Türk İş Başkanı’ndan KİT Kadro Açıklaması

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, KİT'lerde 80 bin kişinin kadro beklediğini hatırlattı. Seçim öncesi kadro sözü verildiğine dikkat çekti. Peki KİT işçileri ne zaman kadroya alınacak?

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, T.Maden-İş Sendikasının düzenlediği Başkanlar Kurulu toplantısına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Kamudaki taşeron işçilere kadro imkanı veren düzenleme kapsamında 800 bin kişinin kadroya geçirildiğini hatırlatan Atalay, buna karşın Kamu İktisadi Teşebbüslerindeki (KİT) taşeron işçilerin kadro sorununun devam ettiğini belirtti.

Yetkililerinin seçimden önce bu işçilerin kadro taleplerinin karşılanacağı yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Atalay, “Madende, demiryollarında, şeker fabrikaları gibi birçok iş yerinde toplam 80 bin kişi hala dışarıda. Kamuoyu müjdeli haber bekliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İŞVERENLERİ ELEŞTİRDİ; 300 LİRALIK İŞ GÜVENLİĞİ MALZEMELERİNİ ALMIYORLAR

Maden iş kolunun en zor sektörlerin başında geldiğini belirterek, bu iş kolunda iş kazalarının yoğun olarak yaşandığını anımsattı.Türkiye’de her gün ortalama beş çalışanın iş kazaları nedeniyle yaşamını yitirdiğine işaret eden Atalay, kazaların büyük bölümünün sendikal örgütlülüğün olmadığı iş yerlerinde gerçekleştiğini söyledi. Yürürlükteki İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun kapsayıcılığına karşı bazı işverenlerin yasanın gereklerini yerine getirmediğine dikkati çeken Atalay, şunları ifade etti:

“Baret, yelek, iş gözlüğü, maske, eldiven, iş ayakkabısı ve emniyet kemerinden oluşan koruyucu malzemelerin toplam fiyatı yaklaşık 300 lira. Ayakkabıyı çıkarttığınızda 200 lira. Bu malzemeler hayat kurtarıyor, insan yaşamının devam etmesini sağlıyor. Ama bunları almayan, bunları kullandırtmayan bazı işverenler var. İşverenlerimiz 300 liradan imtina etmemeli. Çünkü insan yaşamından daha önemli hiçbir şey yok.”

MÜHÜRLENMİŞ OCAĞI İŞLETİYORLAR

Atalay, Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davada 22 duruşmanın ardından kararın açıklandığını anımsatarak, “Soma davasında verilen karar, kamu vicdanını rahatlatmadı. Madene inen yüzlerce arkadaşımız her gün ailesiyle helalleşerek evinden çıkmaya devam ediyor.” dedi.

Yasaya göre mühürlenmiş bir maden ocağını çalıştırmanın cezasının hapis olduğunu vurgulayan Atalay, buna rağmen basında mühürlenmiş bir ocağın işletildiği ve o ocakta iş kazası yaşandığı haberlerini gördüklerini söyledi.

30 Ağu 2018 - 14:40 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

05

Zübeyde Nur Yatgın - 2020’ye kadar bir değişiklik yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ağustos 14:40
04

Gulte.kilic - Hastanelerde.kadroyagecen.isciler.tasarondandaha.azmaas.aliyorlar.bunezamanduzelecek..örneğin.apdulhamit.eyitim.arasdimahasdanesi.çalışanları..eski..adi.gataolan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ağustos 14:40
03

Mustafa - Sayın Başkanım bizlerde TCDD YHT de Tren temizliyoruz Başkanım bizlerde sizlerden gelecek sevinçli haberi bekliyoruz.Bize diyorlarki size kadro gelmez diyorlar sebebi nedir dediģimiz zaman siz taşeronun taşeronusunuz diyorlar Aradan çıkarsınlar öbür taşeron firmayı.Başkanım bizde maduruz.Kimse haksızlık yapmasın.biz ahmetin işini yapmıyoruz TCDD YHT NİN İŞİNİ YAPIYORUZZZZZZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ağustos 14:40
02

Ercan - Kamudaki soysal tesislerindeki taseron ne olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ağustos 14:40
01

Sevgi - Sayın Arslan 4 Aralık mağdurlarının durumu ne olacak unuttunuz bizleri o kada emek verdik yazık degilmi bizlere çocuk okutuyoruz kiradayım iş yok güç yok mağdur ettiler bizi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ağustos 14:40