Tük İş Başkanı Açıkladı! Kamudaki İşçilerin Maaş Zammı Ne Zaman Netleşecek?

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü görüşmelerinde gelinen süreçle ilgili bilgi verdi. Peki işçilerin maaş zammı belli oldu mu?

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü görüşmelerinde gelinen süreçle ilgili TÜRK-İŞ Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolüyle ilgili olarak “Bakan hanım, ‘bize bir iki gün müddet verin bununla ilgili bir çalışma yapalım’ dedi. Yarın ya da öbür gün bize bir haber verirler diye düşünüyorum. Dün resmi bir teklif olmadığı için kamuoyuyla paylaşmanın anlamı yok. Görüşmede çıkarttığım bir iki güne kadar bize bir haber verecekler. Dünkü görüşmeden çok da umutsuz değilim.” açıklamasında bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile dün akşam saatlerinde sözleşmeyle ilgili görüştüğünü belirten Atalay, Cuma gününe kadar sözleşmenin masa başında bitmesini istediklerini, sürecin uzaması durumunda kanunun kendilerine verdiği yetkiyi kullanacaklarını vurguladı.

Türk İş Başkanı; “Sayın Cumhurbaşkanına da ülkeyi yönetenlere de bir kere daha sesleniyorum; bizim vaktimiz kalmadı, işçilerin taleplerini lütfen yerine getirin. Ya uzlaşmayla anlaşacağız, ya arkadaşlarımız kanunda doğan haklarını kullanacak. Bugüne kadar TÜRK-İŞ’in de sendikaların da arzusu arkadaşlarımızın haklı taleplerini çözmek. Bugüne kadar bunla ilgili bir netice alamadık. Şu anda verdikleri zam iki sene evvel aldığımız zammı dahil karşılamıyor. Biz afaki bir rakam istemiyoruz. Doğal gaza, elektriğe gelen zamlar ortada. Bizim alım gücümüz düştü. Çarşıdaki pazardaki enflasyon açıklanan enflasyon örtüşmüyor.”

Türk İş Başkanı Atalay, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payında oluşan talebini anımsatarak, “Bu rakamları işçiler ve sendikacılar belirledi. Gelecek rakam konusunda işin sahibi razıysa bizim için problem yok. İşin sahibine sormadan hiçbir şey yapmam.” değerlendirmesinde bulundu.

Atalay’ın basın açıklamasında Türkiye Kömür İşletmelerinden iki, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve TEDAŞ’ta birer işçi de yer alarak destek verdi.

07 Ağu 2019 - 15:21 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

01

Eyyup Altındal - Sayın Başkan Tarım işletmeleri genel müdürlüğünde taşeron olarak çalışan işçiler aracının kaldırılmasını ve devletin ve sendikanın yönetiminde olmayı istiyoruz saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 15:21