YEP Zorunlu BES’te Ne Getiriyor, Cayma Hakkı Olmayacak mı?

Zorunlu BES sisteminin yeniden yapılandırılması sözkonusu olacaktır. İşçilerin merak ettiği, zorunlu BES’te cayma hakkının devam edip etmeyeceğidir.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımlarında ‘BES ve Kıdem Tazminatı’ başlığıyla şu düzenleme ve hedeflere yer verildi;

  • Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) Yeniden Yapılandırılması
  • Tüm Paydaşların Katılımı İle Kıdem Tazminatı Reformu’nun Gerçekleştirilmesi
  • Kıdem Tazminatı Fonu İle BES’in Entegrasyonu
  • 2020 Yılından İtibaren her Yıl OKS + Gönüllü BES’te En Az 100 Milyar Fon Biriktirilmesi
  • Beş Yıl İçinde Milli Gelirin %10’unu Aşan bir Toplam Fon Büyüklüğüne Ulaşılması

Bakan Albayrak konuşmasında ise şu ifadeleri kullandı;

“Emeklilik sisteminin reforme edilmesi en önemli yapısal reformlardan biri. Daha sürdürülebilir emeklilik sistemi vatandaşa fayda sağlayacak. Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle tasarruflar artırılarak dış müdahalelere karşı ekonomi güçlü hale gelecek. Sistemde biriken fonların sermaye piyasaları üzerinden reel sektöre ve ülkemizin sürdürülebilir büyümesine kanalize edilmesini sağlayacağız.

Önümüzdeki süreçte güçlü bir tamamlayıcı emeklilik sistemini hızla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızın kazançlarına göre kesinti oranlarının belirleneceği zorunlu bir bireysel emeklilik sistemini yani tamamlayıcı emeklilik sistemini yeniden ele alacağız. Bu sistemle birlikte kıdem tazminatı reformunu da hayata geçireceğiz. Tüm paydaşlarımızın katılımı ile tıpkı çalışanlardan olduğu gibi işverenden de yapılacak kesintiler BES ile entegre Kıdem Tazminatı Fonu’nda toplanacak. Hedefimiz her iki reformu da bu yıl hayata geçirmek ve 2020 yılından itibaren fiilen bu fonları hayata geçirmektir.”

Görüldüğü gibi zorunlu BES sisteminin yeniden yapılandırılması sözkonusu olacaktır.

27 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle de sistemden çıkanların yeniden zorunlu BES’e dahil edilmesine ilişkin düzenleme yapılmıştı.

Yönetmeliğe eklenen ilgili madde şöyle;

“MADDE 8/C- (1) Daha önce işverenleri tarafından bu Yönetmelik kapsamında emeklilik planına dahil edilmiş ancak cayma veya ayrılma hakkını kullanmış olan çalışanlar, Bakanlığın belirleyeceği esaslar dahilinde 3 yıl içinde bir defalığına otomatik olarak emeklilik planına tekrar dahil edilir. Bakanlık bu süreyi 1 yıla kadar azaltmaya ve 5 yıla kadar artırmaya yetkilidir.”

Bu noktada çalışanların en çok merak ettiği husus, zorunlu BES’e katılanların veya tekrar alınacak olanların cayma hakkının olup olmayacağıdır.

Bakan Albayrak, “Vatandaşlarımızın kazançlarına göre kesinti oranlarının belirleneceği zorunlu bir bireysel emeklilik sistemini yani tamamlayıcı emeklilik sistemini yeniden ele alacağız.” demektedir. Ayrıca 2020 yılından itibaren her yıl OKS + gönüllü BES’te en az 100 milyar fon biriktirilmesi hedefi konulmuştur. Zorunlu BES’te işçilerin önemli bir bölümünün cayma hakkını kullandığı dikkate alındığında, bu hedefin tutturulabilmesi için cayma hakkının ortadan kaldırılacağı yorumları yapılmaktadır.

Ancak bu hedefin, Kıdem Tazminatı Fonu ile BES’in entegrasyonu sonucu konulduğu dikkate alındığında, dolayısıyla işçilerin kıdem karşılıklarının Fona aktarılması söz konusu olduğunda tablo değişecektir. Nitekim Kıdem Tazminatı Fonu, işçilerin kıdem tazminatı karşılıklarının aylık olarak bireysel emeklilik hesaplarına yatırılmasını öngörmektedir.

Sonuç olarak, zorunlu BES’ten cayma hakkının ortadan kaldırıldığına dair açık bir ifade ya da hüküm yoktur. Yapılacak yeni BES düzenlemesinin içeriği ise henüz belirsizdir.

 

10 Nis 2019 - 16:59 - Kamu İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kamu İşçileri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kamu İşçileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kamu İşçileri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kamu İşçileri değil haberi geçen ajanstır.