Yargıtay Kararlarına Göre Kartı İptal Edilen Özel Güvenlik Görevlileri Hakkında Hangi İşlem Yapılır?

Sürekli işçi kadrolarına geçirildikten sonra özel güvenlik kartı ve çalışma izni iptal edilen personel hakkında hangi işlem yapılmalıdır? Kartı iptal edilen özel güvenlik görevlilerinin SGK çıkışı hangi kod ile yapılmalıdır? Bu kişilere kıdem ve ihbar tazminatı ödenir mi? Yargıtay kararları hangi yöndedir?

Taşerondan kadroya geçen işçiler arasında özel güvenlik görevlileri önemli bir yer tutmaktadır. İçişleri Bakanlığı verilerine göre; 696 sayılı KHK ile 04 Nisan 2018 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosuna geçirilerek görev yapmaya başlayan özel güvenlik görevlilerinin sayısı yaklaşık 116 bin civarındadır.

Özel güvenlik görevlisi olarak çalışmakta iken çeşitli nedenlerle özel güvenlik kartının ve çalışma izninin iptal edilmesi, sık karşılaşılan bir durumdur.

Peki sürekli işçi kadrolarına geçirildikten sonra özel güvenlik kartı ve çalışma izni iptal edilen personel hakkında hangi işlem yapılmalıdır?

Kartı iptal edilen özel güvenlik görevlilerinin SGK çıkışı hangi kod ile yapılmalıdır?

Bu kişilere kıdem ve ihbar tazminatı ödenir mi? Yargıtay kararları hangi yöndedir?

Kartı iptal edilen özel güvenlik görevlileriyle ilgili yapılacak işleme ilişkin Devlet Personel Başkanlığı’nın bir görüş yazısı bulunmaktadır. Bu görüş yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Yargıtay 9. ve 22. Hukuk Dairelerinin, kartı iptal olan özel güvenlik görevlilerine yapılacak işleme ilişkin kararları bulunmaktadır.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin 2016/9116 Esas ve 2019/16141 sayılı Kararında, güvenlik kartı iptal olan işçiye ilişkin şu hüküm yer almaktadır:

“İşçinin iş sözleşmesinin zorlayıcı nedenlerle 25/III bendi uyarınca feshi halinde, işverenin bildirim şartına uyma ya da ihbar tazminatı yükümlülükleri bulunmamaktadır. Ancak, 1475 sayılı Yasa’nın 14’üncü maddesi uyarınca kıdem tazminatının ödenmesi gerekir.

Somut uyuşmazlıkta, davalı alt işveren emrinde asıl işveren iş yerinde silahlı güvenlik görevlisi olarak çalışan davacının silahlı güvenlik görevini ifa edebilmesi için şart olan silahlı güvenlik izninin işyeri dışında işlediği suç nedeni ile iptal edilmesi üzerine iş akdinin feshi zorlayıcı sebebe dayandığından davacının kıdem tazminatı talebinin kabulü yerinde ise de zorlayıcı sebebe dayanan fesihlerde ihbar tazminatı hakkı olmayacağından davacının ihbar tazminatı isteğinin reddi yerine kabulü hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.”

Yine 9. Hukuk Dairesi’nin 2016/7091 Esas ve 2019/14564 sayılı Kararında şu hükme yer verilmiştir:

İşçinin iş sözleşmesinin zorlayıcı sebeplerle 25/III. bendi uyarınca feshi halinde, işverenin bildirim şartına uyma ya da ihbar tazminatı yükümlülükleri bulunmamaktadır. Ancak, 1475 sayılı Kanun’un 14. maddesi uyarınca kıdem tazminatının ödenmesi gerekir.

Somut olayda … davacının 13/03/2014 tarihinde çalışma izninin bitecek olması nedeniyle güvenlik görevlisi olarak çalıştırılmasının imkansız hale geldiğine göre feshin 4857 sayılı Kanun’un 25/III. maddesi kapsamında olduğunun kabulü ile fesih işveren tarafından zorlayıcı sebeple gerçekleştirildiğinden dava konusu kıdem tazminatı talebinin kabulü yerine hatalı değerlendirme ile yazılı şekilde reddine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir.”

Yargıtay 22. Hukuk Dairesinin 2018/12781 Esas ve 2018/22946 sayılı Kararında ise şu hüküm yer almaktadır:

“Somut olayda, dosya içeriğine göre davacıya 21.06.2009 tarihinde imzası mukabili tebliğ edilen … Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün 2009/93248 sayılı ‘Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi’ konulu yazısı ile 31.12.2009 tarihine kadar yenileme eğitimi almayan özel güvenlik görevlilerinin çalışma izinlerinin ve kimlik kartların Valilikçe iptal edileceği belirtilmiş ve bu husus davacıya bildirilmiştir. Davacının özel güvenlik kartını yenileme eğitimini 25.08.2010 tarihinde almaya başladığı ve 06.09.2010 tarihinde yenileme eğitiminin sona erdiği ve 22.10.2010 tarihinde de sınava girdiği Emniyet Müdürlüğünün cevabi yazısından anlaşılmaktadır. Davalı işveren nezdinde güvenlik görevlisi olarak çalışan davacının alması gerekli olan özel güvenlik kartını yenileme eğitimini 25.08.2010 tarihinde aldığı sabittir.

