Türk İş’ten Kapsam Dışı Kalan İşçiler İçin Kadro Çağrısı

Çalışma hayatının en önemli sorunlarının başında taşeron işçiliğin geldiğini açıklayan Türk İş, taşeronluk sistemi ile işçilerin güvencesiz koşullarda, düşük ücretlerle istihdam edildiğini duyurdu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk İş), yaptığı açıklamada kamuda taşeron uygulamasının tamamıyla sona ermediğini belirterek, “Kapsam dışında bırakılan taşeron işçisine verilen sözler doğrultusunda çalışma barışı ve çalışma verimliliği için ayrımsız ve şartsız olarak kadro verilmesi en büyük beklentimizdir.” ifadelerine yer verdi.

Bütün taşeron işçilerin ayrım yapılmadan kadroya alınması çağrısı yapan Türk İş’in açıklaması şöyle;

  • Ülkemiz çalışma hayatının en önemli sorunlarının başında taşeron işçiliği gelmektedir. Taşeronluk sistemi ile işçiler güvencesiz koşullarda, düşük ücretlerle istihdam edilmektedir. Aynı iş yerinde aynı işi yapan işçiler farklı koşullara sahip olmakta bu durum iş yerlerinde çalışma barışını olumsuz etkilemektedir. Konfederasyonumuz yıllardır taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirmiş ve çözüm önerileri sunmuştur.
  • Konfederasyonumuz sendikalarımızın üyesi olup olmamasına bakmaksızın 2014 yılında Ankara’da Sıhhiye Meydanında 50 bin kişiyle taşeron mitingi yaparak bu konuyu ilk kez güçlü bir şekilde Türkiye’nin gündemine taşımıştır.
  • Konfederasyonumuz taşeron sorunu için çözüm önerilerini içeren akademik çalışmalar yapmış, raporlar hazırlamış, toplantı ve sempozyumlar düzenlemiştir. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere devletin en üst kademelerine sunulmuş ve birebir görüşmelerle anlatılmıştır. Taşeron işçilik sorununu sürekli gündemde tutarak çözüm için kamuoyu baskısı oluşturmuştur. Bütün bu gayretler ve faaliyetler sonucunda 30 Nisan 2015 tarihinde Karayollarında çalışan taşeron işçisine kadro verilmiş, 2017 yılının Aralık ayında yapılan taşeron düzenlemesiyle de 900 bin taşeron işçisi kadroya alınmıştır. Bu yasal düzenleme beklentilerimizi tam olarak karşılamamış olsa da elde edinilen kazanımlar, çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri olan taşeron işçilik konusunun çözümüne ilişkin atılan büyük bir adımdır.
  • Kamuda taşeron uygulamasının büyük oranda sona erdirilmesi ve taşeron işçilerin büyük bölümüne kadro verilmesi son derece memnuniyet vericidir. Ancak bu olumlu düzenlemeler başta KİT’lerde çalışan taşeron işçileri olmak üzere kapsam dışında bırakılan diğer taşeron işçiler nedeniyle gölgelenmiştir. Kamuoyunda ağırlıklı olarak konuşulan konu da, kadroya alınamayan taşeron işçilerinin durumu olmuştur.
  • Bugün gelinen noktada kamuda taşeron uygulaması tamamıyla sona ermemiştir. Kapsam dışında bırakılan taşeron işçisine verilen sözler doğrultusunda çalışma barışı ve çalışma verimliliği için ayrımsız ve şartsız olarak kadro verilmesi en büyük beklentimizdir.
  • Konfederasyonumuz gerek taşeron ve gerekse geçici işçilerin sorunlarının kalıcı olarak çözüme kavuşması için çalışmalarını ve girişimlerini sürdürmeye devam edecektir.
  • Kapsam dışı kalan taşeron işçilerin kadroya alınacağına dair umudumuzu güçlü bir şekilde koruyoruz.

29 Haz 2018 - 14:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

03

Saim - Seker taseron kan agliyo bizler ne olacagiz siyasilerin verdigi sözler ne oldu seker fab taseron magdur olmayacakti hani

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Haziran 14:02
02

Burak barım - Cocuk yasta kız kacırdım dıye cınsel istismar sayıldı 17 yasındaydım bende reşit degildim elazıg belediyesinde işimizden olduk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Haziran 14:02
01

Zeynep Mert - Kamuda çalışan isciler kadroya alindi bizler alınmadık. Sun. Jülide hnm herkesin kadroya alınacağını söyledi benim gibi bir-çok insan mağdur oldu kredilerimiz borclarimiz var eşim issiz emekliliğin doldu diye kadroya alinmayan biriyim yaşım 46 nitekim emekliligi hak kazandim lakin emekli olmadım. Bizlerde kadro istiyoruz .3 aydır issizsiz 31 martta çıkışımız verildi .Emekli dilekcemi vermedim. Sözler tutulur kurumlara yazı gelir diye Emege saygı duyulmasını istiyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Haziran 14:02