Türk İş’ten Kadroya Geçen İşçiler İçin Ek Zam Talebi!

Türk İş tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen mektupta, enflasyondaki artışa dikkat çekilerek kadroya geçirilen işçilerin enflasyona ezdirilmemesi istendi.

Türk İş yönetimi, sürekli işçi kadrosuna alınan taşeron işçilerin altışar aylık dönemler için ‘yüzde 4’ uygulanan ücret zam oranının yükseltilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yolladı.

Genel Başkan Ergün Atalay ve Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar’ın imzasıyla hazırlanan mektupta, 20 Kasım 2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 127’nci maddesi ile 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 23’ncü maddeyle yapılan düzenleme neticesinde taşeron işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrolarına geçirildiği hatırlatıldı.

Mektupta, söz konusu düzenlemenin, kapsamdaki işçiler ve aileleriyle birlikte toplumun önemli bir bölümünce olumlu karşılandığı belirtildi.

Kadroya alınan işçilere, 696 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeyle Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanan ve süresi en son sona eren toplu iş sözleşmelerindeki ücret, mali ve sosyal hakların uygulandığına dikkat çekilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

“Geçiş işlemleri tamamlanan işçilere idarelerce uygulanmak üzere Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanan ve 31 Ekim 2020’ye kadar uygulanacak toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümlerine göre ücret zammı altışar aylık dönemler halinde sadece yüzde 4 oranında olmaktadır. Aylık ücretle birlikte ödenen yakacak yardımı, sorumluluk primi ile yıllık ödenen öğrenim, bayram yardımı benzeri ödemeler de düşük tutarda belirlenmiş ve üç yıllık dönem boyunca da sabit tutulmuştur. 2018 yılı sonunda tüketici fiyatları endeksindeki artış yüzde 20,30 oranında gerçekleşmiştir.

Orta Vadeli Program’a göre, öngörülen TÜFE yıl sonu değişim oranı ise 2019 yılı için yüzde 15,90 ve 2020 yılı için yüzde 9,80’dir. Sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçiler ile ailelerinin beklentisi ‘Ücretli çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözünün yerine getirilmesi ve geçim şartlarının iyileştirilmesidir.”

KİT İŞÇİLERİ KADROYA ALINSIN

Mektupta, başta Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) olmak üzere kapsam dışında kalan iş yerlerinde çalışan sınırlı sayıdaki işçinin de yapılacak benzer bir düzenlemeyle sürekli işçi kadrosuna geçirilmeyi beklediği de vurgulandı.

 

09 Oca 2019 - 13:48 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

15

Zafer - yüzde 4 zam alındı hayırlı olsun herkese.. Yazık oldu 4 d kadrosunda çalışan persnele. En düşük maaşlar yüzde 10 – 25 arası artarken 4d liler yüzde 4 zammı haketmedi. Seçim öncesi enflasyonda kaybolan maaşlarımızın bu ay da dahil geriye dönük düzelilmesini bekliyoruz. Ocak ayı eksiye gitti şimdiden.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
14

DADAS1968 - TAM 15 YILLDIR SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNDE VHKİ PERSONELİ OLARAK GÖREV YAPIYORUM BU ZAMANA KADAR SABRETTİM ŞİMDİ BURDA 2020 EKİM DE TOPLU SÖZLEŞMEDEN YARARLANACAGIZ.AMA TABİ BİZDE İSTERİZ %20- 30 GİBİ BİR ZAM AMA VERİLMESEDE YAPACAK BİR ŞEY YOK VE BEN İNANIYORUM ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA EN AZ %20 ZAM ALACAGIZ.SADECE SÖZÜM ŞUDUR 2016 NİSAN 1 DE BİLE İŞE BAŞLAYAN ARKADAŞLAR VAR HEMEN KADROYA GEÇİLDİ BARİ BİRAZ DAHA DUYARLI OLUN VE GERİDE 15 16 SENESİ VERMİŞ HEMDE LİSANS MEZUNU KİŞİLER.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
13

serkan - Asgari ücret zammından yararlanmıyoruz değil. Elbet faydası oluyor yüksek zamın. Ama hak kaybına uğruyoruz. Benim maaşım asgari ücret altında kaldığından asgari ücret+%4+Yemek+Yol+Yakacak olması lazım değil mi? Yani 2018 maaşı baz alınırken yemek+yol…vs dikkate alınmıyor diye biliyorum. Asgari ücret+%10 idi daha önce, ve 2 defa %4 zam yapılmıştı onlar öldü yani değil mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
12

Seniseçtimpikacu - İlayda hanıma %100 katılıyorum.

7 senelik işçiyim, benden sonra giren memur işçi normal maaş ile başladı…

İşçi ile khk işçi arasında %100 fark var.

İlk duyduğumda sevinmiştim fakat şimdi ücret hak konusunda büyük ayrım çok üzdü.

