TÜİK Açıkladı! Kamu Kurumlarında, Belediye Şirketlerinde ve KİT’lerde Kaç İşçi Çalışıyor?

Kamu istihdamı en çok hangi kurumlarda arttı? Belediye şirketlerindeki işçi sayısı ne kadar oldu? KİT’lerde kaç kişi çalışıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan iş gücü istatistiklerinde, kamu istihdamına ilişkin veriler de yer aldı.

TÜİK’in kamu istihdamına ilişkin verileri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın derlediği rakamlara dayanıyor. Buna göre 2019 yılının II. döneminde (Nisan-Mayıs-Haziran) toplam kamu istihdamı 2018 yılının aynı dönemine göre %10,6 oranında artarak 4 milyon 570 bin kişi oldu.

Peki en çok artış hangi kurumlarda yaşandı? Belediye şirketlerindeki işçi sayısı ne kadar oldu? KİT’lerde kaç kişi çalışıyor?

TÜİK’in verilerine göre; kamudaki kadrolu memur sayısı 2 milyon 901 bin 449 olurken sözleşmeli memur sayısı 392 bin 392. Sürekli işçi sayısı ise 1 milyon 110 bin 530 kişiye ulaştı. Kamu kurumlarında 61 bin 720 de geçici işçi çalışıyor.

Sürekli işçilerin kurumlar arasındaki dağılımına baktığımızda; merkezi kurumlarda 464 bin 194 işçinin çalıştığı görülüyor.

İl özel idareleri, mahalli idare birlikleri ve belediye şirketlerindeki işçi sayısı ise 549 bin 759. Bu işçilerin 473 bin 503’ü belediye şirketlerinde istihdam ediliyor.

KİT’ler ve bağlı ortaklıklarındaki sürekli işçi sayısı da 47 bin 534 oldu. Bu kurumlardaki geçici işçi sayısı 10 bin 252.

Kamu kurumları istihdam verilerine ulaşmak için tıklayınız

Ekli Dosyalar

15 Ağu 2019 - 10:53 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.