Üniversite Mezunu Kamu İşçileri Memur Kadrosuna Geçirilecek mi?

Kamu kurumlarında büro işleri başta olmak üzere memurların yapacağı işi yapmakta olan çok sayıda kamu işçisi bulunmaktadır. Peki üniversite mezunu bu işçilerin memur kadrosuna geçirilmesi söz konusu mudur?

Türkiye Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci, memur işi yapan üniversite mezunu kamu işçilerinin memur kadrosuna geçirilmesi gerektiğini ve bu düzenleme hayata geçen kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kahveci, “Bugün Konfederasyonumuzda, üniversite mezunu kamu işçilerini ağırladım. Sorunlarını, beklentilerini ve taleplerini dinledim. Türkiye Kamu-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde karar altına alınan ancak bugüne kadar uygulanmayan, memur işi yapan ve kamuda işçi kadrolarında çalışmakta olanların memur kadrolarına geçirilmesi hükmünün hayata geçmesi için verdiğimiz mücadeleyi anlattım. Kendilerine sonuna kadar destek olacağımızı bir kere daha ifade ettim. Sözün özü, üniversite mezunu kamu işçileri Anayasanın gereği olarak memur kadrolarına geçirilmelidir. Bu yoldaki mücadelemiz alınan kararlar uygulanana kadar sürecektir.” dedi.

 

21 Şub 2019 - 15:30 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

24

Antalyali07 - 2001 yılından beri belediye muhasebe müdürlüğü personeli oalrak çalışmaktayım .İşe girdiğimden beri hep memur işi yaptık hatta memurlardan daha fazla çalıştık ama şuan ücretimiz asgari ücret seviyesinde sadece Adalet istiyoruz...Maaş konusuna gelince tabiki hobi olarak çalışmıyoruz evimize ekmek götürmek çin çalışıyoruz.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 30 Mart 14:06
22

BURCU - Sonuna kadar destekçiniziz. Çalışmalarınızı sabırla bekliyoruz.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
20

Adil ALPMAN - Ben de büro elemanı işi yapan üniversite mezunu taşerondan (yarım) kadroya geçirilen 4/D lilerden biriyim. Umarım sendika bu vaadinde gerçekçidir ve olumlu bir sonuç alınmasını sağlar bu konuda…

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
19

Cigdem - Öğretmenevi personeli kamu işçisi mıdır? Kamu işçileri üniversite mezunu olanlar memur kadrosu alırsa bundan öğretmenevi çalışanları da faydalanır mi? Bilgi için şimdiden çok teşekkür eder, işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
18

Duygu - Dört yıllık üniversite mezunu Temizlik olarak çalışan kamu işçileri ni de kapsar mı bu yasa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
16

ömer - Meslek Lisesi Mezunlarınında geçirilmesi gerekmektedir. Kamudaki en büyük açık mesleki ve teknik personellerinin olmayışıdır. İllaki Üniversite mezunu arkadaşlar geçmelidir fakat unutulmasın ki meslek lisesi mezunu arkadaşlar şu an altın gibidir. Gerek kamu gerek özel sektörün en büyük açığı ara elemanlar MESLEK LİSELİLERDİR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
15

R - Kamuda işçi kadrosuna geçirilen, örgün olarak 2 tane lisans bölümü okuyan bile var ama yükselme sınavlarına giremiyoruz çünkü görevde yükselme sınavı şartlarında 657 memurlar kanununa tabi çalışıyor olmak ibaresi vardır. İşçiler ise 4857 iş kanununa tabi olarak çalışıyorlar. Dolayısı ile işçi statüsünde olan biri tüm şartları fazlasıyla taşısa bile görevde yükselme sınavına bu yüzden giremez. İşte 657 de bulunan bu şart kaldırılırsa en azından görevde yükselme sınavına girme hakkı kazanılabilirdi. Yada işçi kadrosunda çalışan ve memur işi yapan lisans mezunlarına memur kadrosuna geçme hakkı verilse daha iyi olurdu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
14

kadir - ben liseliyim ve üniversite mezunundan daha çok tecrübeliyim memur işlerini yapıyorum ve lise mezunuyum neden sadece üniversite mezunu işçiler sorabilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
13

osman - lisans mezunu olanlar memur kadrosuna geçiş yapsın

yükselme sınav giriş hakkı versinler

gündeme getirdiğiniz için teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
12

doğan - kamuda gerek çalışma koşulları gerekse mesleki yıpranma adına üniversite mezunu güvenlik görevlilerinede büro memurluğuna geçiş hakkı verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
11