En çok koyan ise işe giren işçinin deneme süresinden sonra norma hakları ile devam etmesi olmuştur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
11

Güvenlik - Sayın cumhurbaşkanimizdan bakanımızdan be sendika başkanlarımızdan allah razı olsun şükrediyorum çünkü arkamizda dağ gibi hükümetimiz var daha ne olsun gönül isterki maaşımız 5000.lira olsun ama herşeyin hayırlisi olsun ve her günümüze şükürler olsun allah herkesin gönlüne göre versin kadromuzu aldık daha ne olsun

..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
10

Güvenlik - Zamanla herşey iyi olacak inşallah aynı işi yapipta bizler asgari ücret % 0.maaş alan bizler şükrediyoruz ama bazı arkadaşlar var başka kurumlarda aynı işi yapiyor onlar asgari ücret % 30.fazlasi aliyo hemde yıllardir benden 500.liraya yakin fazla maaş aliyo oda isyan ediyo ben 1930.aliyorum arkadasim 2450.aliyo ben isayan etmiyorum o isyan ediyo yani arkadaşlar ben kendi adima diyorumki allahimin hergunüne bin şükürler olsun allah bereket versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
09

Güvenlik - Vallaha arkadaşlar allah cumhurbaşkanimizdan razı olsun bizi şirketlerden kurtardi daha ne olsun ben asgari ücret %0. Ve yemek yol çocuk yardimi vs aliyodum toplam 1930.lira net elime geçendi ama şimdi asgari ücrete gelen zam bize yansicak yani ortalama asgari ücret + yemek+yol+yardımlarla beraber 2400.falan olur inşallah en azından asgari ücret%20.30.40.fazlasi ücret alanlara yaklaşmiş oluruz 13.yildir kamuda çalişiyorum bu kadroya geçmemizde emeği geçen herkese sonsuz teşekkur ediyorum rabbim cumhurbaşkanimiza ve devletimize zevak vermesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
08

Bekir - Su soruyu soruyorum kendi kendime sendikalar isciyi düşünüyor mu resmen alay konusu olduk siyaset malzemesi olmaktan bıktık bos bos laflar yazmislar desenize khk ile kadroya gecen iscilerin %60 asgari ucrete calisiyor verilecek %4 zamla asgari ucretin altinda kalacak buda büyük bi kaosa sebep olacak verilen sozler tutulmadi 300 400 500 zam yapilacakti 2018 ocak ayinda ne oldu hersey yalan oldu neden sendikalar haala toplu sözleşme istemiyor neden sessiz kalıyor lar görmediğimiz bikmedigimiz anlasmalarimi var ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
07

Diriliş - Ali ekinci denen arkadaşa cevaptır,; şükretmeyi biliyoruz Allah a şükür de, haksızlığa ve adaletsizliğe boyun eğmeyi bilmiyoruz!

Ben taşeron olsaydım bu yıl maaşıma 600 TL civarı zam gelecekti ve artı şirkette payını alacaktı

Şimdi kadroya geçtik buna çok şükür! Ama maaşıma gelen zam 60tl sorun bu işte anladın :)

Eee yani ne şirkete ne bana veriyor şimdi sen şükür mü edersin küfür mü edersin bu duruma söyle bakalım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
06

ilayda yılmaz - Benim anlamadıgım birşey var. devlet bizi kadroya aldı eyvallah neden sendıka hakkımızı toplu sözleşme ikramiyemizi 60 günlük denge ödeneği sosyal parası vs. bir sürü alacagımız varken ve eski işçiler her yıl sendıkadan bu paraları alıyorken hala yorumlara şükredin artık kadrolusunuz falan dıyorlar. ben 9 senedır 3 kuruşa çok iş az paraya çalıştım yanımdakı memur haftanın 3 gibi işe gelmezken ben 6 gün çalışıyorum. geçmişte almadıgım haklarım varken hala 2020 sonun kadar alamayacağım ozaman bu kadroya nasıl sevınelım biz ?? hala yanımdakı memur ve eski işçi aylıgı ortalama ek ödemelerle 3500 4000 tl alıyorken biz 2200 tl alıyoruz bumu kadro ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
05

Ali Ekinci - Taşeronda mutluyduk diyen arkadaş sen git o zaman özel sektörde çalış bizler mutluyuz. Akp hükümetinin yaptığını kim yaptı. Nankör olmayın kardeşim işiniz var hemde devlet garantili süresiz işçi oldunuz az da olsa Şükretmeyi öğrenin…

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
04

Adem - Bu site gibi düzgün biseyler yazan başka site görmedim emeği olan herkesten Allah razi olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
03

İdil - Ben şunu anlamıyorum asgari ücrete gelen zamdan biz yararlanamıyorsak bizden vergi kesilecekmi??? Ve 1600 tl ile nasıl geçinilecel???asgari ücretin altında işçi çalıştırılmaz denmiyormu???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
02

Zübeyde Nur Yatgın - İşçi lehine gördüğümüz tüm çalışmaları paylaşıyoruz. Örneğin; https://www.kamuiscileri.net/hizmet-isten-kadroya-gecen-isciler-icin-asgari-ucret-zam-aciklamasi-10792.html .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48
01

Hakan - Ya kusura bakmayın da hak iş okadar çalışma yapıyor bugüne bugün hiç görmedim sizin sayfanız tarafından yayın yapıldığını hak işin yaptığı çalışmanın aynısını türk iş yapıyor hemen sayfada yer veriyorsunuz… Ayrımcılık yapıldığına inanıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 13:48