldu 4 d kapsamına girdik .6 aynı caliscam sureklimi.?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
10

Zübeyde Nur Yatgın - Bahsettiğiniz şey güvenlik soruşturmanızın olumsuz sonuçlanması ile alakalı değil. Henüz güvenlik soruşturması sonucunuz kuruma gelmemiş. Yeni düzenleme ile güvenlik soruşturmaları henüz kuruma gelmeyen işçilerin de kadroya geçirilip, sonucun olumsuz olması durumunda tazminatsız işten çıkarılacağına ilişkin bir belge imzalatıyorlar. Umarım g.s. Sonucunuz olumlu sonuçlanır da rahat edersiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
09

Halil - Eski hükümlü değilim abi sadece güvenlik soruşturmasını geçememişim çıkışımıda yapmamışlar bi tana taahütname diye bir yazı tebliğ ediyorlar bana ama içerik olarak bakıldığında tazminattan vaZgeçmekten bahsediliyor diyor onu imzalayın girişinizi yapalım artık bakanlık çıkarın diyorsa çıkışını yaparız hiç birşeyde alamazsın ama diyor ne yapabilirim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
08

Zübeyde Nur Yatgın - Eski hükümlü müsünüz? Eski hükümlü değilseniz başka bir sebepten arşiv araştırmasına takılıp elenmiş de olabilirsiniz. Kurumunuza gerekçeli ve yazılı itirazda bulunun. Güvenlik soruşturmanıza dair tebliğin size ulaşmasından sonra 60 gün içinde idare mahkemesine dava açabilirsiniz. İdare size elenme sebebinizi sunmasa da, mahkemeye sebep sunmak zorunda.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
07

Halil - Ben kamuda temizlik personeliyim 2 Nisa’nda kesin liste açıklandı ama ismim listede yoktu güvenlik soruşturmasını geçememişim sebep ve neden de belirtmediler beni işten atacaklar mı ne yapacam çok çaresizim bana bir yol çizseniz bu durumda ne yapacam teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
06

Cersil - Merhaba 29/03/2018 tarihi itibariyle zorunlu dogum iznine ayrildim kadroya gecis surecindeki bütün evraklari tamamladim adim çkys ye de düştü fakat 2/04/2018 tarihiyle raporlu oldugum icin kurumumda imzalatilan tebligi ben imzalayamadim. Bu evraklari imzalamam lcln rapor bir engelmidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
05

Zübeyde Nur Yatgın - 1 günlük fark için 1 günlük bordro hesaplaması yapabilirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
04

Abdurahman - Merhaba; Bizim Kurum olarak sözleşme 31 Martta bitti. Yüklenici firma ve diğer firmalardan 1 gün için yeniden teklif mi alacağız, yoksa 1 günlük fark için faturamı keseceğiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
03

Çağlar - Merhabalar Ben de kadro bekleyen taşeron işçilerinden dim 2 nisan itibari ile kadroya geçmeyi beklerken 31.03.2018 tarihi saat 18:00 itibari ile Ban gelen bir telefonla güvenlik soruşturmasına takıldığımı ve Pazartesi iş başı yapmammam gerektiği söylendi.Fakat benim herhangi bir hükmüm veya sabıka kaydım,herhangi bir örgütle kaydım yok bunu özellikle belirtmek isterim Bana söylenen valilikten gelengüvenlik arşiv kaydı olumsuz olarak söylediler.Buna bir itirraz hakkım veya yapmam gereken nedir acaba teşekkirler Büyükşehir belediye çalışanıyım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
02

Zübeyde Nur Yatgın - Biz biliyoruz ki mevcut kadrolu işçilerin toplu iş sözleşmelerinde ek iş yapmamalarına yönelik hükümler bulunmakta. Ve kadroya geçiş işlemi yapılan bir çok işçinin iş sözleşmelerinde ek iş yapmalarına dair yasaklayıcı hükümler bulunmakta. İkinci iş yaptığınız yerden sigorta çıkışınızı yaptırmanız isabetli olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29
01

Osman tandogan - 02.04.2018 tarihinde taseronlar kadroya geçecekler.bu tarihten önce ikinci bir iş yaptığım yerde sigorta çıkışım yapılmalımidır devam ederse sıkıntı teşkil edermi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 11:29