SÜLEYMAN - Ben üniversite mezunu değilim ama açıktan okuyorum. İllaki mezun olurum da ben zaten engelli büro memuru olarak girdim. Ünvanım direk büro memuru ve memurluk yapmaktayım. Daha memurluğa geçebilmek için ne gerekiyor. Engelliyim ağır işte çalışamıyorum ki büro memuru olarak girmiştik. Bizde bekliyoruz, saygılarımızla..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
10

Gül - 2015 yılında TİS de 36. maddesinde karar altına alınıp resmi gazetede yayınlanan karar neden uygulamaya geçmedi, bunu için ne yapmalıyız arkadaşlar bunu araştıralım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
09

Gül - Memura isi ögretip, bilgisayarda onun adına isi yapıyorsunuz çünkü imza yetkiniz yok, imzaya birde sağına götürüyor sunuz. Is öğrettiğiniz memurun amiriniz olduğunu çok acı çekerek izliyorsunuz, duyun bizi artık, isi yapan biziz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
08

isci 57 - 4 üniversite mezunuyum hale işci kadrosundayım. bu haksızlığa bir an önce son verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
07

volkan - engelli büro işçilerinin büro memuru vkhi sınıdındaki memurlardan bir farkı yok ama maaşımız asgari ücret çalış didin geldiğmiz nokta bu büro işçisine yapılan bu durum reva mıdır? bu adaletsizlik değil midir?

tamamen haksızlık gereken yapılmalı büro işçilerine memur olma şansı verilmelidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
06

ahmet - meb de sürekli işçi olarak çalıştırılan büro işçileri yaptıkları işler bir memurun yaptığı iş ile tamamen aynı bir memur 3500 tl maaş alırken sürekli işçi maaşı 2400 tl ek ödemelerle beraber bu başka bişey değil. bir an önce sürekli işçileri memur sınıfına alınması gerekiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
05

emine - Ben de kamuda çalışan üniversiteli temizlik işçisiyim.Yaptığım isi ve bu isi yapan arkadaşlarımı asla küçümsemiyorum.Ancak ben ve benim gibi memur işini yapılabilecek donanima sahip üniversiteli arkadaşlarım var.Çalışma barışını saglamak adina memurluk kadrosunun verilmesinden yanayım.Sayin başkan duyarlılığınız için çok teşekürler.Lütfen ama lütfen sesimiz olunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
04

hakan - Evet bu haksızlık adaletsizlik ortadan kalkmalı. ilkokul mezunu memurların elinin altında ezilmekten yorulduk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
03

İzzet - Ben de kamuda universiteli temizlik iscisiyim.yaptigim işi ve bu işi yapanları asla kucumsemiyorum .Ben ve benim gibi dodanimli üniversiteli arkadslarimizi memur kadrosu verip bizim yerimize de meslek edinmiş arkadaşlarımıza istihdam sağlamış oluruz. Sayin başkan şimdiden tesekkurler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
02

emel - Ben de lisans mezunuyum ve kamu da işçi olarak çalışıyorum. Kurum memur sınavı açsa direk müracaat edecem çünkü sürekli hazırlanıyorum. işçi oluncu itibarın olmuyor benim lisans mezunu olmama rağmen hiç bir ünvanım yok işçi olarak geçiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30
01

ELİF - lisans olarak 4/d işçilerine 657 Memurluğa gireceğine inanıyorum.

zaten bu konuda hükümetin birşeyler yapacağına inanıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 15:30