Çalışmasının sürdürebilmesi için zorunlu olan güvenlik sertifikasının geçerlilik süresi dolmasına rağmen yenilemediği, yenilemek için gerekli eğitimi 31.12.2009 tarihine kadar almadığı ve … akdinin de işveren tarafından bu sebeple feshedildiği tüm dosya kapsamı ile sabittir.

Bu durumda … akdinin işveren tarafından 4857 sayılı Yasa’nın 25/III bendi uyarınca zorlayıcı nedenlerle feshedildiği anlaşılmaktadır. Bu nedenle kıdem tazminatı isteğinin kabulü yerinde ise de 4857 sayılı Yasa 25/III gereğince … akdinin zorlayıcı sebeplerle feshedildiğinde işverenin bildirim şartına uyma ya da ihbar tazminatı ödeme yükümlüğü bulunmamaktadır. Bu nedenle ihbar tazminatı talebinin reddi gerekirken kabulüne karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.”

Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2017/11091 Esas ve 2019/11043 sayılı Kararındaki hüküm ise şöyledir:

“İşçinin iş sözleşmesinin zorlayıcı sebeplerle 25/III. bendi uyarınca feshi halinde, işverenin bildirim şartına uyma ya da ihbar tazminatı yükümlülükleri bulunmamaktadır. Ancak, 1475 sayılı Kanun’un 14. maddesi uyarınca kıdem tazminatının ödenmesi gerekir.

Dosya içeriğine göre davacının … Şubat 2014 tarihindeki sınavın ücretini yatırdığı ve kontenjanın dolu olması sebebiyle sınava giremediği için çalışma belgesini uzatamadığı anlaşılmasına göre feshin 4857 sayılı Kanun’un 25/III. maddesi kapsamında olduğunun kabulü ile fesih işveren tarafından zorlayıcı sebeple gerçekleştirildiğinden dava konusu kıdem tazminatı talebinin kabulü yerine hatalı değerlendirme ile yazılı şekilde reddine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir.”

Yargıtay 9. ve 22. Hukuk Daireleri bu kararlarından açıkça anlaşılacağı üzere; kartı iptal olan özel güvenlik görevlisinin iş sözleşmesinin, 4857 sayılı İş Kanunun 25/III maddesi uyarınca “zorlayıcı nedenle” feshedilebileceğine ve bu şekilde yapılan fesihte işçiye kıdem tazminatı ödenmesi gerekirken ihbar tazminatı ödenmeyeceğine hükmetmiştir.

Bu noktada iş sözleşmesinin feshine ilişkin SGK çıkış kodu da önem taşımaktadır. İşten çıkarma nedeninin doğru tespiti ve buna uygun SGK kodunun seçilmesi, işçinin işsizlik maaşı alıp almayacağını da belirlemektedir. Hatalı bir kod seçimi, işçiyi mağdur edebileceği gibi aynı şekilde işvereni de haksız bir yükümlülük altına sokabilecektir.

Yargıtay kararları, kartı iptal edilen güvenlik görevlilerinin 4857 sayılı Kanun’un 25/III maddesi uyarınca, “zorlayıcı nedenlerle” işten çıkarılabileceğine hükmettiği için SGK çıkış kodu da buna uygun olarak 27 numaralı İşveren tarafından zorunlu nedenlerle ve tutukluluk nedeniyle fesih” olmalıdır.

Ekli Dosyalar

24 Ağu 2020 - 15:17 - Mevzuat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.

02

Murat - 2008 yılında beri güvenlik görevlisi olarak hastanede çalışıyorum. 2018 yılında sürekli işçi kadrosuna dahil olduk toplamda 15 yıl hizmetim var. 2014 yılın da dışarda yaşadığım bir olaydan ötürü 3 yıl 4 ay ceza aldım ve güvenlik sertifikami yenileme yapamadim sağlık bakanlığı benim sözleşmemi 90 gün askıya aldı süre dolunca iş hakkımı fesih etti. Şimdi size soruyorum sağlık bakanlığı bir yandan eski hükümlü sürekli işçi alımları yaparken diğer yandan benim eski hükümlü belgem olmasına rağmen var olan kadromu fesih etmesi adilmi??

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Aralık 23:21
01

Ahmet Koca - İşe girmeden önce sigara kaçakçılığında yargılanmış kamuda çalışan özel güvenlik yaklaşık 9 yil kamuda çalışmış kimliği iptal edildi aynı kurumda başka bir birimde çalışa bilirmi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 00:30