Ücretsiz İzinde Olduğu İçin Kadro Alamayan İşçilere İyi Haber!

4 Aralık 2017 tarihinde ücretsiz izinde olduğu için kadro alamayan taşeron işçiler için emsal niteliğinde karar.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ücretsiz izinde olduğu için kadroya giremeyen işçileri ilgilendiren önemli bir karara imza attı.

KDK, 4 Aralık 2017 tarihinde ücretsiz izinde olduğu için 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçirilmeyen taşeron işçinin sürekli işçi kadrosuna alınması gerektiğine karar verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun benzer durumdaki işçiler için emsal nitelikte olan kararında şöyle denildi;

Bütün bu açıklamalar ışığında; 4-5-6/12/2017 tarihlerinde ücretsiz izinli olması nedeniyle iş sözleşmesi askıda olan başvuranın iş sözleşmesinin sona erdiğini kabul etmek mümkün değildir. Dolayısıyla gerek iş sözleşmesinin devam etmesi nedeniyle sigortalılığın sona ermemesi gerekse bir üst paragrafta değinilen açıklamalar çerçevesinde, başvuranın sürekli işçi kadrosuna geçiş için aranan şartlardan olan 4/12/2017 tarihi itibarıyla çalışıyor olma şartını sağladığı görülmektedir. Bu nedenle, başvuranın işçi kadrosuna geçiş için gerekli olan diğer şartları da sağlaması halinde (güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olması vb.) söz konusu düzenleme kapsamında yer aldığı görülmektedir. Son olarak 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23’üncü maddesinin ikinci fıkrasının son cümlesi uyarınca da, 31/12/2017 tarihinde sigorta çıkışının yapılmasının da başvuranın söz konusu düzenlemeden yararlanmasına engel olmadığı değerlendirilmektedir.

Sonuç itibariyle KDK, kadroya geçirilmeyen işçinin, işçi kadrosuna geçiş işlemlerinin ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda tamamlanması yönünde İstanbul Valiliği ve Sosyal Politikalar İl Genel Müdürlüğü’ne tavsiye bulunulmasına karar verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu kararına ulaşmak için tıklayınız

Ekli Dosyalar

24 Eyl 2018 - 11:02 - Sözleşmeli Personel Alımı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.