Ücretine Haciz Konulan İşçi İşten Çıkarılabilir mi?

Maaşına sürekli haciz gelen işçi işten çıkartılabilir mi? İşçinin maaşının tamamı haczedilebilir mi?

Haciz , en genel tanımıyla borcu olan kişinin mal varlığına borcunu ödememesi sebebiyle el konulmasıdır. Kişinin ekonomik bunalıma düşmesi gibi sebeplerle borcunu ödeyememesi durumunda, alacaklı borcun takibini isteyebilir. Bu istek sonucunda da gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra kişinin menkul, gayrimenkul ya da üçüncü kişiler üzerindeki hak ve alacaklarına haciz konulabilir. Kişinin maaşı da menkul değerlerinden birisidir.

İşçinin maaşının tamamı haczedilebilir mi?

Yukarıda da bahsettiğim üzere haciz işçinin maaşına konulabilir. Kişinin bankadaki parası menkul değeridir. Fakat tabii ki kişinin maaşının tamamı haczedilemez. İcra İflas Kanunu’nun 83 üncü maddesine göre,

Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hasılatı, ilama müstenit olmayan nafakalar, tekaüt maaşları, sigortalar veya tekaüt sandıkları tarafından tahsis edilen iratlar, borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra memurunca lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczolunabilir.
(Değişik: 12/4/1968 – 1045/1 md.) Ancak haczolunacak miktar bunların dörtte birinden az olamaz. Birden fazla haciz var ise sıraya konur. Sırada önde olan haczin kesintisi bitmedikçe sonraki haciz için kesintiye geçilemez.

Yani görüldüğü gibi maaşın ancak 1/4’ü haczedilebilir. Kişinin maaşında birden fazla haciz varsa da sıraya koyulur. Bir borcun haczi bitmedikçe diğerine geçilemez.

Maaşına sürekli haciz gelen işçi işten çıkartılabilir mi?

İş kanununda işveren açısından geçerli fesih sebepleri, haklı fesih sebepleri ayrıntılı şekilde değerlendirilmiştir. Kanunda ücretine sürekli haciz gelen işçinin işten haklı sebeple çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda bir hüküm yoktur. Konu ile ilgili Yargıtay kararlarına bakmamız gerekecektir. Şöyle ki; Yargıtay 7. Hukuk Dairesi’nin 2014 tarihli 21727 esas, 2015 tarihli 4223 karar numaralı kararına göre;

İşçinin borcu nedeniyle ücretinin haczedilmesi, kural olarak işverene geçerli nedenle fesih hakkı vermemelidir. İşçinin ücretinin sık sık haczi nedeniyle, objektif bir bakış açısı altında, işyerinin, örneğin muhasebe veya hukuk servisinde önemli zaman kaybına neden olacak şekilde çalışma sürecinin veya işyeri organizasyonunun olumsuz yönde etkilendiğinin kabul edilmesi halinde geçerli fesih nedeninin kabul edilmesi gerekir. Ancak bunun için işçiye önceden ihtar çekilmesi yerinde olacaktır.

Yani işçinin maaşına sürekli gelen haciz nedeni ile işyerinin olumsuz olarak etkilenip etkilenmediği, işveren açısından iş ilişkisinin devamının beklenemez bir duruma gelip gelmediği önemlidir. Örneğin işyerinde muhasebe biriminde çalışan personel, mesaisi dışında sürekli maaşına haciz gelen işçinin borçları ve işlemleri ile zaman harcıyorsa, borçlu işçinin bu durumu işyerinde olumsuzluklara yol açıyorsa, işçi ile işveren arasındaki iş ilişkisinin sürdürülebilir bir hali kalmayabilir. Bu sebeple işçi işten çıkarılabilir.

Tekrar özetlemek gerekirse,

Maaşına haciz konan işçinin durumu işyerine olumsuz yansımış olmalı, örneğin kurumun mutemet birimi haciz işlemleri sebebiyle çok zaman harcıyor olmalıdır. Böyle bir durumun oluşması durumunda işveren işçiye mutlaka yazılı ihtar vermelidir. Bu ihtarda işçinin borçlarını ödemesi, bu haczin kalkması için gereken işlemleri yapmasını, yapmaması halinde iş akdinin feshedileceğini bildirmelidir. İşçi bu ihtara rağmen borçlarını ödememekte ısrarcı ise ve haczin kalkması için gereken işlemleri yapmıyor ise bu işçi işten çıkarılabilir.

Maaşına sürekli haciz gelmesi sebebiyle işten çıkarılan işçiye tazminat ödenecek mi?

Yukarıda bahsettiğimiz durumların oluşması halinde işveren işçiyi işten çıkaracaksa işçinin kıdem tazminatını ve çalıştığı süreye göre ihbar tazminatını ödemelidir.

Son olarak ücretine haciz gelen işçinin işten çıkarılabilmesi için mutlaka işçinin ücretine sık sık haciz gelmeli, muhasebe veya hukuk servisinde önemli zaman kaybına neden olacak şekilde çalışma sürecinin veya işyeri organizasyonunun olumsuz yönde etkilendiğinin kabul edilmesi gerekir. Bu husus unutulmamalıdır.

 

 

24 Eyl 2018 - 10:00 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.